|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Vodní pumpu Fabia - od jakého výrobce ???
Autor |
Zpráva |
Sotek
|
Vodní pumpu Fabia - od jakého výrobce ???
Zdravím,
Začalo mi něco chrastit od motoru z levé strany ( Fabia I, 1.4MPI 50kW, 78tis najeto ) Trošku mi to připomíná zvuk když mi začala odcházet vodní pumpa u Fáčka ( ale co je to přesně se dozvím dneska až to na posouzení kámošovi ). Ale podle mě to bude pumpa.
Zjišťoval jsem si ceny vodních pump ( originál cca 2200Kč, značkový asi 1100Kč ). Prý i ty značkové jsou dobré a kolikrát srovnatelné s originálem.
Od jaké značky mám kdyžtak koupit vodní pumpu ? Meyle, Graf, Hepu ?
díky
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
27.7.12, 11:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Vodní pumpu Fabia - od jakého výrobce ???
graf hepu jsou v pohodě
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.7.12, 18:29 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
hodne vidivam "graf"
|
28.7.12, 17:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud ti to jen připomíná a řešíš pumpu těžko říct, pumpa teče a pokud rachotí tak sní zatočíš a slyšíš ja přepadávají kuličky v horní zatáčce
|
28.7.12, 17:56 |
|
|
Sotek
|
je to 100% pumpa, sundal jsem řemen a bez něj nic nechrastilo, alťák se točil normál bez pazvuků, pumpa krapet drhla, byla volnější a nezdravý zvuk měla. Teď můj mekánik se na to kouknul a také řekl pumpa. Už jenom od jaký značky, Graf a Hepu už vím že jsou dobrý, ale ve svém okolí maj pouze v autokelly Graf za cca 1700Kč. Na škoda dílech maj Hepu za 1100Kč s dopravou zdarma ale není skladem Pak jedině na netu. V jednom krámě maj právě to Meyle za 1070Kč, to mě zajímá nejvíc páč ho mám na dosah Mekánik od Meyle dával jenom čepy a prej jsou dobrý, ale pumpu ješě od nich nedával, tak neví... Má někdo zkušenost s pumpou Meyle ?
_________________ Trabant 601s - už není Škoda Favorit 135, 43kW, 1993, červený - už není Škoda Fabia 1.4 MPi, 50kW, 2002 sedan, stříbrný
|
28.7.12, 18:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
už záleží jen co hledáš jestli cenu nebo značku, nebo proč to nenecháž na tom mechanikovi at ti to spraví a hotovo onoje pumpy dokáže ovšem zničit nevyměněná chladící kapalina na čkoda díly je dostupnost 1 ař 3 dny to tak spěchá že máš čas řešit na netu
|
28.7.12, 19:35 |
|
|
Sotek
|
Mechanik by mi tam dal pouze originální ( což je nějakých 2200Kč v krámě ihned, nebo 1700Kč ze škoda-díly ). Samozřejmě že pokaždé kupuji originální díly, ale u vodní pumpy je prý zbytečné kupovat originální, značkové jsou stejně kvalitní s cenou o 500 - 1000 méně ( podle způsobu koupě/dodání ). Jenom jsem si zjistil co mohu koupit v okolí, jak rychle, za jakou cenu a od jaké značky a teď se ptám. Trošku mě tlačí čas jelikož musim stihnout ještě technickou + auto potřebuji na ježdění do práce a čím míň km s ním najezdím a čím rychlejš bude opravené, tím lépe Že maj na škoda dílech napsáno 1-3 dny, může taky znamenat že to přijde až za týden ( btw o teď víkendu mi stejně nikdo nic nedodá Tak se jenom ptám jestli pumpa od značky Meyle která je pro mě nyní jediná dostupná ihned na krámě, je stejně dobrá jako Graf nebo Hepu, nebo není a nezbyde mi nic jiného než objednat od jiné značky přes net. V dalším krámě ( autokelly ) maj Graf, ale za cenu o 100Kč dražší než originál na škodadílech... což ani nemusim řikat co je lepší koupit. PS: auto jsem koupil od pantáty ( on je první majitel, serviska i po záruce ), když jsem si auto přivezl domu a trošku v něm povrtal, tak bych se nedivil, kdyby mu neměnili ani olej... ( chladící kapalina, filtr vzduchu, svíčky, brzdovka - to vše nebylo za 10 let měněno... )
|
28.7.12, 20:30 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
píšeš že pokaždé kupuješ orginální díly ale v případě pumpy je to prý zbytečné, tak ten kdo ti to nakukal tak at poradí co tam dát, budeš to mít přímo od zdroje, co se týče orginálu ten se dodává do výrobních linek se sledovanou kvalitou aby vydržel záruku ten ostatní orginál se dá koupit tam kde já 667,- pak skladník nacení 22OO a to je ten správný orginál, nebo koupí na škoda díly vodítko třmenu za 37 a nacení ho na 516,- kč tak potom je to ta kvalita
|
29.7.12, 06:08 |
|
|
Sotek
|
s tím škodadíly jsem to nepochopil Od škodadíly nebrat nebo pan skladník je břídil ?
|
29.7.12, 09:16 |
|
|
Šemik
|
Meyle vodní pumpu jsem si teď pořídil na vznětovou hyjenu, najeto již asi 300km a dobrý Na pohled/omak jsem na ní nenašel závadu, vypadá kvalitně zpracovaná. Myslím, že jí můžeš s klidným srdcem koupit.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
29.7.12, 14:58 |
|
|
Sotek
|
ještě od jedný značky můžu mít pumpu, co Saleri ?
|
30.7.12, 09:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|