Zdravím, možno to tu už niekto pisal ale ja to neviem najsť tak pišem: mam škoda forman 1.3 50kw jednobodovy vstrek, 50kw, mam už dlhši čas prblemy. opišem to dopodrobna: 1. Problem - ked naštartujem na benzine neche držať otačky ostava zhruba pri 500 a zdochne, potom ked tomu pridam a prepne my automaticky do lpg tak je to okej otačky nepadaju ani nezdochnina ( stojim na mieste). 2. Problem - ked idem a som sam tak my cuka pri nižšich otačkach ked už ma viac ako 2500 už my to nerobi. Ked som naloženy tak my malo kedy cukne a krasne taha z nizkych otačok ( nechapem prečo ide auto lepšie ked som naloženy ako ked som prazdny) 3. Problem - spotreba na lpg je zhruba 9 - 9.5l plynu na 100km dal som robiť lpg (koncom augusta) chlapik my vymnil membrany a kopletne ho premeral povedal že lpg sustava je na 100% v poriadku. pred mesiacom bola robena hlava - vymene tesnenia, semeringy ventilov(žral my cez nich olej), zabrusene ventily, sviečky su konečne krasne čiste a vypalene... Prosim pomožte my čo mam s tym robiť dalej... som už dosť zufaly a nikto my s tym nevie pomocť teda niekto sa s tym neche zaoberať pretože je to vraj stary vrak ale ja jazdym dlhe trate 250 až 300km a ročne s nim spravim okolo 40 000km a nehcem aby ma to auto niekde nechalo.
_________________ doveziem aj preveziem čokovelk a kohokovek. mimo odpor - všetko sa učim
sviecky boli tiež menene este pred robeni hlavy zhruba začiatok augusta a boli tam davane obyčajne a maju max 6000km ale mam aj nove brisk silver na LPG ( ešte v krabičke zabalene) ale mne sa nezda aby to robili sviecky...
_________________ doveziem aj preveziem čokovelk a kohokovek. mimo odpor - všetko sa učim
jA SOM mal LPG sviecky a auto islo horsie nez na benzinovych trhalo nepravidelny tah a podobne. nakoniec som hodil spet benzinove a ide to celkom dobre.
ja tam mam teraz benzinove a trha to pri nizkych otačkach npr. ak idem autom a pri 80km/h dam 5 stupen tak mam 2000ot. a ked na plyn pritalčim tak my cukne, sem tam aj par krat po sebe ale ked už ma viac ako 2500 otačok tak už nie...
vzdialenosť elektrod? vysvetli my to ale tak jednoducho a potom možno budem vedieť.. a ano som nevzdelani neviem ako sviečky maju svoj vyznam ale iba do určitej miery...
a zapalovací modul je na tom jak???nemá nějakou prasklinu???posledně mi doma takhle zustal golf a to jsem měnil čidlo abs.přijelo zhasnul jsem to.A druhý den už ani prd.dal jinej modul a frčelo.
snimač otačok? to osm neskušal ale aky ma suvis čidlo otačok s tym že na benzine pri naštartovani mam nizke otačky až zdochne? a na LPG je to okej. No nemam iny zapalovaci modul... a ani nema peniaze nato aby som kupoval druhe veci a skušal či zrovna to nie je zle... to račej už kupim druhy forman
vzdialenosť elektrod? vysvetli my to ale tak jednoducho a potom možno budem vedieť.. a ano som nevzdelani neviem ako sviečky maju svoj vyznam ale iba do určitej miery...
Svíčka má takový dvě kovový pičoviny, mezi kerejma lítaj jiskry. Jak jsou daleko od sebe? Pro debily, používají se na to spárový měrky! Pro LPG je potřeba aby tam bylo 0,5-0,7 mm, protože plyn má vyšší přeskokový napětí.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
ako to odmeram? take meradlo nemam... bol som von a vykrutil som jednu sviečku a mam aj tu novu brisk siver DR15YS a ta stara čo tam teraz je je: denso Q20P-U
Hint2: Feeler gauge, Fühlerlehre, Szczelinomierz, a nebo speciálně pro tebe hézagmérő. Nebo товщиномір? A protože jeden obrázek vydá za sto slov a děti mají rády když se to hejbe, tak ještě toto:
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 55 návštevníků