výkon a hluk při určitých otáčkách favorit
Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
výkon a hluk při určitých otáčkách favorit
zdravím, včera jsem je po hodně dlouhe době po dálnici a tak sem si řekl že toho využiju a vyzkouším kolik to dá a pokud jsem se dostal nad hranici cca 3300 ot/min motor změnil zvuk a začal jakoby dunět a auto se začalo možná i trošku více chvět pokud jsem tam měl 5 rychlostní stupeň tak nad 3400 ot/ min - cca 120-125 km/h a víc to prostě nedalo jak na benzín ta LPG tak sem si řekl že to možná bude zimními gumami (mají hluboký vzorek) .... dnes jsem zapojoval přivěsný vozík a všiml jsem si že mi něco čouhá z výfuku
vzhledově to vypadalo jak vlasy/žíně prostě takové hnědé barvy celkem dlouhy třeba tak do 35 cm takovy třasně
tuším že toho mam asi celý zadní tlumyč otázka co to je,
jestli mi tam nějaký ***** nacpal ten sajrajt nebo jestli se mi rozpadl katik
pokud jsem se na to díval líp tak to vypadá jako skelná tkanina prostě je to odolný vyšším teplotám
nějaký návrh co by to mohlo být ??
favorit 135 ...
díky
|
10.11.12, 18:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Adler
|
Re: výkon a hluk při určitých otáčkách favorit
Vyměň zadní výfuk. Rozsypal se ti a od toho ty problémy tzn. motor se dusí a hůř odvádí spaliny. Skelná vata je jako tlumící výplň mezi vnitřní a vnější stěnou (pláštěm ) - alespoň u těch lepších výrobců to tak je.
_________________ Favorit 1,3 BMM 50 kW Felda 1,3 MPi
|
10.11.12, 18:39 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, tak to jsem si oddechl, naštěstí mám doma náhradní ....
|
10.11.12, 18:47 |
|
|
hurtucik
|
Bezna vec .Mne sa to stalo tak isto staci vymenit zadnu cast vyfuku..Dovod je ten ze sa ti rosipali prepazky co su vo vyfuku tusim ze su 3 a vata sa ti tlaci von z vyfuku. alebo rozrezat vyfuk povytahovat vatu a zavarit spet a budes mat sportovy vyfuk jak lusk este ktomu zrezes rurku co mas na konci vyfuku navaris ozdobnu koncovku a sportovy vyfuk na svete A ktomu atestovany lebo je original skoda
|
10.11.12, 19:33 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
žeby ?
|
10.11.12, 19:38 |
|
|
varok
|
Kvůli tomu ti to jede tak málo. Jestli máš po té předělávce všechno v cajku a dobře nastavéné a máš tam motor 136 BMM 50kW, tak by neměl být problém jet kolem 160km/h tachometrových. Skutečná rychlost bude asi trošku nižší, tipl bych kolem 145-150km/h. Samozřejmě zimní gumy, apod. věci maximálku mohou snížit.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.11.12, 19:47 |
|
|
hurtucik
|
Ja to mam tak urobene a vyzaro to tak neako
|
10.11.12, 19:51 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
to varok: vše by mělo být OK jen před tím sem z toho vytáhl nějakých 145km/h a to už jsem byl skoro v omezvači (krátká převodovka) to hurtucik: tak to vypadá dobře to si tu trubku/koncovku navařil přímo na výfuk? - že si prostě zvětšil průměr díry podle té koncovky ?? mimochodem ta koncovka je chromova nebo je to něco jiného ?
|
10.11.12, 20:25 |
|
|
Lamač
|
Odkedy má favo obmedzovač?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
10.11.12, 20:57 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
To nevím, prostě už sem sem se blížil otackam v červeným .....
|
10.11.12, 21:06 |
|
|
MartinK72
|
Lamač píše: Odkedy má favo obmedzovač? Jestli je to stříkačka, tak má omezovač otáček na 5800 ot/min.
|
10.11.12, 21:23 |
|
|
Lamač
|
To viem,ale píše favo 135..a o striekačke ani slovo..A aj keby,povedal by som,že pri tých údajných 150km/h by také otáčky ešte aj tak neboli..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
10.11.12, 21:40 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
prostě se to zhruba při těch cca 145 celý roztrepalo a dál jsem to už nechtěl trápit. A po výměně vačky i té snížené hlavy jsem to nezkousel takže pokud to bel ještě ecotronik tak sem s tím jel podle tachometru kolem 145 km a po téhle úpravy včetně predelani na BMM jsem to nezkousel. Nebyla příležitost
|
11.11.12, 06:10 |
|
|
varok
|
Aha, takže jsi to potrápil jen když to byl ještě ecotronic a teď když to máš předělané na 136 BMM jsi to ještě neprotáhnul? Tak to je potom něco jiného. Ecotroniky jsou jedny z nejlínějším verglů s výkonem jen myslím 40kW. Ale když je 136 BMM 50kW, tak by to mělo jet i 160km, podle tacháče. I kdyby jen 155. A omezovač mají všechny fáčka BMM, otáčky nevím. V knížce je napsáno 5800ot./min. já mám až někde u asi 6200-6300, možná kvůli upravovanému motoru, nevím. Ale nezdá se mi, že by už při 145km byly otáčky tak vysoké, že by to bylo v omezovači. U těchhle aut to musíš na nižší stupně trošku více vytočit a i tak to trvá trošku déle, než to rozjedeš na těch alespoň 150km/h.
Lamač: kdysy to tady Hardb řešil, předělával Ecotronika na BMM.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.11.12, 14:43 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
přesně pro předělání jsem s tím ještě po dálnici nejel, ale na normální cestě na letních gumách sem 120 dal aha, za to se omlouvám, jo už je to stříkačka
|
11.11.12, 15:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|