Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 11:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Škubání motoru BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Škubání motoru BMM
Aha, já teď jezdím stejně skoro pořád na LPG, tak je potřeba spíše vyšší předstih.
Dnes ráno mi to chytlo v pohodě, po šichtě taky. Jel jsem do ostravy a když jsem přišel z jednoho obchodu, tak zase ani prd. Tak jsem tam půl hodiny lítal kolem auta a zkoumal čím to může být. Nakonec mi to zase z ničeho nic chytlo.
Přijel jsem domu ke garáži. Vypnul jsem motor, po chvíli zkoušel nastartovat a zase nic. Zkusil jsem startovat nakrátko přimo u motoru, jestli vůbec startér protáčí motorem a ano.
Koupil jsem dokonce nový snímač otáček za nehorázné prachy a taky nic. Tak jsem zkusil čerpadlo. Měl jsem v garáži jedno od mého garážsouseda z nějaké feliny. Nevěděl ale, jestli to je z MPi nebo BMM, naštěstí to bylo stejné jako to moje. To moje jsem vytáhnul a sítka docela čisté, ale to menší měsíčkové trošku špinavé bylo. To náhradní jsem zapojil na konektor ale mimo nádrž a jelo. To moje jelo ale tak dost potichu, oproti tomu druhému, tak že by bylo KO? Dal jsem tam tedy to náhradní a zkusil nastartovat. Chytlo to hned.
Bylo tam ale úplně rozleptané to velké těsnění, které těsní to čerpadlo v nádrži, mám celé ulepené prsty a nejde to ničím umýt.
Dal jsem ho tam zpátky, protože v autodílech už měli zavřeno, ale co nejdříve tam dám nové.
A asi se mi jemně ohnul plovák, nebo se někde šprajcl. Když zapnu klíček a naskočí motor, je pořád na nule a svítí kontrolka rezervy.
Je ale pravda, že jsem tam měl jen pár litrů a z toho ještě něco vylil při vytahování čerpadla. Tak po výplatě koupím pár litrů benzínu a uvidím.
Jinak jak nějak trošku nastavit plovám, aby ukazoval jakš takš? Nemusí to být přesně na 0,5litru, ale aspoň zhruba. Kdyby byl třeba ohnutý, jak ho nastavit zpátky?
Snad to bylo tím čerpadlem. Zítra se pozná.

21.8.12, 19:29
Pspvek Reklama

Tak dneska jsem ráno nastartoval úplně v pohodě, odpoledne taky. Stavil jsem se v jednom obchodě a taky to nastartovalo. Takže asi bylo v háji to čerpadlo.
A s tím plovákem nikdo prosím neví?

22.8.12, 14:00

plavák máš asi ohnutý, pokiaľ nie moc dá sa to vyladiť zhora bez vybratia tela čerpadla takou plastovou skrutkou...

23.8.12, 06:25

Tak dnes jsem zjistil, že bude asi spíše chyba někde v elektrice. Buď se mi odpojil některý z drátů, které jdou od toho palivoměru, nebo je to u felicie zapojené jinak než u fáčka BMM. To se mi ale moc nezdá, princip je přece stejný, ne? Pořád to mám na nule, jakoby byl budík úplně vypnutý, nebo byla prázdná nádrž a svítí kontrolka rezervy. Nebo je opravdu ohnutý ten drát plováku. Možná už byl ohnutý předtím, já blbec jsem to nezkontroloval s tím co jsem vytáhnul. Stejně to budu muset vytáhnout ještě jednou, protože mám už rozleptané to těsnění, už jsem koupil nové. Fuj to byla pálka.

23.8.12, 13:55
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2