|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Kam zapojit voltmetr na felicii
Autor |
Zpráva |
barton
|
Kam zapojit voltmetr na felicii
Zdravím, mám felicii 1,3 Mpi a postavil jsem si voltmetr s 10 led diodama a teď bloumám, kam to zapojit. Chci to dát tak, aby to běželo při zapnutým zapalování, ale koukám, že jsou tak nějaký okruhy, co se vypnou při startování. Kde je teda při zapnutým zapalování šťáva i při startování? Šlo by využít konektor od autorádia?To mám zapojený tak, že hraje pořád Díky
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
4.11.12, 16:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Kam zapojit voltmetr na felicii
dej to přímo na spínačku
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
4.11.12, 16:27 |
|
|
barton
|
to se mi moc nechce, blbě se tam dostává, radši bych to táhnul z pojistkovky
|
4.11.12, 16:47 |
|
|
varok
|
A co ti brání vzít zkoušečku, někde to píchnout a zkusit startovat? Tam kde bude svítit zkoušečka i při startování, tam by to mělo být zapojeno. Já bych to ale taky dal spíše na spínačku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.11.12, 18:17 |
|
|
MartinK72
|
Voltmetr u kterého je možné odečítat napětí na desetinky voltu, patří samozřejmě vždy přes spínací relé přímo na akumulátor, protože všude jinde jsou úbytky napětí podle připojených spotřebičů. Cívka relé je napájena ze sv."15". Tento voltmetr ale bude spíše informativní, řekl bych a tak ho připoj rovnou mezi spínací skříňku - sv."15" a kostru.
|
4.11.12, 18:47 |
|
|
varok
|
Psal s deseti LED diod, tak si myslím, že to bude mít maximálně na 0,5V, ale na desetiny asi ne.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.11.12, 19:03 |
|
|
MartinK72
|
Vycházím z většiny podobných obvodů s mizernou přesností a bez ocejchování. Ty jsou schopné ukázat maximálně pokles/růst napětí a indikovat nenabíjení/nabíjení/přebíjení. Ale je to lepší než jen kontrolka dobíjení.
|
4.11.12, 19:15 |
|
|
barton
|
varok píše: A co ti brání vzít zkoušečku, někde to píchnout a zkusit startovat? Tam kde bude svítit zkoušečka i při startování, tam by to mělo být zapojeno. Já bych to ale taky dal spíše na spínačku. Tomu jsem se chtěl právě vyhnout,ale asi mi nic jiného nezbyde
|
5.11.12, 15:38 |
|
|
varok
|
|
5.11.12, 15:50 |
|
|
Šemik
|
A do jakých míst jej hodláš umístit? Podle toho se to dá přizpůsobit, spínaný plus klíčkem je docela rozvětvený obvod Pokud někam na středový panel, šel bych s napájením do pojistkovky - tam je vše.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.11.12, 18:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|