Josef.Radocha - Rapid 130 (Rapído nebo taky Pomeranč)
| Autor |
Zpráva |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
 Re: Josef.Radocha - Rapid 130 (Rapído nebo taky Pomeranč)
je fakt, ze se to kraapet zhorsilo, ale kdyz se radi trosku dyl tak to jde i bez meziplynu. Hold ma to neco namotane no...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
| 5.4.12, 02:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Ano, rozumíme. Problém je prostě jednoznačně v řidiči. Teda v řidičce. 
|
| 5.4.12, 07:45 |
|
 |
|
VeraR
|
Kecy v kleci, tam není problém mezi volantem a sedačkou, tak je problém někde v hlubinách  Meziplyn mi přijde jako zběsilý šlapání do prázdna  A moc dobře vím, že jak jsme teď jeli těch 120 km ke mě domů, tak se chvilkama vztekal i Pepa Zákon Svatého šípu klidně dodržím, jen by mi to někdo musel vysvětlit a ukázat pomalejc a ne jako "šláp šláp šláp šláp" a je to 
_________________ Ford Focus 1.8 TDDi "Pohřebák"
|
| 5.4.12, 09:02 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Ukážeme, vysvětlíme.  Ale jinak je to tak, šláp šláp šláp šláp, a je to.  A mezitím s citem kvedláš řadičkou, ale to dělá ženám problémy. 
|
| 5.4.12, 09:16 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
VeraS píše: Zákon Svatého šípu klidně dodržím, jen by mi to někdo musel vysvětlit a ukázat pomalejc a ne jako "šláp šláp šláp šláp" a je to  šlápneš spojku vyhodíš kvalt pustíš spojku šlápneš na plyn šlápneš spojku a podřadíš  teorie zní takhle 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 5.4.12, 09:35 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
sadra: teorie je ji znama a byla xkrat predvedena... ale praxe hold pokulhava:-( jinak ano i ja se uz vztekal a klel... kdyz to proste Veruska rozbbila a ja to musim opravit:-D
|
| 5.4.12, 10:09 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tak to budeš měnit dvojkovej synchron třikrát do roka 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 5.4.12, 10:27 |
|
 |
|
Šemik
|
Kupte si V3S, tam se to dá velmi dobře naučit.
Upřímně pochybuji o úspěšnosti opravy, nikdy jsem neměl převodovku která by bez meziplynu byla schopna z 3 na 2 ve více jak 40kmph a i to šlo už dost ztuha. Tenhle úkon u škodovky bez meziplynu nejde, a pokud, velmi rychle je synchron v háji.
Věro, je to jednoduché : Spojka, vyhodit trojku, pustit spojku. Nyní je potřeba pomocí plynu zvýšit otáčky motoru na hodnotu, jakou by měly, pokud by již byl při dané rychlosti zařazen druhý rychlostní stupeň (nároky na přesnost tohoto úkonu jsou u různých převodovek odlišné, ale pokud je to běžné opotřebení stačí se plus mínus trefit). Nyní rychle spojku, dvojku a jede se.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 5.4.12, 22:10 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
A pozor na psa.
|
| 5.4.12, 22:12 |
|
 |
|
VeraR
|
ok, diky za postupz, vyzkousime  fatal: ty asi nikdy na jizdu se mnou nezapomenes, co 
_________________ Ford Focus 1.8 TDDi "Pohřebák"
|
| 6.4.12, 07:32 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Jestli mas aspon trochu hudebni sluch, doporucuju se podrazeni nacvicit na nejakou plus minus vhodnou rychlost (treba 45-50), potom ten motor muzes v meziplynu vytocit na cca stejny otacky podle ucha a dycky ti to vyjde.
U Edy uz jsem dospel tak daleko, ze tu spojku ani neslapu. Jenom dycky trochu tuknu plyn aby mi kvalt vyskocil, potom narovnam otacky motoru a rovnou tam zlehka natlacim nizsi kvalt. Ten mi tam pri vhodnym pritlaku spadne akorat kdyz mi to synchrony pustej. Sice tim ty synchrony jebu uplne nejvic, ale uz mam takhle najeto pres 40000km a prevodovka dela furt to samy. Pritom podradit za dva normalnim lidskym zpusobem je nemozny uz 4 roky.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 6.4.12, 07:47 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Šemik píše: Upřímně pochybuji o úspěšnosti opravy, nikdy jsem neměl převodovku která by bez meziplynu byla schopna z 3 na 2 ve více jak 40kmph a i to šlo už dost ztuha. Tenhle úkon u škodovky bez meziplynu nejde, Platí naozaj len pre 5Q Šemik píše: Nyní je potřeba pomocí plynu zvýšit otáčky motoru na hodnotu, jakou by měly, pokud by již byl při dané rychlosti zařazen druhý rychlostní stupeň (nároky na přesnost tohoto úkonu jsou u různých převodovek odlišné, ale pokud je to běžné opotřebení stačí se plus mínus trefit). Proste tak, že čím vyššia rýchlosť pri zaraďovaní 2ky, tým vyššie otáčky medziplynu...pri 40km/h stačí zľahka (neviem povedať koľko, nepozerám na otáčkomer), odhadom 3000 ot., ale pri 60 km/k kľudne aj 5000 ot. Ja mám na mojej embuche tiež rozviklané radenie, však preto som aj odkúril 3ku...no a v spojení s kratšou šalt pákou je to fakt zážitok  Radšej nikoho za volant nepúšťam, nechem to škrípanie počúvať. Bez problémov sa radí iba 4ka. A medziplyn je fajn aj pre radenie jednotky, aj pri stojacom aute. Trochu to semtamrupne, ale ide to 
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 6.4.12, 07:50 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
koupil jsem nové svíčky a jsem na to zvědav... auto dnes očividně jelo na 3 válce
|
| 8.4.12, 18:25 |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
tak jsem to dnes kuchnul a dal Brisk svíčky plus nastavil předstih kolem 8-9° protože 4° se mi zdají sakra málo...   takto jsem je vytáhl z auta a jsou tak mají být ve voze... kde se tam vzal olej nevím protože blok nad svícema je čistý.
|
| 8.4.12, 20:51 |
|
 |
|
Jarda S.
|
trošku chudší směs
|
| 8.4.12, 21:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |