Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
světla favorit
zdravím, začínají mě zlobit světla konkrétně zapínání ....
včera jsem jel, v noci a to jsem světla zapínal asi 5x a vše bylo vpohodě, dojel jsem dom světla jsem zhasl ale už se nezapnuly (relé neseplo) zkoušel jsem to jak se zapnutým zapalováním tak i bez něj a nic nepomohlo proto jsem jako nouzové řešení otevřel pojistkovou skřín a když jsem dané relé odkrytoval tak se světla zapla, pokud byli vypínače vypnuté tak se světla zapla jen na chvíli co jsem držel ten palec nebo jak se to menuje na tom relátku, pokud jsem vypínače zapl a zase zmáčkl to relé tak se světla rožly a vypl jsem je jen vypínačem ráno jsem přišel k auto a baterka byla KO
proto se ty světla musely nějak zapnout samy od sebe, jak jsem auto hodil na nabíječku tak se světla rozsvítily a vypínače už fungují zase jak mají
tenhle problém už jsem měl několikrát, propájel jsem celou pojistkovou skřínku vytáhl vypínače a zas to vše fungovalo jak má
proto bych rád viděl váš názor čím by to mohlo být jestli je jen špatný vypínač obrysových světel nebo je někde chyba v zapojení ?
díky za vaše názory
|
13.9.12, 16:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: světla favorit
skus nový relé světel a skontroluj konektor na cívce startéru nebo dej rovnou novej
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
13.9.12, 17:39 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
relé jsem zkoušel a problém byl pořád stejný, konektor na cívce zkontrolu, jinak mám tam startér z Feldy ... ale je fakt že se ten problém objevil když jsem odbočoval na krajnici a ona tam byla celkem díra no jen nechápu spojitost mezi startérem a světly ...
|
13.9.12, 18:03 |
|
|
p.s.
|
ty světla dou přes relé X a to bere kostru přes cívku startéru když startuješ tak kostra mizí a relé x odpadne a není napájení pro relé světel ted mi napadá co pojistkovka a oblíbené studenáky skoušels proletovat spoje? a pak ještě prohlídnout konektory co dou do pojistkovky jestli nejsou vytavený zoxidovaný či sou dobře nacvaknutý
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
13.9.12, 18:41 |
|
|
goodbie
|
u fáva relé X????? nemá to náhodou jen felda???
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
13.9.12, 19:38 |
|
|
MartinK72
|
Fáčko X-relé nemá.
|
13.9.12, 20:02 |
|
|
p.s.
|
že by cpali sme do kaipana motor s fafouna a měli venku startér a nák nám nechodila elektrika a pak mi napadlo drát od cívky startéru ukostřit a pak se to rozběhlo jak má s toho soudím že to nákou spojitost má
|
13.9.12, 20:22 |
|
|
hLAwa
Tydýt
|
U dospělých aut se to jmenuje Ignition Overload Relay.
|
13.9.12, 20:31 |
|
|
Jura_Favorit
|
p.s.:Favority nikdy z výroby pojistkovku s relé X neměly (teda až na několik málo výjimek potvrzujících pravidlo, které tu nebudu více rozebírat) Kaipany bych do toho raději netahal...
_________________ Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance - daily car
|
13.9.12, 20:34 |
|
|
p.s.
|
do kaipana sme dávaly motor s obyčejného favoritu který sme přivezli s autobazaru v Roudnici nad Labem byl za 4000kč a určen na náhradní díly až budu jednou u známýho schválně se podívám je možný že pojistkovka byla i s elektrikou s felicie a já to tenkrát nák předělával čert ví kdo si to má pamatovat
|
13.9.12, 21:17 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
pojistkovou skříň jsem přeletovával ale můžu to projít ještě jednou protože nerad bych aby se tahle závada objevila na stk popřípadě bych zkusil vyměnit vypínač s tím relé X nevím možná tam něco takového je ale nevím jestli je to propojené se vším, když mám zaplé rádio a chcu nastartovat tak se vypne, a jakmile naskočí motor tak se znovu zapne, bud je tam takový úbytek což pochybuji nebo tam něco takového být opravdu může být
|
14.9.12, 05:33 |
|
|
MartinK72
|
Většina autorádií nehraje při méně než cca 11 voltech, tak proto.
|
14.9.12, 23:39 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, asi to tak bude, že se rádio vypne díky poklesu palubního napětí ...
včera mi to zase začalo blbnout, zkontroloval jsem vedení, zkusil jsem duhou pojistkovou skřínku a pořád se světla dají zapnout jen zmáčknutím relé, a pokud světla svítí a zapnu dálková světla tak se vše vypne
našel jsem doma oba dva vypínače na světla tak doufám že když jich vyměním tak už to bude fungovat pokud ne tak budu mít možná problém, protože někdy to funguje někdy zas ne a za 14 dní mi bude končit technická . ..
|
19.9.12, 05:27 |
|
|
varok
|
A jak jsi dával ten interiér z feliny, tak jsi měnil i komplet celou elektriku, nebo jsi upravil tu původní?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.9.12, 13:54 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
nene, nechával jsem původní a to byl ten problém byl tam špatný dotek, někdy to seplo někdy ne. ( sice mám i kompletní elektroinstalaci z feldy ale už to nemá asi cenu tam montovat ) takže závadu jsem našel a opravil a už to funguje jak má
|
19.9.12, 17:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|