|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|
Felicia 1.3 MPi drží dlouho otáčky
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Felicia 1.3 MPi drží dlouho otáčky
Určitě se to tu už řešilo, ale nějak jsem to nenašel. Nejspíše to bude nějaký typický problém.
Felicia 1.3 MPi z 96, najeto cca 70 tisíc.
Motor po uvolnění plynu drží otáčky, chvíli trvá než klesnou na volnoběh. Mám dojem že i volnoběh je moc vysoký, při 70°C byl kolem 1000rpm. Volnoběh kolísá více než u mé Felicie. Nedávno byla, dle slov majitele, vyčištěna klapka.
Diagnostikou jsem zjistil chyby: -537 Lambda regulace - překročení horní/spodní meze regulace -525 Lambda sonda - výstup otevřen/zkrat na kostru/zkrat na plus/nesmyslný signál/signál mimo toleranci -522 Snímač teploty chladicí kapaliny - přerušení/zkrat na plus/zkrat na kostru/nesmyslný signál
Tu poslední chybu jsem mohl udělat já, protože jsem s tím konektorem hýbal. Chyby jsem smazal, při následném běhu motoru (cca 10m bez zátěže) se neobjevily.
A dále mě z měřených hodnot zaujalo: -5° úhel škrtící klapky v klidové poloze pedálu (nemá být 0°?) -78° (pokud si hodnotu dobře pamatuju) v poloze pedálu na podlaze
Co mám zkontrolovat, abych zjistil příčinu?
|
6.5.12, 13:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos