Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 na LPG nedrží volnobeh a chcípá ... 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek na LPG nedrží volnobeh a chcípá ...
zdravím na mém favoritu BMM mi už delší dobu zlobil volnoběh, podle zvuku motor kolísal a otáčky byli na úrovni cca 600 ot/min

ale dnes po delší cestě zhruba 40km na jeden zátah to začalo na volnobeh chcípat pokud to beželo tak od zhruba 100- 250 ot. za minutu když byl motor teplý.

asi tak po hodině jsem znovu došel k auto a nastartoval ho a volnoběh se držel na hranici asi +- 600ot/min a znovu po zahřátí zas chcípal na volnoběh a z nižších otáček šel hůře do otáček ale při jízdě jsem nepozoroval nic výjimečného

myslíte si že bude jen povolený šroubek od volnoběhu nebo nějaká podobná prkotina?

systém je tam asi podtlakový ale pro jistotu sem dám nejaké foto:

Obrázek ObrázekObrázek

předem díky

26.8.12, 15:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: na LPG nedrží volnobeh a chcípá ...
systém je podtlakový, ale voľnobeh má na starosti ECU motora, takže to dôkladne prever funkčnosť na benzín, či servomotor dorazu klapky funguje dobre.

spravidla sa tento systém dá nastaviť tak že meriaš úhol klapky pre ECU motora, šroubom voľnobehu LPG reduktora nastavíš uhol čo najmenší, alebo najbližší voľnobehu pri chode na benzín...

ktorý je šroub voľnobehu na tvojom reduktore netuším, nepoznám ten systém...

27.8.12, 12:22
Junior TW team, Tydýt

Díky, dnes sem s tím byl v servisu kde mi to montovali a volnobeh steloval pomocí černého plastoveho sroubku který je vidět na 3 fotce, posteloval to odjel sem dom a motor chcipl tak sem ho pracně nastartoval a dojel sem tam znovu to si pak vzal multimetr a promeril i lambda sondu a konstatoval že je KO takže sem tam dál druhou a uvidím zítra,
protože du na nacni,
každopádně se pak podívám na ten krokovy motorek, popřípadě tam dám druhy ... Protože i volnobeh na benzín je sem tam trošku nepravidelný, ale porad má tak o 100 ot/min víc než na LPG

27.8.12, 16:53
Junior TW team, Tydýt

už opravdu nevím proč to nechce bezet jak má, při studeném motoru to na LPG drží krásných cca 800-900ot/min a až se zahřeje třeba 20 min jízdy tak to chcípá i na benzin to drží nižší volnoběh kolem 650ot/min a to sem tam tankoval V power

dal jsem tam druhou lambda sondu, druhou RJ, druhý krokový motorek, klapku promazal, a dokonce i čidlo teploty sem tam dával druhé a pořád je to špatny.

pokud je motor studený tak na LPG chytne hned ale jak se zahřeje těch 5 min cesty je ještě ok to nastartuje taky hned ale až se motor ohřeje opravdu na to provozní teplotu tak to točám třeba tak 5 vteřin aby naskočil, na benzín to chytne hned ... tak čím by to mohlo ještě být ?

31.8.12, 17:22

membrány v reduktore majú koľko? najazdené, rokov? BMM si s tym spravidla poradí, ale skús ten voľnobeh ešte poladiť tým šroubom voľnobehu na reduktore...

robí to aj na benzín?

1.9.12, 12:28
Junior TW team, Tydýt

vše je tam nové tak 3 roky / 10 000 km max najeté na benzin to dělá taky nízký volnoběh a chcípá to.

dnes sem vyměnil kabeláž motoru, snímač otáček a pořád to nepomohlo nakonec jsem vyměnil poslední věc kterou jsem ještě neměnil a to klapku

a problém byl v ní nejspíš že nespínala volnoběžné otáčky, přidal jsem plyn třeba na 2-3 000 ot min a po sundání nohy z plynu spadly otáčky hned na tu hodnotu okolo 600 ot/min
a po výměně už se to zastaví na 1200 ot/min a pak klesnou na zhruba 800 ot/min tím pádem by to mělo být už dobré ale ještě sem nejel projet auto at se motor zahřeje dostatečně na to abych videl jestli už i na plyn ty volnoběžné otáčky drží.

ale můžu říct že už si ten motor krásně přede né jak před tím škytal a lapal po dechu :)

1.9.12, 16:12

spínač voľnobehu je súčasť toho servomotora dorazu klapky, to si písal že si menil...
možno na tek klapke je zlý potenciometer...

1.9.12, 18:37
Junior TW team, Tydýt

aha, je to možné,
dnes se mi už nechtělo ale zítra to pojedu projet a snad už to bude držet volnoběh i se zahřátým motorem

tak snad už to bude ok

mimochodem na tom reduktoru je šroubek který je dobře vidět na 2. fotce k čemu slouží ?

1.9.12, 18:49

neviem, nepoznám tento typ splyňovača, skús si k tomu niekde nájsť návod... ale vyzerá že je to na jemné vyladenie toho voľnobehu...

1.9.12, 18:56
Junior TW team, Tydýt

tak reduktor je to tento: http://www.fedorauto.cz/index.php?epc=3568&oid=475464
ale nenašel jsem k tomu nikde manual

a ke všemu sem jel dneska projet to auto a po zahřátí to nedrží volnoběh jak na benzin tak i na plyn na plyn to rovnou chcípne a na benzín to drží statečně kolem 200/ot min a krokový motorek se ani nehne tak už nevím, že by to bylo i tou druhou lambda sondou ? ( tu jsem proměřoval tak že sem dal multimetr na kostru a + na kontakt který je dál od ostatních a ukazalo to 0.39-0,40 V )
to je špatný nebo ne? když sem měl ecotronika tak to lítalo asi tak od 0.3 -1V

včera jsem si objednal diagnostickej kabel tak snad do středy mi dojde a ukáže něco co by to mohlo být

nebo mám ND všechny špatný

fakt už nevím ....

pokud sem šteloval ten volnoběh na reduktoru tak sem se dostal na hranici 1000- 1200ot/min a volnobeh to pěkně drželo ale stačilo pojet do 10 metru a zastavit a hned byl volnoběh zas na hranici kolem 200/ot min

což se mi zdá být už dost divný

už sem si říkal kdybych do auta nevrážel tolik penez a nebylo ted před rokem vyvařeny tak bych se ho zbavil protože mám jít do 7.10 na STK :( tak zas poletí peníze pryč

2.9.12, 14:37
Mistr mechanik

no jestli si z toho tydýt tak mrkni na karbec jak tam vede plynová hadice je přišroubovaná imbusema ty se povolí a motor pak chcípá jak kdy a nemá to logiku

utáhni ty dva imbuse na směšovači a je klid nahoře nad karbecem :wink:

2.9.12, 15:44
Junior TW team, Tydýt

jo ty myslíš zplynovač ? to je pravda ten jsem nezkoušel dotáhnou, jinak zbytek jsem už prošel a vše bylo dotáhlé.

co se týče lambda sondy tak sem jí před chvílí znovu přeměřoval a už to napětí kolísalo nejvíc tam bylo 0.81V ale zas nejčastěji 0.74 -0.01 tak před tím nejspíš nebyla dostatečně ohřátá ....

a co se týče nízkého volnoběhu i na plyn nebyl by nějaký tip čím by to mohlo být ? mě už opravdu dochází nápady co tam ještě vyměnit nebo zkontrolovat

2.9.12, 16:30
Mistr mechanik

raději nevím co to je splynovač,

je reduktor ve kterím se upravuje tlak LPG a mění z kapaliny na plyn,

a pak je směšovač vražený nad karbecem kde se mísí plyn se vzduchem :wink:

3.9.12, 06:26

ak mu to robí aj na benzín chyba bude v BMM, krokový motor, alebo spínač voľnobehu, možno máš vadnú káblovačku BMM, u Fačka to ide vymeniť celkom v pohode...

3.9.12, 07:18
Junior TW team, Tydýt

Ta kablovacka je co?
pokud myslíš kabely tak ty jsem dával taky druhé.
krokove motorky jsem zkoušel 3x ale je možné že je to opavdu tím smesovacem že to prisava falešný vzduch a směs je pak chudá, vyzkouším to a dám vědět

3.9.12, 07:28
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další