|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Hluk od kol
Je možné, aby po půlroce stání (přes zimu) odešla ložiska kol a začalo tak to nepříjemné hučení? A nebo jsou ty Matadorky Stella MP 15 takový hučící šmejd? Nemáte někdo tyhle gumy?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.8.12, 19:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Re: Hluk od kol
MP15 je dobrá leda tak jako zátěž na plachtu kryjící silíáž v JZD. Obávám se ale, že za tohle nemůže - nasaď dvě jiná kola a poslouchej.
|
9.8.12, 20:00 |
|
|
gokralik
|
Jo, je to hrozná guma, ale měnit je nebudu. Mají najeto jen pár tisíc (i když toho údajně moc nevydrží). Před zimou mi to auto přišlo tiché, se zimákama byl v autě kravál, přes zimu to stálo (ségra nejezdila) no a teď jsem kravál sváděl na zimáky, po přezutí je to furt stejné, tak se mi to vůbec nelíbí. Ale zas ten hluk jde odevšad. Mi neříkej, že by odešla všechna ložiska. Ty vzadu byly loni měněné.
Zkusím tam hodit kola z Miloše, ale moc se mi nechce... kua už tu jsem jak v pneuservisu, když servisuju 3,5 auta.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.8.12, 20:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak jeste je mozny, ze by v tom byla mizerna vazelina, co pres zimu prestala byt mazivem
|
9.8.12, 20:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
Takový správný tuk dokáže divy, když mi na fávu kdysi začal lupat homokineťák, stačilo mu dát novou náplň a byl klid.
|
9.8.12, 21:01 |
|
|
škodovka
karosář
|
A neprostaly se ti na tech pneumatikach z dlouheho zimniho stani plosky, ktere ted delaji neplechu?
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
9.8.12, 21:59 |
|
|
ferrari
|
Re:
gokralik píše: ... kua už tu jsem jak v pneuservisu, když servisuju 3,5 auta. Hahááá, to poznám, Hybridka, moja 125ka, 306ka, Megane, Corsa...ešteže kolesá na Corsu nemám v garáži a na Megana náhradné vôbec nie...ale zato mám v garáži 2 sady letných a 1 sadu zimných na 742ku A v garáži sa nedá pohnúť, všade sú kolesá...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
10.8.12, 06:37 |
|
|
gokralik
|
Já jsem se s tím i občas v zimě projel, takže maximální doba jednoho stání byla tak maximálně měsíc. Plošky tam nejsou, navíc je auto přezuté. Je možné, že děda určitě nekupoval moc drahé ložiska, bude to nějaká vikä apod. Jenže pořád nechápu ten hluk odpředu. Před zimou bylo v autě krásné ticho. Navíc mi to hučení nepřipomíná moje špatná ložiska... chybí mi tam to VUT VUT VUT a zvýšení intenzity při zatáčení. Tadyto hučí stále stejně. Je napytel, že to nemám s čím srovnat, páč loni jsem měl ložiska na Fanoušovi špatné já a hučelo to krutě, Felda mi vedle toho přišla jako nejtišší auto na světě. V listopadu jsem ložika vyměnil a teď si užívám dokonalého ticha od kol ještě podmíněného novými pneu Continental a Firestone. Takže je možné, že ta Felda zas tak tichá nebyla a teď mi přijde oproti mému "ztišenému" Favoritu jako hlučná. Holt prohodím ta kola s Milošem a budu vědět na čem jsem.
|
10.8.12, 08:30 |
|
|
gokralik
|
Dneska jsme jeli se sklopenými sedačkami a dalo se celkem snadno lokalizovat, že ten brutální hluk jde od zadního levého kola. Potočil jsem kolem na zvedáku a to jsem ještě nezažil. Hučelo v tom už při otáčení prstem a navíc v tom i nějak křoupalo. Zítra to musím vyměnit, nebo ségře ještě v zatáčce upadne kolo. Tuku je pod víčkem dost a vypadá taky OK. Levné ložisko nevydrželo ani půl roku a 2 tkm.
|
30.8.12, 19:16 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
buď rád, že se ti to nekouslo jak mě...
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
31.8.12, 16:20 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
gokralik zažil jsem taky a to to auto bylo od mechanika a jak se vyřádil na zadních brzdách to byla síla v jednom ložisku měděná vazelína hučelo jak prase a na brzdách navařený rozpěrky -> projetý bubny o 3mm
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.8.12, 16:29 |
|
|
gokralik
|
Sádra: No to potěš... Tak nakonec jsem to dneska vyměnil. Sice za Topran (což bude asi obdobná kvalita). Nevím co tam bylo špatně, ale jediná věc, na které bylo poznat nějaké opotřebení byl kroužek toho předního ložiska. Místo krásné broušené plochy tam byly samé malé vrypy... je možné, že se tam při montáži dostala nějaká nečistota a takhle se tam vyřádila. Nebo leda by to byl nějaký zmetek už od výroby. snad to teď nějaký ten rok vydrží.
|
31.8.12, 21:44 |
|
|
Jarda S.
|
gokralik a to si člověk řekne je to auto od mechanika tak bude v pohodě udržovaný ad ložiska: dávám starline cena pro mě 135,- za sadu (ložiska, podložka, matka závlačka a mazivo) a drží zatim na feldě přes rok a cca 15tis a nehučí
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.8.12, 22:42 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
mame na naší fábii stejný problém
byly tam zimní gumy barum polaris 2, zadní byly na dojetí a přední ještě tak na 2 sezony přezul jsem je na letní - druhé disky druhé pneu konkrétně sava perfecta ale hluk je pořád +- stejný když jsem zkoušel jestli nejsou třeba ložiska KO tak po vyzkoušení vůle jednotlivých kol tak jsem narazil jen na vybouchané čepy řízení může to být tím že gumy nejsou ty nejlepší nebo tam bude někde jiný problém??
auto je mamy takže s ním nejezdím moc často ale hluku jsem si začal všímat když se vyměnily přední tlumiče ale podle toho co jsem se ptal tak to hučení se objevovalo ještě před tou výměnou takže se nemám čeho chytnout
|
16.4.13, 10:44 |
|
|
Jarda S.
|
vyměn ty vymlácený čepy a nech udělat geometrii
|
16.4.13, 11:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|