Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 29.11.24, 09:23

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 76  Další
 ETHANOL E85 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: ETHANOL E85
Jezdí to "normálně" na ten ethanol, kde je lihu málo a hodně benzínu... :-))

17.8.12, 16:34
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

ne on tankuje jenom etanol a já jen popsal co jsem dělal, měnili jsme i palivák, fakt a jen líh, palivák byl mimo jiné mann byl zenitř utržený a přicpával se

majitel chtěl vyřadit kat a jiné opravy, diagnostiku, pak do toho sedl můj tonda a já jako spolujezdec a konstatovali jsme co jsem napsal, já to prostě jinak neřešil

není to příspěvek říct že etanol je špatný nebo dobrý jen popis jak to leží a běží :oops:

21.8.12, 20:08
Moderátor

Pokud bude jezdit na lihovou směs, musí mít silné obohacováíní při prudké akceleraci, protože se projeví kondenzace paliva na stěnách z vyrovnání tlaku v potrubí více, než je tomu u benzínu. Ten systém toho už není schopný, tak se prostě motor zákonitě dusí. Demontáž katu znamená co - že to auto nesmí na silnici. Přijde doba, kdy se za to budou brát papíry a dávat body, auto úplně jinak smrdí a je to poznat na velkou vzdálenost, že tam kat není.

21.8.12, 20:17
Ignorant pravidel

jo taky sem dneska ve felde zjistil ze studene prudke rozjezdy nejsou ono :oops: ale jako nouzovka se to vyplati

21.8.12, 20:19
Mistr mechanik

já zde ještě posal vyjetí etanolu

na něm bylo napsáno etanol 98 procent bez vody nebylo v něm ani kaplku benálu nebyl denaturovaný,

byla to felda 1,6 mého kluka při normálně jízdě naprosto k nerozeznání od benálu, je to možné pokec na skype adam slováček hodonín sem tam se na něm vyskytuje a řekne sám momentílně se mi rožl jako přítomný :oops:

21.8.12, 20:22
Moderátor

Pokud je 98% bez vody, tak ta 2% jsou co, Hoffmanské kapky? :-) Jenom se ptám... :-D

21.8.12, 20:25
Moderátor

Hm, jenom by mne zajímalo, jak ta felda jede bez lambdy a k tomu za 7 litrů, mám to auto taky a musím se sakra hlídat, abych udržel spotřebu pod šesti na N95. Ano, vstřikuje to jako s benzínem, ale pak musí jít výkon absolutně do řiti s tak chudou směsí a navíc bych si troufl říct, že má problém téměř se vším.

21.8.12, 20:28
Mistr mechanik

Jiří Čech píše:
Pokud bude jezdit na lihovou směs, musí mít silné obohacováíní při prudké akceleraci, protože se projeví kondenzace paliva na stěnách z vyrovnání tlaku v potrubí více, než je tomu u benzínu. Ten systém toho už není schopný, tak se prostě motor zákonitě dusí. Demontáž katu znamená co - že to auto nesmí na silnici. Přijde doba, kdy se za to budou brát papíry a dávat body, auto úplně jinak smrdí a je to poznat na velkou vzdálenost, že tam kat není.

jirko já nevím jak jsi to pochopil ty zákonitosti o kterých píšeš, když je motor studený a dupls na plyn plný na místě tak se motor zadusil, pokud byl teplý a měls točky tak se nedusil normálně to zrychlovalo, nepopisuj mi do toho jak to nebylo pokud to chceš až přijede felda příště ti napášu sedneš si tam se mnou místo tondy
demontáž katu znamená to že někdo na to má jiný je v průseru

a může přijít doba že papíry budou brát za to žes nespal osum hodin to se nedá popisovat v době mého příspěvku :wink:

21.8.12, 20:29
Moderátor

Jistě, protože studený motor potřebuje ještě o kus víc obohatit, na což už systém nemá kapacitu... :-)
Víš, zase pod můj článek přibyl komentář o tom, že jsem jenom jakýsi teoretik a že o tom nic nevím. A že jeho Mazda nebo co to japonského na to jezdí skvěle a spotřeba se mu zvedla jen 0,6 litru... Jezdí 2,5 : 1 E85 : N95, tedy má tam toho lihu docela dost. Čech je prostě blbej, jejich auta zcela jasně popírají fyzikální zákony a měření oficiálních institucí a hodnoty, udávané výrobci FFV vozidel. Platí to především o autech japonských. Víš, já si myslím, že mnozí z těch pisatelů vůbec žádné auto nemají a jenom si tady svými blitky nějak eliminují svoje ublížené ego. A jak říkám, pokud mi chybí výhřevnost, nemohu mít výkon. To auto bez funkční lambdy není schopné směs správně obohatit, aby zůstal výkon zachovaný. Když jedu někde po mírně se sklánějící roviě s větrem v zádech, ukazuje mi palubní počítač při 100 km/h spotřebu okolo 3 l/100 km, někdy i méně. Když si najdu nějakou takovou trasu, kde pojedu tak nějak stále z kopce a po větru, budu také oslňovat hodnotami spotřeby. Udělal jsem s 1,8 TSI bez zapnuté klimy za mírného a točícího se větru Vyškov - Praha (265 km) při průměru přesně 100 km/h spotřebu 5,2 l/100 km, to jsou údaje z palubního počítače (skutečná spotřeba asi o 2 deci vyšší). Věříš mi? Můžeš a nemusíš, ale jsem to schopný zopakovat, protože už jsem to jel stejně podruhé a dostal se jen o deci výš. Papírová hodnota je 5,5 l/100 km při jízdě mimo město, tedy ta hodnota zhruba odpovídá údajům výrobce. Palivo ÖMV MaxxMotion 95. Toto auto E85 vysloveně nesnáší a nesmí se tam použít, takže zkušební jízdu na porovnání neudělám. Ale nedovedu si představit, že bych s něčím, co má tak nízkou výhřevnost, dokázal zajet za stejno nebo jen o kapánek výš, jak se tady stále uvádí. S Fel 1,6 combi jsem najezdil služebně asi 200 000 km, tak vím, co se s ní dá udělat na benzín za spotřebu a co nedá. Štreky jsem jezdil od 6,3 do 7,1 podle toho, jestli jsem měl posilovač řízení nebo neměl a podle počasí, jak se točil vítr. A žádných 140 km/h, ale po rovině 120, do kopce 100 a z kopce jsem to rozjel a vyhazoval... A na líh bych měl jet za stejno? Nenech se vysmát, to auto na líh nebo E85 buď bude žrát k desíti litrům nebo pojede vysloveně špatně. Ale to poznáš jen v případě, kdy s ním máš něco najeto na benzín a máš to s čím porovnat. Momentálně mám další Fel 1,6 Combi, kde mi dalo dost práce to auto zase naučit jezdit a nežrat, jelikož pět let téměř nejelo a motor vysloveně nejel a žral až o dva litry víc. Dneska s ním jedu štreku za 5,8 l/100 km, ovšem nepřekračuji stovku a z kopce důsledně vyhazuji... Jediná úprava jsou LGS svíce a přečip, jinak nové zap. kabely, víčko, palec, důkladné odkarbonování motoru Bishopem včetně uvolňovače kroužků, momentálně 15W-40 a Bishop do oleje. Přečip se spotřebou nic neudělal. Dokonce si myslím, že to na motoru není vůbec poznat (subjektivní dojem, jsem rozmlsaný 160 kobylami Octavie) ale co bych chtěl za 2000, že... :-) Přečipováno bylo nedlouho po koupi, kdy motor ještě žral a nejel a spotřeba se nezměnila. Ale i tak do toho E85 nedám, ani kdyby mi za to platili.
P.S.: mám dojem, že po aplikaci Bishopa do oleje mi o dvě deci spotřeba klesla, ale zatím jsem nejel tzv. srovnávací trasu na Moravu a zpět, tak je to jen dojem.

21.8.12, 21:06

Ahojte mam tu dalsi zkusenost, hlavne pro tebe Jiriku: smes 2:1 e85:n95 felicia 1,3 mpi 50kw na 10l teto smesi ujeto 160km 2/3 cesty mimo mesto. spotreba cca 6,25l /100km. V prumeru jezdim cca kolem 7 litru jak na cistej n95 tak na smes 2:1. Takze pri normalnim jezdeni kdy clovek nejede 'plyn - brzda' je spotreba... opovazuji se rici to slovo ktere jirka nesnasi STEJNA. Nevim o kolik se zvedne kdyz se tomu dava ceres. Ale jak rikam na popojizdeni je to dobry cena 1l smesi vyjde cca na 30,50kc.. n95 v Brne od 37,50 - 40kc/l. takze uspora necelych 10kc na litru to je cca 500 na 1 nadrzi

12.9.12, 10:05

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Taky zacinam nad tim premyslet ze to budu lit do auta :D akorat nwm co je treba udelat s karbecem aby to pak jelo :D

12.9.12, 11:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

no co by, přetryskovat a možná udělat nějaký vyhřívání do sání pro studenej režim...zeptej se kachnise, jeho gargamel chlastá víc jako Ondra120 :D

12.9.12, 15:51
Pan Kapitán

Jenze Gargy ma motor 136, ono to totiz na starsich typech kvuli chybejicimu vyhrivani moc dobre nejde.

Cvokárium: Youtube Instagram

12.9.12, 19:25
Profil ICQ YIM

no pockej, ale trady ma prece v aute taky hlinik ne?

12.9.12, 19:28

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
no ted mam 135tku se snizenou hlavou na uroven 136, a vyhrev nemam napojeny.

12.9.12, 21:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 1127 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 76  Další