Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 22:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Vypínání lpg při brždění motorem u felicie 1,3MPi 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Vypínání lpg při brždění motorem u felicie 1,3MPi
Zdravim
Po delší době, píšu spotřebu přes zimu.
Spotřeba na zimní plyn se pohybovala od 6,7 do 7,4.

Nevim ,ale poslední měření už zase klesalo k 6 dm3 tak předpokládám, že se mění složení lpg.

6.3.12, 18:59
Pspvek Reklama

Zajímavé :wink: :)
Tedy já mam s Mpi spotřebu v létě okolo 8 a v zimě to vyleze k 9..Ale nemyslím si, že by to byla nějaká neobvykle vysoká spotřeba, vzhledem k tomu že Mpi v praxi za tolik jezdí i v benzínu při mém poskakování 8km do práce a 8km z práce :wink: A u toho plynu si nemyslím, že bych jezdil za 8 kvůli tomu že nevypínám plyn..U mně to je asi fakt tím skákáním do a z práce, protože když jsem onehdá jel do Maďarska po dálnici, tak v koloně s náma jelo několik autoveteránů a díky tomu jsem nejel víc než 100 km/h a spotřeba plynu pak vyšla na 6,2 l/100
Když ale felicie vleze na dálnici a snaží se alespoň přiblížit dálniční rychlosti a třeba jí i udržovat(nesmí to být příliš do stoupání a nesmí foukat protivítr :P ), tak potom žere jako panskej vůl :) Neni problém 9,5 l a myslím, že by tomu vypínání plynu při brzdění motorem moc nepomohlo :)
Ale jestli máš na svých cestách do a z práce dostatek klesání, tak proč ne, každý metr ujetý bez paliva se počítá, s tím musím souhlasit:)

6.3.12, 23:47

Pro zajímavost...loni jsem jel Chorvatsko se svoji Feldou celou cestu po dálnici rychlost 140 - 160 v tunelech kilo a byl jsem v průměru na 6,2 l na sto....záleží na motoru...

13.3.12, 15:05

Do Chorvatska je to porad z kopce?? :D 1,3 Mpi trvale 140-160 a za 6,2 l ?? Tak mas zazracne auto tedy..felicie aby jela 160 tak to musi byt uz slusne klesani a otackomer v cervenym :P A to pak nevim nevim tech 6,2.. ;)

14.3.12, 14:12

Na 160 ji dostanu na rovine...z kopce na 180 bez zbytecnych vibraci....ty prichazej az pri vyssi rychlosti...

14.3.12, 14:56

Mas tedy bud zazracnou felicii a nebo zkreslujici tachometr-ten by vysvetloval i tu zazracnou spotrebu pri takovych rychlostnich prumerech ;)

15.3.12, 08:58

Taky se mi před lety povedlo s naloženou 1,6 kombi (vstřik plyn AG DGI) dojet do Chorvatska se spotřebou 6,5 plynu , ale to jenom "díky" tomu, že jsem jel přes noc bez mapy a navigace a netušil, kde budu mít možnost nabrat plyn (respektive tušil, že moc možností není), takže celou cestu stylem vyloženě na spotřebu, kolem stovky, max 120 km/h, spíš se dá říct, že většinu cesty samospádem na volnoběh :-) Ale zvládnul jsem Rakousko a Slovinsko bez tankování :-) Zpáteční spotřeba při 130-170 lehce pod 10, což je můj stálej dlouhodobej průměr.
Ondra

15.3.12, 10:31
Profil ICQ

Ondro to uz je uveritelnejsi spotreba:) A u 1,6 i uveritelnejsi rychlosti ;) Kdezto u 1,3 vyse uvadene trvale rychlosti nad 150 a pak korunovane spotrebou 6,2 mi pripadaji opravdu spis s rise pohadek :)

16.3.12, 08:58

nejsi prvni kdo se divil....ale kdyby to nebyla pravda tak bych nemel duvod to sem psat....tachac znam....180 na tachu se rovna nakejch 167 GPSkovejch....keca uz docela dost....nechtelo se mi tomu verit, ale fuelsave fakt fungoval...

22.3.12, 20:24

Divim se tomu stale a divit se neprestanu ;) Mimochodem i rychlost ukazovana na GPS taky neni tak presna, jak si vetsinou lide mysli a pouzivaji to jako argument ;) Tim nemyslim zrovna ted tebe. Je ale fakt, ze rychlost z GPS je vyrazne presnejsi, nez tachometry aut, ale absolutne presna taky neni ;) Odchylka tveho tachometru neni zavada, ale naprosto bezna odchylka. :)

23.3.12, 09:31

Je npravda, že jsem z mé 1,3Mpi. Jednou dostal 160Km/h. Ale nechce se mi věřit, že se touto rychlostí dá jet déle. Chování naprosto jasné nabírá to tak vítr, že je těžké udržet směr s jistotou. A o spotřebě při této rychlosti nemá cenu polemizovat.

Jinak 1,6 se chová o dost lépe už proto, že má těžší motor. Na té jsem dostal neověřených 180Km/h, ale při této rychlosti to samé, už to nabírá vítr tak, že je to spíše boj udržet směr než jízda. No a poté jsem potřeboval rychle brzdit a bylo to dost adrenalinu, protože nízká přilnavost náprav aktivovala abs a poté už nejde o brždění, ale spíše o zpomalování. Z toho vyplívá že felicie biť je třeba schopna těchto rychlostí dosáhnout tak na to neni konstrukčně uzpůsobena.

Jinak kdysi jsem se hádal na jiném foru, že ze sériové jawy 350/640 neni možné vytáhnout vic jak 130Km/h už z důvodu právě konstrukce stroje ta se při 130 nedá udržet v přímém směru. No a jednou jsem se setkal s tím člověkem co tvrdil, že mu jede 140Km/h cestovně. No a odchylka tachometru činila nad 100Km/h přes 30Km/h.

15.4.12, 16:37

Tak u Jawy je to znama vec, ze ma tachometr velmi optimisticky.Podle jakychsi norem je pripustna plusova odchylka noveho tachometru az 5%, tak si to muzem snadno spocitat ;)A kdyz jd pak tachometr opotrebovanej, odchylka se zvetsuje.. A stejne tak byly silene optimisticke tachometry ve skodovkach 125 a 130 a rapid z poslednich rocniku(88-90), ty sdruzeny s otackomerem pod spolecnym sklem.. Ty jezdili 130 na trojku, kdyz uz byly obehany.No a pak staci na takovyho rapida jeste obout nizkoprofilove pneu a chlubit se, jak mi ten rapid "bezne" z kopce na dalnici "udela" 200 km/h(uz jsem par takovych hrdych majitelu rapidu na ruznych srazech vyslech) :D :D Nekdy tedy ale i udaje vyrobcu jsou dost optimisticke.U meho garde je v TP uvedena max. rychlost 153 km/h.. Ale ve 130 uz to taky musim drzet pevne v obou rukach a otackomer se blizi cervenemu pasmu..tak si tech 153 nejak nedovedu predstavit :D A u odtahovky Avie, s "eskovym" zadkem s uzaverkou(to je s tim nejpomalejsim stalym prevodem) je v TP psano 96 km/h.. V praxi ale v 80 z toho padaj sroubky :D Tak..sorry za male odboceni od tematu LPG ;)

16.4.12, 09:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 87 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6