Autor |
Zpráva |
Novel Whoop
|
Úbytek chladící kapaliny
Zdravím, zjistil jsem, že mi v expanzní nádobce klesá hladina chladící kapaliny. Prohlédl jsem hadičky, které z ní vedou a ústí sahary bylo trochu mokro, ale žádné drama.. Tak jsem se chtěl zeptat - je možné že to uniká na jiném místě, které na první pohled nelze vidět? Nebo mám netěsný válce a můžu se těšit na drahou opravu..? Díky..
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
12.12.12, 16:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Re: Úbytek chladící kapaliny
Mas v pici valce. Alebo hlavu? Tak ked je prasknuty chladic tak voda bude miznut v motore Este skontroluj vyfuk ci nemas deravy... A teraz vazne. Vymen chladic a prestane miznut.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
12.12.12, 19:01 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak to by bylo supr, kdyby byl v háji jen chladič.. koukám, že se dá koupit mezi 300 a 600 To by se mi ulevilo.. Mé studentské peněžence se drahé opravy auta nelíbí
|
12.12.12, 19:54 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
asi mas ulomenou nebo promacknutou prirubu na chladici, my to meli taky a najednou praskal a jel sem bez vody
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.12.12, 19:57 |
|
|
goodbie
|
Novel Whoop píše: Tak to by bylo supr, kdyby byl v háji jen chladič.. koukám, že se dá koupit mezi 300 a 600 To by se mi ulevilo.. Mé studentské peněžence se drahé opravy auta nelíbí jo hlavě nekupuj čínu nic na tom neušetříš
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
12.12.12, 20:01 |
|
|
Novel Whoop
|
ok.. vyřídím ty možnosti mechanikovi Specializuje se na Škodovky, tak bude mít přehled, jaký náhradní díly jsou nejlepší.. každopádně děkuji za odpovědi, docela mě to uklidnilo.. Faktem je, že zhruba 300ml chladící kapaliny se asi v motoru za 2 týdny neztratí, když jsem najel tak 100km
|
12.12.12, 20:10 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
goodbie píše: jo hlavě nekupuj čínu nic na tom neušetříš to klidně může číský chladiče fungujou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.12.12, 21:03 |
|
|
michalkatka
|
pokiaľ tečie iba okolo hadíc skús pásky povoliť, trocha posunúť ku chladiču/prírube a dotiahnuť, samozrejme s citom... ja závit na šroube pásky pred manipuláciou vždy premažem potom sa nezvykne rozsypať,prípadne zlomiť...
občas to slzí aj okolo čidla na ventilátor, dotiahni aj to...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.12.12, 21:15 |
|
|
Jiri
|
Ja nechci studentika strasit, ale jen tak mu napsat ze je to chladic....a on jej vymeni....nevim no, system je treba natlakovat a podivat se kde to tece, pokud nebude na prvni pohled nic videt tak to muze byt i v motoru
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
12.12.12, 21:16 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja dotahoval dotahoval, mel sem tam projistotu 2 pasky na kazde hadici a stejen sem ji promacknul a vychcala vsechna voda koupil sem cinu a jezdi
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
12.12.12, 21:17 |
|
|
Novel Whoop
|
Já rozhodně nic měnit nebudu, o to se postará můj mechanik a ten už přijde na to, kde je problém Spíš jsem chtěl vědět, jestli může být problém i jinde než jen v motoru. Zkrátka takovou nějakou naději, že ta oprava nebude stát polovinu ceny auta
|
12.12.12, 22:33 |
|
|
fatal
rejpal
|
Naděje je, mi to u Feldy taky chčije z chladiče. Paradoxně čím větší mráz, tím více kape... Ale může to být i již zmíněné těsnění hlavy...
|
12.12.12, 23:17 |
|
|
Bukaj
|
Opět poradím mou oblíbenou "ochutnávací metodu". Pokud by chladicí kapalina tekla přes těsnění do olejové náplně, zajisté bys měl na studeném motoru na víčku oleje zkondenzovanou vodu. To sice nemusí nic znamenat, ale když tu vodu z víčka ochutnáš, a je sladká, pak zaručeně teče chladivo do oleje. S tím ochutnáním to myslím zcela vážně - ne, že bys "chlastal olej", ale stačí smočit špičku prstu do kapky na víčku a špičkou jazyka ochutnat...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.12.12, 02:17 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak mi mechanik zkontroval všechny hadičky a prý šlo vpodstatě všechno utáhnout víc a u jedné z nich bylo poměrně dost ztrvdýho fridexu, takže tam to asi teklo.. Takže do motoru se zatím nehrabalo, snad to ani nebude potřeba Budu to muset pozorovat.. Mimo jiné i zjistil špatný brzdový destičky, tak mi je rovnou vyměnil. Brzdný účinek je ale teď horší.. Počítám s tím, že se musí trochu zaběhnout a "ošmrdlat", než budou fungovat na 100%, že?
|
18.12.12, 21:41 |
|
|
Mex
|
No já třebas nic ošmrdlávat u ATE nemusel a brzdily hned na plno.
_________________ Favorit GLXi
|
18.12.12, 22:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|