Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:59

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 favorit pribrzduje leve přední kolo 
Autor Zpráva

Příspěvek favorit pribrzduje leve přední kolo
Zdravim,
tak mi dnes cestou auto moc nejelo rikam si co je, najednou cejtim smrad palici se izolace, zastavim, otevru kapotu nic nevidim horet, tak sednu do auta a jedu dal po cca km se uz zacal klepat v cca 60 ti strasne volant tak mi to doslo, sahnu na ridicovo predni kolo a malem jsem se spalil, i guma byla tepla, spolujezdcovo se od toho ridicova taky ohralo, ale uz to nebylo tak strasny. Zkusil jsem to parkrat zahamtnout a pomohlo to, do chvile nez jsem potreboval trochu pribrzdit.. Tzn homokloub by to asi nemel bejt? Co vsechno bude potreba vymenit, da se to zvladnout doma s heverem a par klicema nebo se na to vykašlat a nekomu to dat?

6.7.12, 20:57
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: favorit pribrzduje leve přední kolo
prosímtě co to je zahamtnout? :) .. v mých končinách jsem takové slovo ještě nepotkal :D ...

každopádně bych vsadil boty že to bude brzdama ;) ...

je třeba sundat třmen, zkotrolovat, vyčistit, odmastit/promazat co má být, vyměnit popraskané prachovky, popř. hadice, trubky.. a jiné díly

dej to někomu kdo tomu rozumí ať na to mrkne ;) ... brzdy jsou nejdůležitější věc na autě .. na tom se nešetří ;)

edit: teď mi dochází že jsi asi zkoušel smykovat :) ... že? :D

6.7.12, 22:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

zahamtnout = seslapnout brzdu naplno, jak ty brzdy byly rozhavene tak se tomu do smyku ani moc nechtelo. Jinak mam možnost koupit zadní bubny za 250kč/ks (TRW DB4131), nicmene to asi bude jen ten buben bez vnitřností že? (pakny, samostavy a cojavim co vsechno vevnitř je)

7.7.12, 08:14

No tak pokud jsi teda nejel jako šílenec stylem brzda plyn nebo nesjížděl alpský serpentiny pak to budou holt přední brzdy. Pozná se to nejlíp tak že se člověk projede pár km po klidným rovným úseku kde nemusí brzdit a jestli budou i pak disky rozpálený jako plotny pak je to jasný. A nebo můžeš rovnou nadzvednout přední kola a zkusit s nimi otočit (samo sebou musíš tam mít neutrál). Pokud se ti kola nepodaří roztočit vůbec a budeš je muset silou otáčet pak se rovnou připrav na repas předních třmenů jelikož bude určitě v háji těsnění pístů (jak ztratí pružnost tak se nedeformuje a díky tomu se pak ani píst po odbrzdění nevrací pár setin mm zpět) a nejspíš i samotné písty budou orezlé. A za sebou to bude mít asi i mazivo vodících čepů a nejspíš taky i brzdové hadice. Ještě mě tak napadá tohle by možná mohlo trochu pomoct vyřešit i ten tvůj problém že to míň táhne po zahřátí. :wink:

7.7.12, 09:50

spatne jste to pochopili, jako silenec jsem nejel, bez brzdeni se mi ty kola rozpalili, ale aby se ta brzda "odsekla" tak praveze pomaha tohle prudky brzdeni.. Jo to s tim tahnutim ze tepla je mozny ale spis ne, ted se mi to imho stalo poprvy (teplotu kol jsem predtim kontroloval a byly jenom vlazny po jizde vzdycky) A auto nejelo jakoze celkem brutalne (80 na petku na pul plynu...)

7.7.12, 10:00

Nic jiného ti zahřívat přední kola takhle extrémně nemůže. Pokud jsi skoro nebrzdil a i tak byly disky rozpálený je to jasný. Homokinetické klouby tohle nedělají... ty se projevují klepáním a boucháním. Napřed při kolech v rejdu a pak i na rovině když to je už hodně špatné. Tudíž zvedni zadek a běž ty přední kola resp. brzdové třmeny a hadice zkontrolovat (vadné hadice se poznají tak že po povolení odvzdušňováku jen lehce skoro až neznatelně slzí). Jestli máš starý typ ještě před. 93 kde byly kvalitativně horší pryžové komponenty brzd a nikdo je za ty roky ani neměnil a ještě hůř na to ani nesáhnul aby to aspoň promazal tak se nediv.

7.7.12, 10:06

Tak jsem nechal udelat GO brzd a vyreseno.

Nicmene bych mel dve otazky:
Na zadek mi misto hadiček dali brzdovy trubičky, nevadi to?
přední brzdový destičky jsou jak kdyby o 3mm menší (na brzdovym kotouči se nesjizdi 3mm venkovni hrana), kotouče jsou lucas, destičky nevim-

17.7.12, 22:22

K válečkům trubky vést mají. Od HBV je vedení kapaliny k zadním brzdám... regulační ventil -> trubka -> hadice -> trubka -> váleček. Hadice působí jako pružný mezičlen v rámci zadní nápravy, ale k válečkům mají vést trubky. Jinak ty 3 mm myslíš od kraje kotouče? Jestli ano tak to je běžné.

17.7.12, 22:36

jojo od kraje kotouče, na ty trubky jeste kouknu. Jinak na zadku se nechavali stary pakny a bubny, nicmene se mi zda ze to stejne nebrzdi jak by melo (rucka). Ma s ni jit zaflekovat na asfaltu?

17.7.12, 22:41

je tam i kousek ta hadicka takze ok nicmene bych dal krk za to ze predtim byla hadicka celou delku :roll:

26.7.12, 20:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]