Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 14:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Felicia - zvyšování otáček 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia - zvyšování otáček
Dobrý den, mám problém s felicií 1.3 MPI, r.v. 97. Jde o to, že když se zahřeje, tak při volnoběhu se samovolně zvedají otáčky. Zhruba do 2 tisíc a pak to hned klesne. A pořád se to takhle opakuje. Bylo mi řečeno, že by to mohla být škrtící klapka. Jde nějak zjistit jestli je problém v tomto? Pak ještě, že by to mohlo být svíčkama.

Předem děkuji za pomoc.

23.4.12, 19:54
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Svíčkama určitě ne. :) Ty tam nejsou od toho, aby zvyšovaly otáčky.

23.4.12, 20:31

Příspěvek Re: Felicia - zvyšování otáček
Máš tu klapku zabordelenou, nebo špatně nastavenou. Nebo obojí.
Takže jí vyčisti a potom zajeď do servisu, ať ti provedou její základní nastavení.

Taky není na škodu podívat se, zda je správně nastavená vůle bowdenu akcelerace. Pokud by tam žádná nebyla, motor by nepřecházel na volnoběh.

23.4.12, 21:59
Mistr mechanik

musíš klapku vyčistit a udělat základní nastavení vagem, nebo reset motordiagem, může bát i vadné těsnění mezi potrubím a hlavou :oops:

24.4.12, 06:04

Tak jsem to vyčistil a dělá to pořád. AKorát to už ani nedrží volnoběh a chrochtá to jak diesl...
Je možnost, že by to mohl dělat vadný termostat? Mám ho už dlouho nefunkční. V zimě se teplota auta nedostala nad 70.

V pondělí ještě zajedu na dílnu, aby mi resli ty chyby v diagnostice.

27.4.12, 09:09

Termostatem urcite ne :-). KOlik ti to po vycisteni drzi otacky? Pokud tu jednotku nevyresetujes pres VAG tak nebudes mit volnobeh. Jak rika milos vycistit klapku, napichnout a udelat reset od motordiagu http://www.motordiag.cz/msm/index.php a pres VAG provest zakl. nastaveni. U feldy se ti jednotka nenastavi...

30.4.12, 15:42
Profil Zobrazit autorovy stránky

Nechám to resetnout a uvidím. Jinak ty otáčky na volnoběh byly něco kolem +1k a poskakovalo to. Ale jak řikám, začne to vždy jak se auto zahřeje. Celou dobu nic a když projedu celé město tak to začne blbnout.

1.5.12, 08:54

Mel sem stejny problem, akorad jak dyz vyradil tak otacky my spadly tak ze to skoro chciplo. Tak sem vycistil klapku jsem ji uplne odmontoval a nasadil a pak svete divce otocim klickem na 2 a slysim najizdeni klapky (tj dobre) po nastartovani 2 500 a strasne pomalu klesali a na 1200 se zastavili a nic. po zahrati otacky koliksali kolem tech 1 000. Pak jsem to dal na vag pres motordiag reset a zakl nastaveni a svete divse oto to fungoval otazky cca 700. Jen ze zacatku to bude trosku jeste litat nez se to donastavi samo

1.5.12, 09:37
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]