Zasekávání otáček u Favorita BMM
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Re: Zasekávání otáček u Favorita BMM
Dnes to brzy ráno před šichtou i odpoledne po šichtě chytlo krásně jak má, takže opraveno. Cytlo to hned po protočení motoru, otáčky asi 1100 a po ohřátí drží na nějakých asi 800 plus mínus. Jsem spokojen. 
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 20.7.12, 20:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Mám další problém a potřeboval bych pomoci. Vyměnil jsem servomotorek na seřizování volnoběhu, nebo jak to nazvat. Nový stojí pálku, dal jsem použitý z vrakáče. Od té doby byl klid. Studený i teplý motor krásně chytl, otáčky asi 1200, plus mínus. Po zahřátí otáčky spadly na asi 800/min. Pak jsem ale měl problémy s čerpadlem, což jsem nevěděl. Nechtělo mi to párkrát chytnout, až na několikátý pokus. Než jsem přišel na to, že je to čerpadlo, tak jsem zkoušel vše možné, startoval jsem i se sešlápnutým pedálem. (Vím, nemá se to). Vyměnil jsem palivové čerpadlo a jezdím. Chytá to krásně jako původně, ale opět mě zlobí otáčky. Před výměnou servomotorku mi otáčky zůstávaly asi na 1500-2000/min. trvale, až po prošlápnutí plyn. pedálu spadly na volnoběh. Nyní mi to dělá spíše u hodně studeného motoru, tedy když brzy ráno jedu na šichtu. Teď ale otáčky po pár sekundách spadnou, tedy: nastartuji, otáčky asi 1200. Potom jedu, vytočím motor třeba na 2000 otáček, sešlápnu spojku a otáčky zůstanou asi na těch 2000/min. Tentokrát ale kdybych to nechal pár sekund, samy spadnou, což předtím nedělalo. Předtím zůstávaly vysoko, dokud jsem neprošlápl plyn. pedál. Taky to dělalo i u teplého motoru, teď to dělá jen u studeného motoru. Když se ohřeje, všechno funguje jak má, jen volnoběh se mi zdá vyšší. Nevíte prosím někdo, co s tím může být?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 20.9.12, 16:46 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
nezasekáva sa ti lanko? má nastavenú správnu vôľu?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 20.9.12, 16:48 |
|
 |
|
varok
|
Lanko jsem chtěl nedávno vyměnit, když jsem měl problémy s otáčkami poprvé. Problém ale nastal, když jsem koupil nové lanko u nás v Elmotu a bylo krátké. Koncovky jak mají být, jedna strana u vstřikovací jednotky takový jakoby hříbek a u plyn. pedálu háček. Vyměnil jsem to a auto řvalo až skoro na omezovač. Já blbec jsem to nepřeměřil a lanko bylo krátké. Když jsem zkoušel ale to staré, tak se mi nezdálo, že by bylo rozedřené a zadrhávalo. Vůli nevím, mám ho tam prostě s jemnou vůlí. Kolik má být u favoritů BMM nevím. U karbeců myslím má být až 2mm, ne?
|
| 21.9.12, 14:38 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6427 Bydliště: Snina a okolie
|
Lanka boli 2 druhy.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 21.9.12, 15:55 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
vždy když jsem měnil, zdělával lanko od plynu tak mi nikdá nedrželo v tom "zámku" na klapce někdy tam drželo, někdy se odchlíplo a lanko se zaseklo u sníní, vyřešil jsem to tak že jsem to lanko k té klapce chytl plastovou stahovací páskou a od té doby se mi to lanko nikdá nezaseklo a tipoval bych že ty máš podobný problém z tím lankem ....
mimochodem když jsi vydělával to lanko od plynu tak měl jsi tam tu pružinu která by měla držet plynový pedál nahoře ??
|
| 23.9.12, 10:11 |
|
 |
|
JannyMi
Registrován: 11.3.12, 08:34 Příspěvky: 1140 Bydliště: Michalovce
|
mam tu istu chybu v pondelok mi pride nove cidlo chladiacej kvapaliny ...... potom ti dam vediet ako to dopadlo ..... to z tym lankom je fakt pohroma ani to radsej nechcem rozoberat ale zislo by sa ho aj mne vymenit
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
| 23.9.12, 10:23 |
|
 |
|
varok
|
Psal jsem, že pasovalo jak má, bylo přesně jako to původní, ale prostě krátké. To nové je vůči tomu starému asi o 2cm kratší. Bovden je asi stejně dlouhý, ale lanko je kratší. Už to tady nedávno někdo psal, že jeden typ má na obou koncích asi váleček kolmo na lanko a druhý má na jednom konci kuličku, nebo jak to nazvat a na druhém konci ten háček(to mám já). Nic nevypadává, vše jde normálně zacvaknout a zaháknout, i když je to práce pro sebevraha. Má tohle lanko: http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... gdKq4gpg==Čidlo chladící kapaliny to není, to jsem už měnil dvakrát a má to vliv na něco úplně jiného, ale tohle nee. Tohle bude spíše mechanická závada, nebo něco s nastavením klapky, nebo tak něco. Snad není špatný i ten servomotorek, co jsem tam dal.
|
| 23.9.12, 18:49 |
|
 |
|
JannyMi
|
ešte chcem skusit vyčistit klapku z čističom brzd čo to zrobi 
|
| 28.9.12, 15:53 |
|
 |
|
varok
|
U favoritů a felicií BMM se prý čistit nemusí. V servisu mi jednou říkali, že u felicií MPi se musí občas vyčistit, protože se tam jde palivo mimo klapku, ale u favoritů a felicií BMM se vstřikuje palivo shora, tak je pořád čistá. Co jsem se díval ve svém fáčku, při různých opravách, tak jde na klapku jemný poprašek směsi, tak je klapka čisťounká jako nová. Ale za pokus to asi stojí.
|
| 28.9.12, 19:50 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
měl sem stejnej problém bud držela vysokej volnoběh nebo zase moc nízkej, po výměně klapky drží krásně 800
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 28.9.12, 22:35 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
u BMM odchádza potenciometer, potom RJ nevie uhol klapky a voľnobeh nedrží tak ako má...
|
| 29.9.12, 18:48 |
|
 |
|
varok
|
Aha, takže bych už měl vydřený i potenciometr na snímání polohy klapky?
|
| 29.9.12, 20:54 |
|
 |
|
michalkatka
|
možné to je, ale písal si že si menil aj klapku a potenciometer je jej súčasťou...
|
| 29.9.12, 20:56 |
|
 |
|
JannyMi
|
ako sa daju z potenciometra odkrutit tie srubky ?? je to dost zaujimava srubka torx z kolikom v strede
|
| 30.9.12, 10:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|