|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
hagal
|
Vynechává válec
Ahoj všichni, potřebuju odbornou radu. Na 120-ce mám problém s vynecháváním válce. Zkoušel jsem prohazovat svíčky, prohazoval jsem kabely, palec rozdělovače i ten vrch rozdělovače, ale vše bez úspěchu. Občas běží všechny 4 válce, častěji 3 a když to proturuju, tak při doběhu to má tendenci i chvilku běžet na 2 válce mi přijde. Svíčky jsou všechny krásně do cihlova, za jízdy je problém hlavně při zrychlování, kdy má motor otáčky okolo 2000, ve chvíli, kdy se otevře druhý stupeň karbu, motor chytne šponu a valí jak drak. Příklad když jedu třeba po městě na čtverku, mám tam nějakých tě 55 až 60 a chci zrychlit, začne se to škubat a moc se mu nechce (stejný projevy jsou na všechny rychlostní stupně), ve chvíli ale,kdy se dostane do otáček a otvírá se druhý stupeň, problém zmizí a auto zrychluje výborně. Kde hledat chybu? Díky
_________________ Škoda Felicia combi, r.v. 1996 MPI
|
28.4.12, 20:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Vynechává válec
Podle popisu, obzvláště podle toho, že to jede s druhou klapkou v pohodě, bych hledal příčinu v první komoře karbu. Možná jen zasviněná tryska a příliš chudá směs. Zkoušels při akceleraci, když to začne škubat, vytáhnout sytič?
|
28.4.12, 22:07 |
|
|
škodovka
karosář
|
Zmer kompres a napis hodnoty, nejlepe na studenem i teplem motoru. Hodne to napovi
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
28.4.12, 22:11 |
|
|
hagal
|
na ten karb bych tolik nesázel, ten sem nedávno měnil a chovalo se to úplně stejně jak s jedním, tak s druhým. Kompresi můžu nechat změřit, ale to nebude hned. Sám na to nemám vybavení, takže jedině v servisu a tam nevím, kdy se dostanu. Při zrychlování sem nezkoušel vytáhnout sytič, ale všeobecně to při studeným motoru na sytič jede malinko líp, ale škubání se projevuje i tak. Ono většinou to při konstatní rychlosti jede v pohodě, ale i při tomto režimu je někdy cítit takový pohupování, jak ten jeden válec nepálí nebo co se tam vlastně děje
|
28.4.12, 22:57 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zkus poštelovat ventili
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.4.12, 23:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Hlavně by bylo vhodné upřesnit, zda vynechává válec, nebo to jen cuká. Protože když vynechává válec, tak na volnoběhu je to poznat a obvykle se při vyšších otáčkách chytí... Cukání může být i chybou v zapalování nebo třeba v korekci předstihu v rozdělovači...
|
29.4.12, 00:55 |
|
|
hagal
|
Válec skutečně občas vynechává, zkoušel jsem to vytahovaním VN kabelů z rozdělovače. Při vytažení kabelu třetího válce se chod motoru nemění. Když sem si s tím takhle hrál, tak se právě občas chytnul na chvíli. Jiskry z rozdělovače na kabel přeskakují a jsou na všechny válce stejně silné. A škubání za jízdy je podle mě způsobeno tím, že právě jeden válec v tý chvíli nepálí. Jak jsem si tu pročítal témata s podobným problémem, tak jsem si říkal, jestli by nemohl být vyběhaný rozdělovač. Může tohle dělat?
|
29.4.12, 09:09 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Sadra17 píše: zkus poštelovat ventili
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.4.12, 09:45 |
|
|
ferrari
|
A čo takto iba KO sviečky?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
29.4.12, 10:03 |
|
|
hagal
|
Svíčky asi KO nebudou, když jsem je prohazoval mezi sebou, tak byl problém pořád na stejným válci a všechny mají krásně cihlovou barvu. Zkusím poštelovat ty ventily a uvidím, jaký to bude mít vliv.
|
29.4.12, 11:06 |
|
|
varok
|
Že jsou svíčky cihlově zbarvené neznamená, že už nemůžou být posmrti. Já bych určitě koupil pro začátek nové víčko rozdělovače, kabely ke svíčkám, svíčky a potom se uvidí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.4.12, 12:00 |
|
|
hagal
|
Tak ventily seřízeny, ale bez výrazných změn. Mám teda vyčistit karb? Nebo vůle v rozdělovači nebo vytahané rozvody?
|
29.4.12, 19:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vůle v rozdělovači a vytahané rozvody dělají cukání, ale ne vynechávání jednoho válce.
|
29.4.12, 22:58 |
|
|
hagal
|
fatal píše: Vůle v rozdělovači a vytahané rozvody dělají cukání, ale ne vynechávání jednoho válce. V čem teda hledat příčinu vynechávajícího válce?
|
30.4.12, 07:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|