Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 13:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 M8AD a M7ADSIII 
Autor Zpráva

Příspěvek M8AD a M7ADSIII
Zdravím, chtěl bych se zeptat, potřebuju dolít olej ve Felde mám v ní M8AD, doma jsem našel ještě M7ADSIII chtěl bych se zeptat jestli to můžu normálně dolít tímto olejem. Díky

2.7.12, 19:53
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: M8AD a M7ADSIII
áno, môžeš.

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

2.7.12, 19:57

ok...díky :)

2.7.12, 20:00

Zřejmě máš svůj motor velmi rád když mu dopřáváš takovou pochoutku jako je M8AD viď? Olej který je za samou hranicí toho co se do 1,3 OHV motoru Felicie vůbec může ještě nalít. Nejen že neplní hlavní klasifikaci VW popř. ACEA požadovanou výrobcem. Ale neplní ani mnohem víc zprofanovanou API jelikož jako první náplň byl olej API SG. A je to ještě o to horší že jezdíš na LPG které i když nevytváří klasické karbonové úsady a nebarví olej do černa tak ho ve své podstatě degraduje ještě víc než benzín jelikož produkuje jiné agresivní látky. Takže být tebou pokud nemáš hluboko do kapsy rovnou olej vyměň. To není strašení ale jen dobrá rada pokud tedy neplánuješ v brzké době svůj kočár tak jako tak sprovodit ze světa. Jistě najdou se zdejší členové co ti poví že to do toho motoru stejně stačí, že to je koncepce stará několik desítek let. Ale uvažuj které slovo má v téhle oblasti větší váhu jestli výrobce, který si svoje tvrzení o jisté nutnosti minimální klasifikace ověřil patřičnými a důkladnými testy a nebo slovo z internetového fóra (aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout jde pouze o konstatování). Volba je na tobě. Jako nouzové řešení na pár set km možná i pár tisíc km dejme tomu. Ale na dlouhodobé použití tento olej pro tenhle motor nepřináší nic dobrého ba naopak navíc ještě se zmiňovaným provozem na LPG.

3.7.12, 07:11

jo já to tak jako tak chápu, ale jelikož mi to baští olej..měnil jsem už pístní kroužky a gufera a stále si to bere..tak už jsem tak nějak zvyklej že si to vezme 1litr na 1500km..a jelikož už nevím co tam ještě vyměnit..tak nevím..přes léto to prostě cucá..přes zimu to tak nějak jde..to si veme tak za 10 000km 2 litry..ale třes to léto si to prostě dopřeje :D..jo a ještě jsem dával druhou hlavu a taky měnil gufera..jestli ještě někoho napadne co bych měl vyměnit tak budu i rád

3.7.12, 07:53

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
válce + písty a bude to dobre pokud mas delanou profesionalne hlavu :)

PS: nemivas pod autem louzicku? :D

3.7.12, 11:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

pod autem ložičku nemám :D výfuk kouří..jako bílej dým a dokonce to i voní lahodně..právě to jsem dělal

3.7.12, 11:30

...to som už nechcel rozmazávať, že prečo M8AD...ale ak to papá olej, tak prečo nie, je trochu hustejší, malo by ho brať menej...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

3.7.12, 17:06

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
pokud mas udelane ventily, mas dane nove guferna na ventilech a nove kruhy a porad ti to zere olej, tak jsou dve moznosti, bud mas totalne vylitane valce ze ti to kruhy neutesni, nebo propaleny pist ci prasklou hlavu (tipoval bych spis tu hlavu) pokud jsi nerovnal hlavu kdyz byla dole klido mohla prasknout ale to je na sahodlouhe radky xD

3.7.12, 17:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

werty píše:
Zřejmě máš svůj motor velmi rád když mu dopřáváš takovou pochoutku jako je M8AD viď? Olej který je za samou hranicí toho co se do 1,3 OHV motoru Felicie vůbec může ještě nalít. Nejen že neplní hlavní klasifikaci VW popř. ACEA požadovanou výrobcem. Ale neplní ani mnohem víc zprofanovanou API jelikož jako první náplň byl olej API SG. A je to ještě o to horší že jezdíš na LPG které i když nevytváří klasické karbonové úsady a nebarví olej do černa tak ho ve své podstatě degraduje ještě víc než benzín jelikož produkuje jiné agresivní látky. Takže být tebou pokud nemáš hluboko do kapsy rovnou olej vyměň. To není strašení ale jen dobrá rada pokud tedy neplánuješ v brzké době svůj kočár tak jako tak sprovodit ze světa. Jistě najdou se zdejší členové co ti poví že to do toho motoru stejně stačí, že to je koncepce stará několik desítek let. Ale uvažuj které slovo má v téhle oblasti větší váhu jestli výrobce, který si svoje tvrzení o jisté nutnosti minimální klasifikace ověřil patřičnými a důkladnými testy a nebo slovo z internetového fóra (aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout jde pouze o konstatování). Volba je na tobě. Jako nouzové řešení na pár set km možná i pár tisíc km dejme tomu. Ale na dlouhodobé použití tento olej pro tenhle motor nepřináší nic dobrého ba naopak navíc ještě se zmiňovaným provozem na LPG.

než začneš vypisovat podobné nesmyslné slohovky tak se začni učit http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=m ... Wg&cad=rja

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=m ... fA&cad=rja

a z bytek si najdi mýtus jedna dva tři špatný olej není :oops:

3.7.12, 17:59

Miloši, Miloši...

Přečti si ještě jednou a pomalu to co jsem napsal a pak mi pověz co z toho co jsem uvedl koliduje s tím co napsal onen ing. Černý na jehož články jsi tady dal odkazy a s tím co předepisuje výrobce. Víš já ti neberu že máš v oboru také zkušenosti, ale žal Tvé projevy a dávání na odiv toho že ty jsi tu ten "Mistr mechanik" jsou občas tak trochu mimo mísu a někdy ti to rychleji píše než myslí. Promiň mi mou přímost, ale ten pocit z tebe někdy mám. A pokud jsi snad schopný do motoru Felicie nalít M8AD a dlouhodobě na něj motor provozovat pak jsi to ty kdo by měl hlavně studovat. Víc nemám co bych ti k tomu pověděl. Těch rádoby tribologických a tribotechnických debat jsou tu mraky a nemá smysl zakládat další natož se tu dohadovat na to jsem už opravdu docela starý. Kdo o této problematice skutečně něco ví ten mi musí dát za pravdu a to je fakt.

3.7.12, 18:32

slovacek.milos: Teda Miloši nechci se vám tady do toho vkládat jelikož moje zkušenosti v oboru jsou sotva desetiletý, ale ať to pročítám jak chci tak na tom co napsal werty nevidím nic špatného. Pravdu má v tom že M8AD neplní klasifikaci kterou Škodovka předepisuje tj. jak VW tak ACEA. A neplní ani API (i když o tom v DP není zmínka). Např. o chybným rozdělovaní olejů na syntetické, polosyntetické a minerální podle jejich viskozity za studena a za tepla co se uvádí hlavně v tom prvním článku nepíše ani slovo. A o té degradaci na LPG vím taky byť znám to jen z teorie jelikož do plynovek nedělám a navíc to píše i Jirka Čechů.

3.7.12, 18:54

Ono na Mildu zapůsobilo jako červený hadr hlavně tohle...

"Jistě najdou se zdejší členové co ti poví že to do toho motoru stejně stačí, že to je koncepce stará několik desítek let. Ale uvažuj které slovo má v téhle oblasti větší váhu jestli výrobce, který si svoje tvrzení o jisté nutnosti minimální klasifikace ověřil patřičnými a důkladnými testy a nebo slovo z internetového fóra (aniž bych se chtěl kohokoliv dotknout jde pouze o konstatování)."

Ale ruku na srdce Mílo. Myslím, že ani ty ani já chytřejší a zkušenější než výrobce opravdu nejsme. A pokud si to dovolíš o sobě tvrdit ty tak klobouk dolů vážně jo. :wink:

3.7.12, 19:27
Mistr mechanik

no že sem chodíš 4 roky tak mě nenapadlo že tě to nějak zvedne až do mistrů mechaniků to zde někdo ze mě udělal, možná jsem mistr ale vím o co de,

až budeš mít fotky jak M8AD zničil motor na felicii při pravidelné udržbě tak to sem dej ale máš moje garance že tomu tak nebude

pouštět se do olejů je fakt tenký led, měním toho hodně a kupuji i různé oleje v akci za dobrou cenu v jádru jsem ale superturbo protože už vím jak nepomůže tak už jen máknout do motoru :oops:

3.7.12, 20:46

no tak hold Felicia není nové auto :D tak si poradí i s M8AD :D jinak dneska jsem narazil na parádní slevu 50% na M7ADSIII :) tak už se mi pár litrů hřeje pěkně doma :D

3.7.12, 21:14
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další