Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Original dily Skoda :-(
Jiří Čech píše: Viky píše: Loni jsem si koupil original dil Skoda - rozvodovy retez, predkladam moje zkusenosti: Vsechny diry na hridele i klinky jsou pro jistotu mensi a srazeni hran (pokud se o nem da hovorit) ma otrepy jak prase, takze dostat tam kola je fakt chutovka. Dale je znamym faktem, ze se retez s ozubenymi koly dodava smontovany, hit lonskeho leta je, ze se dava smontovany jinak, nez patri, takze clovek jako ja, ktery meni retez jednou za par let, na to prijde az pri montazi..... celkem jsem to montoval 4x, z toho 3x kvuli problemu s "Original dily Skoda" a abych ji nekrivdil.. jednou jsem to predelaval kvuli vlastni blbosti. Takze bych se tu k original dilum Skoda bejt vama tak nemodlil. V. A jak se dodává smontovaný jinak? Jsi mne teda rozesmál, jestli neumíš napočítat 12 čepů, tak je mi Tě teda líto...
Napocitat do 12ti umim, ale ne kazdyho napadne to prepocitat, kdyz je zvyklej, ze to pasuje. Bohuzel, dneska uz to nepasuje.
|
26.2.06, 10:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Ještě se musíš hodně učit...
_________________ J.
|
26.2.06, 10:22 |
|
|
Šemik
|
Včéra jsem byl v mototechně a musím se s vámi podělit o své poznání co se týče kvality, aneb MADE IN CZECH REPUBLIC. U mého rapida blbly přední světla (pravé svítilo velmi divně, zřejmě přechoďák) a neb se mi to nelíbilo, vypravil jsem se do mototechny pro nové "kontakty" na H4. Když jsem skoro měl vyměněny kontakty na jedné straně, zbýval mi jeden drát tak sem zjistil že je stržený šroubek i se závitem pod který se měl onen drát dát. Nezbylo mi než jej tam připájet. Řekl jsem si, že to byl nějaký zmetek, dobře, to se může stát každému. Ovšem na těch druhých kontaktech byly takto stržené šroubky dva! Nebyly to nijak drahé položky, kus á 26Kč, ale má důvěra ve značku MADE IN CZECH REPUBLIC značně poklesla...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.3.06, 16:23 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
A myslíš si, že tento díl vyrábí někdo v zahraničí?
Možná by to chtělo použít zcela jinou svorkovnici, já s těmi bakeliťáky také nemám dobré zkušenosti, špatně na žárovce drží a když se kontakt ohne, nejde narovnat.
_________________ J.
|
4.3.06, 16:30 |
|
|
Šemik
|
Ne, myslel jsem to tak že ty CZECHOSLOVAKIA byly lepší, nebyly v nich strhané závity
|
5.3.06, 10:23 |
|
|
David
|
zdar koupil jsem na 5 dveře u formana tlumiče co drží dveře po namontování jsem zjistil že jsou ještě horší než puvodní, dveře nedrží a začal z nich téct olej prostě shit. Značku nevim ale mněli modry napis a jeden stal 200 Kč
|
5.3.06, 19:36 |
|
|
Mirek Svoboda
|
[quote="David"]zdar koupil jsem na 5 dveře u formana tlumiče co drží dveře po namontování jsem zjistil že jsou ještě horší než puvodní, dveře nedrží a začal z nich téct olej prostě shit. Značku nevim ale mněli modry napis a jeden stal 200 Kč :evil:[/quote]
Nenasel byste nekde tu znacku? Tahle vymena me asi taky brzo ceka. Co jsem slysel, tak hlavne polske jsou totalni smejd. Pochlubte se, kdepak jste tuhle kvalitu koupil a jestli Vam nabizeli i jine nebo Vam tlacili do hlavy, ze tyhle jsou v pohode a jine nikdo nekupuje.
|
7.3.06, 15:11 |
|
|
David
|
David
Mirek Svoboda píše: David píše: zdar koupil jsem na 5 dveře u formana tlumiče co drží dveře po namontování jsem zjistil že jsou ještě horší než puvodní, dveře nedrží a začal z nich téct olej prostě shit. Značku nevim ale mněli modry napis a jeden stal 200 Kč Nenasel byste nekde tu znacku? Tahle vymena me asi taky brzo ceka. Co jsem slysel, tak hlavne polske jsou totalni smejd. Pochlubte se, kdepak jste tuhle kvalitu koupil a jestli Vam nabizeli i jine nebo Vam tlacili do hlavy, ze tyhle jsou v pohode a jine nikdo nekupuje.
zdar tak jsem koukal na ty tlumiče nemají teda modry napis ale bylí a je tam (POWER Gas Springs)
(AUTO LIONS)
|
7.3.06, 18:19 |
|
|
Šemik
|
Rovněž musim varovat před nějakými německými žárovkami, už nevim značku (je nějaká neznámá, nikdy dřív jsem o ni neslyšel). Potřeboval jsem 12V 5W tak jsem si zašel do mototechny. Koupil jsem si dvě a nestačil se divit! Ta první nepřežila cestu přes město (přepálila se) a ta druhá byla jaksi pěkně zkur...., svítila tak jasně že bych na první pohled řekl že je to 21W.
|
14.3.06, 13:49 |
|
|
Breorn
|
Rozvody na Škoda 120, Favorit, Felicia - zn. Klein a Blažek. Neskutečný xindl a je výhradním dodavatelem Škoda auto!!! Vydržely 1 rok. Jsou měkké a vytahávají se. Doporučuji ČZ. Daleko kvalitnější. Mám je 3 roky a vytahané nejsou.
|
11.5.06, 03:59 |
|
|
Breorn
|
Táhlo řazení na 5 kvalt Š 120 kloubové - druhovýroba. Pozor při koupi. Zkontrolujte souosost !!. Měl jsem smůlu a až po namontování zjistil, že mi tam nejde pětka a zpátečka. Místo trojky byla jednička. Je to k vzteku, když člověk musí vyndavat znova převodovku a motor.
Přední blatníky z dovozu na Š120 M - nesedí blinkry a jsou o něco vetší. Hnijou jak o závod - kataforéza (kupte čisté bez nátěru).
Kulové čepy - druhovýroba - tenký materiál (malá dimenzace).
|
11.5.06, 04:13 |
|
|
Peťa
|
taky přispěji kupoval sem kryty zadních světel na 120L starý byly dost sešlý skoro ani nebylo vidět světlo.tak sem napřed koupil jedno zn hirsch car a za pár dní v jiné mototechně druhé PAL a to první HIRSCH-CAR se mi po cca 4 měsích uplně rozpadlo na části.a PAL stále jak novej.
_________________ moje zlatíčko š.120L 1985 světle modrá
|
11.5.06, 17:39 |
|
|
kachnis
|
ja abych pridal... kupoval sem sterace v kerfuru v plzni za 105Kc a jsou v pohode, mam je skoro rok, ale kupoval sem poloosy...rikal sem si kdyz rozsiruju podvozek, koupim nove veci... 1 poloosa odesla po 1000km, druha po 1600km, treti po 1000km a potom se na to vysral a misto za 580kc poloosu sem na vrakarne koupil cely nohavice z emka z r. 86 za 500 a mam klid. 2 poloosy se mi podarilo vyreklamovat...jo kazdou sem kupoval v jiny mototechne..ale vsechny sou pry z boleslavi..jo a taky kotouce...pani mi nabizela Noname, ze je lidi berou za 250 penez nebo Lucas za 340, no taxem vzal Lucase, doufam, ze sem se rozhod dobre.. ted me ceka rozvodak a jak tak ctu, nevim, kde ho budu shanet Mam stesti, ze v obou mototechnach kam chodim..jak v Plzni, tak v Jirkove sou pani prodavacky moc hodne a vedi jak to s tema dilama je... jo taky sem mel na vyber HBV budto cesky nebo slovensky o 100kc levnejsi, vzal sem cecha, snad dobre...
|
14.5.06, 19:23 |
|
|
Mirek Svoboda
|
Podložka pod karburátor Favorit
Gumová podložka pod karburátor favorit už se nová originál nedodává. Druhovýrobní náhrada stojí od 190 do 250Kč a je to šmejd, co vydrží maximálně půl roku. Pak rozpraská mnohem hůř než originál z fabriky po 15 letech. Řešením je koupit originál náhradní díl, který se skládá ze dvou kusů - kovové podložky a nějaké destičky s těsněním. Cena cca 450Kč.
|
22.5.06, 21:53 |
|
|
Oldřich Starý
|
Kulové čepy Š105L
Zjistil jsem, že mám volný kulový čep. To, že ho budu měnit po roce jsem neřešil, mohu být rád, že se na tyhle auta ještě něco vyrábí, i když pochybné kvality. Koupil jsem tedy nové kulové čepy za 130 Kč/ks. Byl jsem mile překvapen, že jsem je dostal v pytlíku i s matičkami a závlačkami. Ovšem při utahování matky, když už jsem s ní otočil asi 100 krát a pořád nic, jsem zjistil, že jsem strhl její závit. Druhý nový čep jsem podrobil zkoumání a zjistil, že:
1) Matka má o trochu větší průměr závitu než závit na kulovém čepu, tudíž v záběru jsou při uthování jen "vrcholky" závitu. To se projeví tím, že se s ní dá na závitu viklat.
2) Materiál matky je naprosto nevhodný, je měkký a pro použití na takto exponovaném místě se nehodí. Naštěstí pouze matka, závit kulového čepu zůstal netknutý.
Použil jsem tedy matky ze starých čepů a bylo to.
Nevím, jestli se dá v tomto případě sehnat "originální díl škoda", protože od konce výroby 742 uplynulo 16 let a od konce výroby favoritů 11 let. Jestli jsou stejné u Feldy nevím. Kolik by asi originály stály?
|
29.5.06, 06:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|