Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 06:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Vrzavé klepání po výměně vnitřní manžety na poloose felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Vrzavé klepání po výměně vnitřní manžety na poloose felicia
Zdravím vás. Potřebuji poradit, čím by to mohlo být. Včera jsem na felícii měnil obě gufera na převodovce a vnitřní manžetu na krátké (levé) poloose. Postupoval jsem dle postupu, zde popisovaného, poloosy jsem měl venku. Nejdříve jsem udělat komplet 1 stranu a pak druhou. Problém mám ten, že když jedu nad cca 50km/h začne se teď v některé z poloos ozývat takové jakoby vrzavé klepání, jakoby někde něco drhlo.Za jízdy nepoznám v které. Před rozděláním bylo vše v pořádku, brzdami to není, ložisko v kole si myslím, že jsem také nemohl nějak poškodit, matky na nábojích jsem povolil klasický trhákem, bez nahřívání, nebo mlácení kladivem. Vše je dobře dotažené. Když vyheveruju kola, jde s nimi otáčet lehce a nemají vůli. Jediné co mě napadá, když jsem vyměnil manžetu, nasadil kříž s prstýnky, všechny se otáčely lehce, žádný se nevysypal. Nenapadlo mě ale poznačit si polohu kříže vůči unašeči (druhé části kloubu), takže je dost možně, že kříž je teď pootočený. Myslíte, že by to mohlo vadit, že by se např. teď prstýnky kloubu zadrhávali, když jsou v jiném místě? Nebo, kde by mohl být problém? Poraďte, jak postupovat, jak zjistit, kde je problém. Moc díky za rady.

2.4.12, 11:58
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Vrzavé klepání po výměně vnitřní manžety na poloose feli
mockrát jsem přehodil různě vnitřní kloub a nikdy nic nevrzalo a neklepalo maximálně třepalo v záběru,

v kloubu rachotí jen tehdy když tam ty prstýnky nejsou, když chybí jeden tak to třepe,
vržou čepy, klepe neutažené kolo,

4.4.12, 06:02

Právě mě nic jinýho nenapadá, co by to mohlo dělat. Kola jsou dotažený, čepy řízení i ramene nový, dotažený. Klepe to v tom nad cca 50km/h, když vyřadím, klepe to také. Předtím, než jsem sundal poloosy a rozdělal tento 1 vnitřní kloub, tak se jistě nic takového nedělo. Prstýnky na kříži byly kompletní a otáčeli se lehce.Že by se poškodilo ložisko v kole, to by se stát nemělo. Ještě kvůli guferům jsem měl vytažené i unašeče z převodovky, ale nasadil jsem je zpět na doraz do převodovky.

4.4.12, 07:13

Tak jsem vyměnil komplet levou poloosu (včetně unašeče) za jinou zachovalou, ale mlátí to furt stejně. Ještě mě napadlo, když jsem měnil gufera, tak jsem na pravej unašeč musel dát par ran kladivem, nechtěl tam vlézt. Nemohl jsem nějak poškodit diferák, nebo ložisko v diferáku? A když jsem auto před měsícem koupil mělo dost povolenou pravou poloosu v náboji, asi dlouho se s tím jezdilo. Ale jak jsem ji dotáhl,vůle v kole žádná nebyla a ložisko nehučelo nic, najel jsem asi 100km a žádný projev vadného ložiska a pak se vrhl na ty gufera. Vůle v tom kole žádná není, otáčí se lehce a ty zvuky, co to vydává na 50km/h (žádné hučení) mi na ložisko v kole zrovna nesedí, ale jist si tím nejsem. Jak jistě poznám, že to je, nebo není ložisko v kole, aniž bych ho hned měnil? Nebo případně, že je poškozen diferák? Díky.

19.4.12, 08:45

Máš dynamický tlmič na poloosi?

http://www.sptech.sk/

20.4.12, 11:04
Profil Zobrazit autorovy stránky

Závaží tam není už asi několik let, ale předtím to bez něj nic takového nedělalo. Myslím, že tohle jeho nepřítomnost snad způsobovat nemůže?

20.4.12, 11:13
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]