|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Pan-zer
|
homokinetak felda SPECHA
zdravim, nemam ted cas prochazet forum, potrebuju akutne vysunout pravou poloosu z vnitrniho homokinetaku a nejde, tesne pred koncem se sekne snad o naky doraz nebo co. Nechapu to, kdyz sem to uz delal na jinych feldach a facku a klouby sou od favorita snad nezmenene. Nebo je snad naka moznost, ze u feldy 1.6 je to jinak ? proste tu svini zaboha nevysunu (ten tripod s jehlickovyma loziskama) dik za rady.
|
27.5.12, 13:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27229 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: homokinetak felda SPECHA
nejni tam nic musí jít ven
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.5.12, 14:16 |
|
|
Pan-zer
|
prdele s tim. Zjistim, že to je kloub z jineho auta a me jebne. No zatim jsem teda tu poloosu oddelal v hlave kola a pokud se nepodari, tak budu muset tahat prevodovku ven i s poloosou, nevidim to sice ruzove pres ty vyfukove svody, ale musi to jit. V tomhle me ta posrana Skoda auto sere, jak maji vsecko vyresene tak genialne ,,antiudrzbove,, rozeber pul auta a pak vymen spojku (i cokoliv jineho, palivovy filtr nevyjimaje) anebo to dej do servisu-vrele doporucovano. Samozrejme za balik.
|
27.5.12, 17:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
drží ji tam plastový kroužek sklepni ho velkým šroubovákem a poloosu pak lehce vytáhneš
|
28.5.12, 06:34 |
|
|
Pan-zer
|
milos- moc dik ! V duchu jsem doufal, ze se tu objevi nejaka podobna spasna rada, ze je tam jen nejaka vyjimatelna pojistka proti nechtenemu vysunuti. Tak diky moc. Po sichte jdu na to. Radeji vyndam poloosy z unasecu nez riskovat rozpad diferaku. Ono staci, jak se pak dratem prichyti ty loziska na tripodu a je klid. Nemusi se tim padem ani vypoustet olej z prevodovky. A jeste maly vsetecny dotaz. Stefty, na kterych drzi prevodovka, jsou delsi, nez nasunuta cast drazkoveho hridele prevodovky v lameme spojky ? Ptam se proto, at vim, co ocekavat, jestli budu muset s prevodovkou zapasit jeste ve vzduchu a udrzovat souosost nebo tesne pred koncem steftu bude uz hridel mimo lamelu (tise doufam, ze aspon tohle pani ze skodovky domysleli )
|
28.5.12, 09:21 |
|
|
Jarda S.
|
rozpad diferáku nehrozí to je babská povídačka...
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.5.12, 09:24 |
|
|
Pan-zer
|
takže kloub je fakt jakysi jiny. Plast v něm neni, ale na jeho konci je hluboky prolis, ktery přes sebe prostě tu poloosu ven nepusti. Jak jsem pochopil, tak se to rozebira z opačne strany, kde je dno kloubu nalisovane do těla kloubu. Mit tak toho idiota po ruce, ktery to tahle vymyslel ! takže jsem vytahl tu převodovku ven i s poloosou a až venku ji vycvakl z diferaku. Aby se mi zvedla radost, tak jsem si nechal vyrobit středici trn na lamelu, podle felda knižky. Ta ovšem je psana tež nějakym panem chytrym a je v ni vykres jen pro velky trn (nejspiš pro 1.3 motory) takže muj tam nepasoval, musel se zbrousit koncovy pruměr.
|
28.5.12, 20:17 |
|
|
Pan-zer
|
dalši zajimave zjištění je, co tam je vlastně za kočkopes. Koupil jsem spojkovou sadu LUK na 1.6 feldu, ale spojkové ložisko na jeho vedení ma snad 2mm vůli, což mi přijde jako kravina, oproti původnímu ložisku má dražkovanou plastovou díru a ne hladkou kovovou, dále pak se mi i samotné vedení ložiska jeví spíše jako z 1.3 než z 1.6 tak už fakt nevim. Stalo by se moc, když bych použil ložisko na feldu 1.3 ?
|
28.5.12, 21:20 |
|
|
Jarda S.
|
ne je stejný, stejně jako převodovky (ty se liší vnitřnostma ale jsou záměnný)
|
28.5.12, 21:54 |
|
|
Pan-zer
|
tak ložiska i voditka všech druhu jsem si přeměřil v obchodě a všecky stejne, s vuli na voditku. Auto poskladane, nic nevibruje, nechrasti, zda se, že se prace vyvedla i s vyměnou čepu ramen, jen ještě seřidit geometrii. A potvrzuju, co už někdo napsal v jinem tematu-bez panenky a pořadneho hydraulickeho heveru to nejde. Možna jo, ale proč se ničit.
|
29.5.12, 19:39 |
|
|
Lamač
|
Niečo hovor,ja som na fave vyberal a skladal motor aj s prevodovkou,menil nápravnicu atd atd,len s origo nožnicovým favo zdvihákom .Najprv úplne sám.A skoro som umrel od zničenia
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
29.5.12, 21:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|