klepani motoru favorit-nevim,kde je problem
Autor |
Zpráva |
Teddy.92
|
klepani motoru favorit-nevim,kde je problem
Ahoj,prolizam to tu asi hodinu,ale stale sem nic nenasel.Mam fanko 1991 136 karbec.na aute sem delal G.O.motor sel ven jako vsechno ostatni z auta bla bla bla a auto se zaclo skladat,vsechno sem tam dal,jak ma byt a jel projet-jenze silenej rachot z motoru.no a nevim,cim to je,predtim tomu motoru nic nebylo,dam ho zpet a dela bordel.Dela to na neutral tak uz od 2tis.otacek,sem tam klep klep,cim se zvysujou otacky,tim je to horsi a pri zaberu motoru se s tim neda jet,je to jak traktor...motor kdyz zacne klepat,tak sme tam jak kdyz trhne,jak kdyby vynechal,poslouchali to asi 4 kamaradi mechanici a kazdej mi rekl neco jinyho-klika,cepy na pistech,ojnice,tak sem to sel dneska rozdelat,sundal sme vanu a doufal,ze neco zjistim,prvni co bylo,tak sme ve vane nasel kus zavlacky-po chvili sme zjistil,ze je to z te hridelky,jak jsou na ni vahadla z boku,ale ta se ani tak nehla,dal sme mel plnou olejovou hlinikovejch spon-malinky uplne ale byly a ne malo,tak sme sundaval jednu po truhe ojnici,jestli to neni tim cepem z pistu a ani jedna nema minimalni vuli,pak sem zjistil,ze mam zohly(minimalne) dve tycky na ventily,ty zitra dam druhy,ale stejne sem neprisel na to,cim to muze byt to klepani,nesetkla se s tim nekdo? jo a kliku kdyz sme skousel,tak mi neprijde,ze ma nejakou vuli,ale nikde sem nenasel nic vydrenyho v bloku ani jinde odkud by mohly byt ty spony,diky za rady
|
11.12.12, 20:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
goodbie
|
Re: klepani motoru favorit-nevim,kde je problem
Krásná záhada.ohnuté Tyčky???napadá mi jediný způsob jak se ohnou píst praští do ventilu je to. musíš hledat někde to bejt musí.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
11.12.12, 21:05 |
|
|
Lamač
|
Rozvody si dal dobre?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
11.12.12, 21:18 |
|
|
goodbie
|
jo to horní kolo už jsem taky obráceně viděl pak škrtalo o ty tři šrouby vačky.ale to dělalo bordel fur né občas.
|
11.12.12, 21:22 |
|
|
Teddy.92
|
ja s rozvodama nic nedelal prave s celym motorem sem nic nedelal,jen vytahl funkcni motor,pak dal zpet a najednou problem
|
11.12.12, 21:29 |
|
|
goodbie
|
setrvačník si sundaval????nebo se spojkou si něco dělal???
|
11.12.12, 21:39 |
|
|
Teddy.92
|
jen byla dole prevodovka a dal sem druhy lozisko-to stary nejak chcelo uz a zase dohromady,spojku sem vubec nevytahoval
|
11.12.12, 21:42 |
|
|
goodbie
|
a to klepání je jen za jízdy ???
|
11.12.12, 21:44 |
|
|
Teddy.92
|
jsou to fakt takovy rano,jak kdyz kladivem bouchnu do hliniku,takovy tupy rany proste,kdyby to delalo sem tam,tak na to kaslu,ale s tim se neda jet.
goodbie-ne staci mit nastartovany auto na miste a v motoru si pridavat a najednou se to zacne ozyvat...s kloubama atd to nema nic spolecnyho-je to proste v mototru ale kde:-/
|
11.12.12, 21:46 |
|
|
goodbie
|
tak když to vezmu logicky co může klepat klika ojnice čepy pak možná něco v hlavě ventily ale říkáš že to nemá vůle a zkontroluj ještě zdvihátka jestli se vrací všechny sundej ten dekl nad olejovým filtrem a otáčej motorem.
|
11.12.12, 21:50 |
|
|
Teddy.92
|
ja to bral taky tak logicky a vsichni ostatni mi taky rekli tohle,ale tim to proste neni..jo,jako ze by se jedno sekalo a tim to da obcas ranu?to by taky vlastne bylo mozny,ale co zase ten hlinikovej prach:-/ ja ten motor asi celej vytahnu a rozdelam do sroubku,pak na neco musim prece prijit
|
11.12.12, 21:53 |
|
|
goodbie
|
jediná vačka a zdvihátka je uložená v hliníku jinak jsou všude ložiska. asi to možná bude nejlepší rozebrat horší bude když nenajdeš nic.
|
11.12.12, 21:57 |
|
|
Teddy.92
|
jo,to bude hodne blby asi:D aj sem skousel jestli nemam podpaleny ventili,povolil sem si oba ventily vzdycky a kompresorem sem do toho foukl a vsechny tesnijou,mam tam silnej kompresor,ze mi to potocilo aj normalne motorem...vacka me taky napadla,ale zase me nenapada,kde by drhla nebo oco, a kdyz motorem tocim bez svicek racnou,tak jde krasne volne,nevim,je mi to zahadou
|
11.12.12, 22:02 |
|
|
Teddy.92
|
nebo jeste je mozny,protoze ten motor by mel byt podle toho,jestli je pravda,co mi rikal kdyz sem tenkrat fanko kupoval po G.O. ze nejakej manik snizil hlavu tak,ze se mi zaklepaly ventily do sedel? viz tenhle clanek? http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/1 ... rit-klepe/
|
11.12.12, 22:05 |
|
|
goodbie
|
je to divný kdy si motor jen vyndal a pak dal zpět.
|
11.12.12, 22:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|