Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Felda nejde nastartovat... 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Felda nejde nastartovat...
baterii?? tak akuma nebo varta.I když je baterii hodně volil bych ty lepší.

18.12.12, 10:11
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Varty jsou super baterky a nebo pak mám dobrou zkušenost z banner ,bosh nebo yuasa starter plus a pokud hledáš něco trošku levnějšího je tady pak ještě starter plus nebo Perion záleží natobě na tvém rozpočtu a natom jestli chceš bezudržbovou nebo obyčejnou :wink: ještě jak dlouho jsi tu baterku nabíjel ?

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

Naposledy upravil suresd dne 18.12.12, 19:14, celkově upraveno 1

18.12.12, 14:42

Mám nabíječku s diody , která ukazuje kolik procent má momentálně.

Když jsem jí zapojil , ztráceli se postupně diody až nakonec svítila jedna (MAX) a k tomu jsem to nechal ještě hodinu. Takže cca 1h a 10.minut. Po nabíjení ukazovala 12.03V, potom to postupně klesalo , teďka momentálně mám 11.90 V.

18.12.12, 14:49

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... ittPguVQ==

něco takového vid ? za hodinu a pul se nemohla ta baterka pokud je vybita nabít skus ji nechat déle aspon celé odpoledne a pokud máš multimetr proměř i nabíječku

navíc 12,3 je po dobití do plna málo

Otec:

Naposledy upravil suresd dne 18.12.12, 19:58, celkově upraveno 1

18.12.12, 14:58
karosář

suresd píše:
Varty jsou super baterky a nebo pak mám dobrou zkušenost z banner ,bosh nebo yuasa a pokud hledáš něco trošku levnějšího je tady pak ještě starter plus nebo Perion které jsem sice netestoval ale znám pár lidí kteří naně jezdí a nestěžují si, záleží natobě na tvém rozpočtu a natom jestli chceš bezudržbovou nebo obyčejnou :wink: ještě jak dlouho jsi tu baterku nabíjel ?

Perion jsou asi nejlepsi baterky co jsou (jednu mam 11let starou a krome toho ze ji trochu vadi mraz je porad ve skvele kondici) jen mam takovy blby pocit ze perion jako takovy uz neexistuje, ze je nekdo skoupil..
Ale Banner silne nedoporucuju, je to ten nejvetsi smejd se kterym jsem se kdy setkal, odesla uplne ani ne po roce :sick:
Na ostatni baterky si bud nemuzu stezovat, nebo s nimy nemam zkusenost..

škoda 110R 1977 152tk
škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk
OctaviaII 1,9tdi 462tk

18.12.12, 15:20

Perion moc neznám tak nevím , co se týka banner tam zase já mám skušenosti dobré třeba jsi narazil na nějaký vadný kus , já mám ted momentálně starter plus pač mi odešla baterka na dovolené a potřeboval jsem beterku hned tak jsem ji koupil , a mám ju 2 a pul roku a zatím je v pohodě jak byli ty mrazy ted tak auto stálo 6 dnu venku pak jsem sednul a naetratoval vklidu na první šup a to byly unás 2 noci -17 tak uvidím jinak předtím jsem měl vartu koupil jsem auto a už tam byla a majitel předchozí říkal že ji tam má už strašně dlouho

Otec:

Naposledy upravil suresd dne 18.12.12, 16:51, celkově upraveno 1

18.12.12, 16:41

ale každopádně vyhni se takovým pochybným prodejcum na autoburzách rači v kamené prodéjně :idea: ale věčinou lidem doporučuju tady ty značky co jsem psal samozřejmně je to nanich si nakonec vyberou

Otec:

18.12.12, 16:44

Já bych se spíš než o značku akumulátoru (tím neříkám že je to úplně bezpředmětné) zajímal o to jakou technologii do Felicie použít. Ne vše je totiž do soustavy jakou Fel. má vhodné. Kupříkladu Ca-Ca kde je v drtivé většině případů potřebné napětí 14,5-14,7 V dá soustava Fel. byť v bezvadném stavu jen stěží resp. vůbec.

18.12.12, 17:49

No já mám už po několikáté Akumu a nemůžu si stěžovat. Měl jsem ji ve starém fáčku, tam byla při mé koupil. Podle vyraženého čísla byla stará 7 let, ale v létě byla pořád dobrá, jen v zimě už trošku nestíhala, tak jsem koupil novou, zase Akumu. Potom jsem ale fáčko asi po roce prodal, tak nevím, jak dlouho vydržela. V mém nynějším fáčku bylo nějaké bláto Stabat, baterie na dvě věci. Koupil jsem novou, zase Akumu. Mám ji tam skoro 3 roky a jsem velice spokojený. Tatík míval Baner a taky spokojený. Co teď ale vídám, tak s touto značkou mívají ledé problémy, tak nevím, jestli se tak moc zhoršili, nebo co.
Kamarád z práce má Perion už 8let v Lancii, už prý to tak koupil a pořád drží.
Startér Plus lidé také chválí, na to, že jsou docela levné. Varty taky.
Problémy bývají s bateriemi s Kauflandu, OBI apod. Značky nějaké Dynalite, Energi Star apod.
Kde jsem kdysy dělal v Martinově, tak měl kamarád Starline a ta byla v pohodě, ale v zimě hrůza největší.

18.12.12, 19:00

tak akuma je taky kvalitní , ono jeto o kusu někdy se prostě stane že i dobrá značka udělá vadný kus , ale máš pravdu ty baterky z tesca kauflandu albertu ty stojí za hov.. to je tak na dva roky stavěné většinou, starter plus je česká výroba a já jsem spokojeny zatím

Otec:

18.12.12, 19:13

Takže , koupil jsem si novou baterii a auto startuje tak jak se patří.

Název teď momentálně nenapíšu, pač už ani nevím jaky výrobce to je.. Dal jsem na prodejce. Co vím nějaka AKU K+K 12V , 56Ah, zatím je vše OK.

RE:suresd

Jo taková nabíječka ale koupena v Kaufu :D byla v akci :D :D .. je možné že nabijí špatně , to může být taký záhada. Vyzkouším jí ještě nabít déle a uvidím.

Jinak děkují všem :D

18.12.12, 19:46

tak jak si ji kupoval v kauflandu tak to bych se ani nedivil kdyby nejela :-D pak tu dopln název te baterky ještě :-P

Otec:

18.12.12, 19:55

bavíme se o nabíječce.. :D autobaterii jsem koupil od automechnika.. prodával.

Jak říkám , zkusím ještě stárou autonabiječku kterou má můj tatík , nechám déle nabít a zkusím změřit. Jinak díky.

18.12.12, 20:35

Adler píše:
Já bych se spíš než o značku akumulátoru (tím neříkám že je to úplně bezpředmětné) zajímal o to jakou technologii do Felicie použít. Ne vše je totiž do soustavy jakou Fel. má vhodné. Kupříkladu Ca-Ca kde je v drtivé většině případů potřebné napětí 14,5-14,7 V dá soustava Fel. byť v bezvadném stavu jen stěží resp. vůbec.

Nesouhlasím. V dubnu 2010 jsem pořídil Yuasu s touto technologií (aspoň je to napsáno na obalu). Jeden rok jsem jezdil s jakž takž funkčním altíkem, pak jsem jel asi 70 km s ubroušeným uhlíkem regulátoru (takže svítila kontrolka dobíjení). Baterku jsem po téhle jízdě ani nedobíjel. Pak jsem provedl repasi altíku (nové, origo díly). A teď druhý rok jezdím bez nějakých starostí. Na 14,5 V se dostanu stěží v otáčkách bez zátěže, většinou je altík rád že se dostane nad 14 V. Protože mě každý straší tím, že Ca Ca potřebuje vyšší napětí atd. Zkusil jsem baterku loňskou zimu (když panovaly ty největší mrazy) připojit na nabíječku. Ta zahlásila, že baterka je maximálně nabitá a automaticky se přepla jen do udržovacího módu. Možná je to i díky tomu, že jezdím denně. Málokdy auto stojí více jak dva dny. Je mi jasné, že 2 roky nejsou dostatečně dlouhá doba na určení životnosti baterky, ale i tak si myslím, že tyhle "zaručené informace" jsou trochu přehnané.

18.12.12, 21:20

Což o to nesouhlasit můžeš je to tvůj názor a tvé právo. Faktem zůstává, že Ca-Ca technologie je primárně určená do moderních vozů kde nabíjecí napětí je nastaveno na hodnotu co jsem psal. Mimoto každý renomovaný výrobce v návodu k použití jasně u technologie Ca-Ca deklaruje a přímo přikazuje min. nabíjecí napětí na hodnotě 14,4 V (max. cca 14,7 až 14,8V). To že máš aku. 2 roky ještě nic neznamená jelikož on ten aku. nějakou životnost bude mít i při napětí nižším. Ovšem se sníženou životností v řádu let se počítat dá určitě. Příkladem budiž ti kteří po 3 letech kdy jim aku. odejde nadávají na všechny strany jak je to možné když aku. byl od renomovaného výrobce. Ale pokud si někdo myslí že jsou to jenom pověry a báchorky a Fav. popř. Fel. se svojí nabíjecí soustavou koncipovanou pro akumulátory klasické převážně Pb/Sb koncepce snese vše pak nezbývá zase jenom říct je to jeho právo a jeho volba. Ale potom ať si dvakrát rozmyslí než bude vinu svádět na výrobce akumulátorů.

18.12.12, 21:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další