|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Otáčky motoru u Felicie - vysoké
Autor |
Zpráva |
Kjubis
|
Otáčky motoru u Felicie - vysoké
Zdravím, mám problém s otáčkami motoru u Felicie 1,3 je to LPG, ale problém s otačkami má ten samý i když jede na benzín... Problém je v tom: Po nastartování otáčky stoupnou na 2000 a drží se, klesnou pouze tehdy, když se prošlápne plyn... Behěm jizdy, například na neturál, někdy klesnou normálně k 800 ale vetšinou se drží na těch 2000... ale když prošlapnu plyn, tak spadnou na normalních 800...nevíte co to může být? Díky.
|
2.10.06, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vašek Tábor
|
Vypadá to, že se ti někde zasekává plyn a proto jsou tak vysoký otáčky. Projdi celou dráhu plynového táhla až k motoru, jestli jde dobře a nezadrhává. A pak jedině chyba v řízení stříkačky, ale přijde mi to divný, protože na to by neměl vliv ten plyn. Možná jedině lambda sonda, ale to si nejsem jistej.
_________________ Mazda 323, červená
|
3.10.06, 06:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
lanko plynu dej nové, bude ti to trvat stejně jak když ho celé skotroluješ, pokud to není lankem plynu, tak tomu přidej pokud tam budeš mít po ubrání 2000 otáček vlez do motoru a podívej se na klapce zda ji máš zavřenou na dorazu klapky to poznáš, pokud jo, tak ti vysoké otáčky nastavuje motorek klapky a pokud máš MPi, tak je to konec celé klapky a pokud to hned neopravíš tak začátek konce řídící jednotky, je to závada vykytující se zřítka, pokud by ti vyselo lanko tak tam není ta pravidelnost 800 a 2000 otáček dělalo by ti to i třeba 1500 otáček taky tu klapku můžeš mít pěkně zašlahanou karbonem vyčistíš acetonem, běž po tom nebo ti zblbne řídící jednotka motoru, která má už tak problémy s komunikací s řídící jednotkou LPG LOV U I nebo II čau miloš
|
3.10.06, 15:52 |
|
|
Hoffec
|
Re: Otáčky motoru u Felicie - vysoké
Chlapi, mám podobný problém u felicie 1.3MPI . Kdyz seslapnu plyn k 2000 otacek tak tam zustanou 2000 (jen na plyn, benzín to dělal ale po resetu řj to je už v cajku) docela mě to rozciluje když třeba jedu po městě, případně z kopce. dále je hrozná prodleva akcelerace (vše se bavíme o LPG). Nevíte co s tim? Je to asi nějakej lepsi LPG smesovac, je tam k tomu nejaka krabicka, tusim ze k regulaci lambdy hlavne, lambdu jsem neměčil zatím, nějak mi blbne diag. ale jede to slušně na plyn tak myslim že regulace je ok. Jestli se v tom někdo vyznáte tak mi prosím poradte, plynové auto mám první, a už takhle zlobí. Díky předem
|
5.10.12, 18:52 |
|
|
michalkatka
|
prestávam mať rád MPi aký LPG systém máš podtlak riadený lambdou, alebo sekvenciu
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.10.12, 07:56 |
|
|
CROWACK
|
v jakým stavu máš klapku? Plyn je na tohle háklivější...já zrovna čekám, až si sednou membrány jestli to půjde vyřešit doseřízením, nebu budu muset sehnat jinou...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
7.10.12, 20:32 |
|
|
Hoffec
|
Mám podltakový systém BRC . Dneska jsem to snad finálně seřidil a bylo to rozhašenym reduktorem.
|
23.2.14, 17:22 |
|
|
Lamač
|
Dva roky si to opravoval?Nesranduj.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
23.2.14, 18:49 |
|
|
Hoffec
|
Neee, sem tenkrat vymenil membrany ale u toho jsem doprasil nastaveni reduktoru do ted jsem s tim tak nejak jezdil a tak nejak to fakcilo ale pred casem me to zaclo zlobit vic tak sem si rekl ze to dam kompletne do kupy a zacal se v tom stourat no. Diky Milosovi "Mistru mechanikovi" to mam zas v kupe. Ani to nechcipa na krizovatce se nemodlim ze to chcipne a nepujde nastartoval
|
23.2.14, 22:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
moje zkušenosti pokud jsou otáčky kolem dvou tisíc pošlape se po plynu a spadnou nebo padají pomalu 1 základní nastavení 2 reset od motordiag a základní nastavení 3 supervag je tam program na volnoběh pokud to ani supervag dokonale nezkrotí že sem tam zůstane volnoběh viset tak se musí jezdit jen na benál cca 14 dnů na ten supervag chodím sem http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 5948,d.ZGU
|
24.2.14, 07:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
přišel jsem na to že když má klapka na volnoběh 14 a víc stupnů před čistěním nastane problém s volnoběhem že ho nezvládne ani vag ani motordiag jenom supervag,
|
24.2.14, 07:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|