Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.11.24, 23:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 centrál odemyká, ale už nezamkne 
Autor Zpráva

Příspěvek centrál odemyká, ale už nezamkne
Zdravim :) potřeboval bych poradit ohledně centrálního zamykání, jedná se o tento kousek. http://www.obautodily.cz/s_favorit_cent ... ani-304007 :D Jde o to, že pokud zamknu, nebo odemknu auto pomocí DO tak vše chodí jak má, pokud odemknu auto pomocí klíče (nezáleží odkud ) tak je to vše taky OK, ale potom když chci zamknout opět klíčem, tak zamknu pouze dveře u řidiče nebo jenom dveře u spolujezce ( záleží kde zamykám ) přemýšlel jsem nad tím celej den a už mě nic nenapadá, :sick: tak se s tím obracím na vás. Dík za odpověď

14.6.12, 21:07
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: centrál odemyká, ale už nezamkne
zkus sundat tapec a vzít za to táhlo motorku rukou. podle mě s tím nehneš přes zámek pořádně a proto se nezamkne zbytek.

14.6.12, 21:18

no to je jediný vysvětlení, ale proč mi teda jde odemknout? :shock: no zkusim to, :) ale snad nebudu muset měnit zámky , pokud by to byl ten problém :roll: :D

14.6.12, 21:24

Příspěvek 
V zámku problém nebude. U těchhle motorků bohužel občas odcházejí mikrospínače a oprava je neproveditelná. Ale zkus se podívat na ta táhla jak píše David. Mě pomohlo je trochu přestavit, ale za půl roku už byly motorky zase kaput. Pak jsem je vyměnil.

14.6.12, 22:09

taky bych to viděl na výměnu motorku centrálu u řidiče ještě bych prolez v předních dveřích konektory vod motorků - oxidace ,voda :?:

14.6.12, 22:35

Příspěvek 
Nic takového. Měl jsem stejnou příčinu. Pokud to na DO běhá úplně normálně, tak to už holt mikrospínače dosloužily.

14.6.12, 23:09

Odemknout to jde proto, že táhle při odemknutí zatáhneš správně do krajní polohy u zamknutí ne. Ale i gokralik může mít pravdu.

15.6.12, 07:00

To mi ani neřikejte, :sick: vždiť jsem to tam ve středu dal, tak to se nemohlo tak rychle zničit ne :shock: :?: Je možný, že by to ty motorky třeba nepodporovalu tuhle funkci? Ale zase je to centrál no, tak fakt nevim :(

15.6.12, 07:32
Ignorant pravidel

nejdriv skontrolovat tahla, kdyz odemykas pres dalku tak jenom posila dignal do motorku, kdyz to odemykas rucne tak no pproste nedosahne do krajnich poloh

15.6.12, 07:58
Pan Kapitán

To mas spatne nastaveny, motorky ti nedojedou ka koncak, nebo mas spatne zapojeny koncaky.

Mimochodem, osobne jsem toho nazoru, ze ovladat central klicem je jednak zbytecny, protoze to nedelas, kdyz mas dalkac a jednak je to bezpecnostni riziko (zejmena pri chybnym serizeni), protoze se ti muze auto pri narazu samo odemknout.

Cvokárium: Youtube Instagram

15.6.12, 08:02
Profil ICQ YIM

no jestli je ten centrál novej tak si jen pošteluj táhla to bude celí jak píšou kluci :idea:

15.6.12, 08:14

Tak to bude asi ono, zkusím to znovu upravit :) už jsem to asi 3x rozdělával :lol: abych to pošteloval :D je pravda že ten klíč budu používat minimálně, ale zase když je to centrál, tak to chci mít všechno tak jak má bejt :) a ještě mám otázku, na otevírání kufru můžu použít normální motorek nebo je nějaký spešl s větší tažnou silou a na jaký táhlo nebo pružinu to připojim? dík :)

15.6.12, 08:30

Příspěvek 
Jo tak jestli je to nové, tak by měly ty motorky ještě něco vydržet. :D U mě taková situace nastala až po 15 letech provozu. Takže svoje tvrzení beru zpět.

Na otevírání kufru jsou dva způsoby. Buď si někde sežeň odskokový motorek (na vrakovišti z nějaké Fábie by možná mohl být). Obyčejný motorek jde do Favorita zapasovat taky, ale musí se mu vyrobit soustava táhel. Ale není to odskok, je to prostě centrál. Takže kufr se odemkne, když je odemčené auto a zamkne, když je auto zamčené. Nevýhoda je v tom, že zámek kufru musí být celou dobu v odemčené poloze. To znamená, že když máš auto zamčené, a chceš kufr otevřít klíčem, máš smůlu, musíš odemknout celé auto. Kdybys chtěl, můžu ti poslat rozměry té konzolky.

15.6.12, 08:36

tady to máš na pátý dveře origo od jablotronu http://www.jablotron.cz/cz/Katalog/auto ... it+forman/

15.6.12, 08:51

Tak jsem to dodělal :D u jednoho byly odpojený kontakty :oops: , asi jak jsem rovnal ty kabely, aby nebyly vidět, tak jsem za ně zatahal a oni se rozpojily a druhý dveře stačilo to táhlo trošku posunout dolů a zavřeli se všechny dveře :lol: .
No a ten kufr, to mě napadlo, co když bych to táhlo co jde od klíčku k zámku nahradil lankem z kola a k němu přidělal druhý lanko , který by se přidělalo k motorku. Pokud bych otevřel klíčem, tak by se to lanko co jde k motorku prověsilo a naopak, pokud bych otevřel kufr centrálem, tak by se prověsilo lanko ke klíči. Nevíte někdo jak funguje otevírání kufru, pokud ho mám i na dálkovým? Otevřít by se nemělo, s ostatníma dveřma, pokud bych nezmáčk na DO otevření kufru ne?
Tak by to mohlo fungovat taky ne?

15.6.12, 15:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další