Autor |
Zpráva |
Hiro
|
Klepání motoru - š120
Motor klepal ještě před rozebráním, ale nijak závratně, rozebral se(dělaly se vložky) složil a mlátil více. Dala se jiná klika v lepším stavu, má je již zralá na přebrus, složilo znovu a opět mlátí. Už jsem zoufalý, podotýkám že najeto má 70 000, byd klika už je v hajzlu, co myslíte že by ještě mohlo být. Je to silné ťukání v rytmu otáček, po vyšlápnutí spojky žádná změna. Ložiska na klice všechna nová. Jinak vše šlape jak má, jen to mlátí a dost mě to už sere. Neřešili jste někdy někdo něco podobného?
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
16.7.12, 22:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Klepání motoru - š120
Ojnice vůli nemají? Co písty, nemají velkou vůli?
|
16.7.12, 23:42 |
|
|
škodovka
karosář
|
To nevypada na vuli pistu ve vlozce to je tvrde klepani, zni to opravdu jako od kliky, jenomze na klice zadna vule neni..ono ani na te stare zadna znatelna nebyla, ale klika uz opravdu nebyla v dobrem stavu tak se dala druha a je to to same.. Na ojnicni cepy mi to moc nesedi, protoze ty jsem kontroloval (byt teda jenom za studena) a zadne vule nemeli.. problem je ze ze uz nas nic dalsiho co by mohlo klepat nenapada. Klepe to skoro jak ten tvuj provizorni ouzomotor
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
16.7.12, 23:53 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jenže na tom mém motoru jsou na ojnicích dole vůle jako prase, má to proměnný zdvihový objem. Není křivý blok?
|
16.7.12, 23:59 |
|
|
john simple
|
poskladej a nalej nějaký turbo motorový olej, jak radí dycky Miloš a vymezíš vůle
|
17.7.12, 05:35 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
bych to tipoval na pistní čepy nebo oka ojnic
|
17.7.12, 07:05 |
|
|
Rambo-x
|
Mažou se ojniční ložiska ....mě dělalo tohle samé,zadřelo se ojniční ložisko na klikovce,ojnice se zkroutila a motor se rozlítl Jestli třeba není ucpaný olejový kanál v bloku,to by odpovídalo že to dělá i s jinou klikovkou....ale i když toho by jsi si asi všiml při výměně že je to přidřené-nevím jen nápad prostě....už musím končit,jedu na´´dovolenou´´do Ostravy Bliká kontrolka oleje na volnoběh
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
17.7.12, 07:42 |
|
|
Hiro
|
jojo, mazat by měl. Motor jsem totálně čistil co to dalo, kanály jsem proplachoval stříkačkama benzínu dokud netekl benzín, tam chyba nabude.
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
17.7.12, 08:40 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Takže zkusíme sedláka: když něco bouchá, má to asi vůli bouchá to, co šuká tam a zpět tam a zpět šukají ojnice a písty když má něco na ojnici vůli, je to buď ojniční ložisko nebo pouzdro na pístním čepu když něco z toho má vůli, mlátí se ojnice na klice a píst o hlavu když je vůle velká, bouchá to hodně když je vůle malá, má to drnčivý zvuk pokud ani na jedné ojnici na ložiscích nejsou vůle, je jedna ojnice delší (natažená), tedy brzy praskne pokud nejsou na ojnicích vůle ani nejsou natažené, je chyba ve zdvihátkách a rozvodových tyčkách a možná vačce pokud ani na rozvodu není problém, je problém ve vahadlech nebo ventilech, ale to by nedělalo takový randál pokud není ani jedno z toho, máš v motoru permoníka s velkým kladivem, kterého sere, že ho rušíš ve spánku nastartovaným motorem...
_________________ J.
|
17.7.12, 15:11 |
|
|
Šemik
|
Já bych teda změřil tlak oleje pro začátek. Že nesvítí kontrolka oleje ještě vůbec o ničem nevypovídá
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.7.12, 19:14 |
|
|
Hiro
|
kontrolka svítí, já netvrdil že ne. Mazací soustava je propláchnutá co to šlo, tam bych asi chybu nehledal, ale zkontroluju.
|
17.7.12, 19:48 |
|
|
ferrari
|
Ono by bolo možno dobré trochu lepšie definovať to ťukanie...vieš ako klepe piestny čap, resp. kľukové ložisko? Ak hej, tak to vieš vylúčiť...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
17.7.12, 20:38 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Hiro píše: kontrolka svítí, já netvrdil že ne. Mazací soustava je propláchnutá co to šlo, tam bych asi chybu nehledal, ale zkontroluju. ----- Kontrolka svítit nemá...
_________________ J.
|
17.7.12, 20:52 |
|
|
Hiro
|
Já se přiznám že jsem v tomto naprosto v plenkách, co se týče diagnostiky motoru jako celkové, to vám více poví škodovka který mi pomáhá ho dávat do kupy a má více zkušeností, klepání mohu natočit avšak zní jakoby někdo mlátil v rytmu otáček ocelovou tyčkou do bloku, takový kovový, dutý zvuk. Ložiska kliky i ojnic jsou nová. Edit: jako takhle, jasně nesvítí stále, jen když má
|
17.7.12, 20:55 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Kontrolka oleje má svítit, jen když motor stojí... )
_________________ J.
|
17.7.12, 21:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|