Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Re: Přední ložiska felicia
jo v klidu zadní vyměníš snadno starý kroužky vytlučeš majzlíkem a nový naboucháš bud přes ořech nebo přes starý kroužky
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.11.12, 21:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Rambo-x
|
A ty nový ložiska se montují teda že ten vnitřek nasadím na tu hřídelku a ty kroužky namlátím do bubnu?....v tom nemám jasno vůbec A ještě si chci objasnit utahování bubnu,abych ty ložiska zase nestrhal jak minule.....za první utáhnu aby šlo s bubnem hůře otáčet,poklepu to paličkou,pak povolím tak že půjde s bubnem lehce otáčet a kolo nebude mít vůli??....a musí se to opakovat vícekrát to utažení nebo to stačí jednou?
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
9.11.12, 21:49 |
|
|
Jarda S.
|
vniřní ložisko musíš složit v bubnu a dát gufero a pak nasadit na hřídel
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.11.12, 22:17 |
|
|
Rambo-x
|
Jo a jinak mám teda ten postup správný abych se do toho zítra mohl dát
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
9.11.12, 22:35 |
|
|
Jarda S.
|
ano, dělám to tak a v pohodě
|
9.11.12, 22:57 |
|
|
Rambo-x
|
Potřebuju help....montáž proběhla v pohodě,staré kroužky se vyrazili lehce,nové se nasadili taky lehce a poskládané jsem to měl za 20 minut......při utahování jsem postupoval takto,utahoval jsem za stálého otáčení a poklepávání až buben znatelně brzdil,následně jsem matici povolil o 180° jak se to píše v návodu a znova poklepal a protočil,kolo se otáčelo poměrně lehce a mělo minimální vůli,tak jsem to zajistil závlačkou a jel projet....vše vypadá v pořádku,hučení ustalo,ale jak jsem přijel tak jsem na zkoušku zkusil zvednout kolo a jde s ním otáčet o něco hůře a bylo mírně vlažné....tak jsem postup s utahováním zopakoval,kolo šlo zase otáčet lehce,ale jak jsem vyjel tak po jízdě zase hůře.....nechci to zase zničit,poraďte v čem by mohl být problém-nebo je to normální a sedne si to už samo?,kolo má při zakývání s ním téměř neznatelnou vůli
Jo vazelíny jsem tam vyplácál do ložisek celý ten sáček co k tomu byl a ještě jsem tam natlačil plné víčko-takže mazáním to těžko bude
|
10.11.12, 13:03 |
|
|
CROWACK
|
pozor na to ložisko se dá i přemazat, vazelíny nesmí být moc...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
10.11.12, 13:29 |
|
|
Rambo-x
|
A to by se projevovalo brzděním??....já jsem vypotřeboval všechno co k těm ložiskům bylo
|
10.11.12, 13:39 |
|
|
CROWACK
|
ta vazelína se hněte když jí je moc. To množství v sáčku je celkový množství co se tam má dát. Když k tomu natlačíš ještě plný víčko, tak je tam toho prostě moc. Jinak nechápu proč by se to mělo hřát, jedině přibržďující brzdy...že je správně vymezená vůle poznáš tak, že šroubovákem můžeš pohnout podložkou mezi maticí a vnitřním kroužkem prvního ložiska. Píšou to tak i v příručce.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
10.11.12, 13:58 |
|
|
Rambo-x
|
Tak jsem to celý znova rozebral,vazelíny ubral,kolo se točí daleko lehčeji,ale stejně pořád nepatrně přibrzďuje,druhé se točí ještě lehčeji.......ano,podložkou pod matkou lze posunout šroubovákem,to jsem zkoušel,a kolo má nepatrnou vůli při razantním zatrháním s ním.......teď je to po jízdě studené,ale na první pokus to bylo okolo ložiska trochu vlažné Myslím že teď už se to snad zajede samo,ale mate mě že v knížce píší že se to má otáčet úplně lehce
|
10.11.12, 14:48 |
|
|
Rambo-x
|
Prosím help,nikdo si neví s mým problémem rady....kolo neustále přibrzďovalo,tak jsem si řekl,že jsem ložisko špatně nasadil a zajel jsem do prověřeného servisu,tam mi sdělili že ložisko bylo nasazeno správně a že oni by to tak pečlivě ani nedělali....tak jsme se zaměřili na brdu,vyměnilo se prasátko a samostavy,brzda prokazatelně nepřibzďuje,ale kolo pořád přibrzďuje......jsem z toho na prášky,netuším co by to mohlo dělat a v servisu taky ne-není možný že třeba to ložisko je špatné už z výroby?,že má nepatrně jiný rozměr a perfektně tam nepasuje?........nebo druhá možnost,ale to je jen čistá hypotéza z mojí hlavy-není třeba nějak možný,že se ty ložiska protáčí po té hřídelce a ve válečkách se třeba vůbec netočí,protože ten buben šel nějak podezřele lehko dolu i zpátky nasadit-že je ta hřídelka vydřená a ložisko po ní jezdí ..........vážně nechápu,v servisu mi říkali že s tímhle se ještě nesetkali,aby kolo s novým ložiskem a prokazatelně dobře fungující brzdou neustále brzdilo
|
14.11.12, 16:52 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jak moc ti to přibržďuje? Když to máš na heveru a roztočíš rukou kolo, za jak dlouho se zastaví?
|
14.11.12, 17:06 |
|
|
Rambo-x
|
Zastaví se téměř okamžitě.rukou roztočit jde,ale poměrně těžko,a i při jízdě cítím že to brzdí
|
14.11.12, 17:12 |
|
|
fatal
rejpal
|
Dělá to nějaký zvuk? Osobně bych to rozebral, demontoval pakny (prasátko bych zajistil proti vysunutí a nešlapal na brzdu), nasadil buben zpět a zkusil s tím točit. Pak by bylo jasné, zda je to brzdou nebo ložiskem. Mi taky jde po dotažení ložisek jedno kolo tíž, ale než se zastaví, trvá to pár sekund. Možná už se to rozjezdilo, musel jsem to na jedné straně prostě dotáhnout o chloupek více než je předepsáno...
|
14.11.12, 18:25 |
|
|
Rambo-x
|
Tohle jsme taky zkoušeli,to musí nějak blokovat něco v náboji....a taky by ten buben nešel tak lehce dolu,kdyby to přibrzďovalo,by visel na paknách....vážně nevím,jedna z teoreticky nemožných věci co se děje,asi koupím celý náboj nový,i s brzdovým štítem a nový buben.......jo zvuk takový slabý hučení při otáčení na heveru a při jízdě takové slabé hučení v určitých rychlostech
|
14.11.12, 19:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|