| Autor |
Zpráva |
|
Kikan
|
Kotouce i desticky vymenim. Ale je mozne ze to zacalo kopat z niceho nic???
|
| 8.5.06, 13:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
DjLuckyxx
|
jo to je normalni. to se stava zahrivanim kotoucu. oni se teplem zkrouti
|
| 8.5.06, 13:40 |
|
 |
|
Kikan
|
Diky moc za rady. 
|
| 8.5.06, 13:53 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Někde sem čet, že by tohle "kopání" mohly dělat i ložiska v předních kolech, ale nejsem si vůbec jistej, jestli by se to projevovalo naprosto stejně?
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 8.5.06, 16:25 |
|
 |
|
Kikan
|
Abych pravdu rekl, tak mi to taky nekdo rikal. To necham jako posledni eventualitu, kdyz nepomuzou vymenene kotouce a desticky, tak vymenim loziska.
|
| 8.5.06, 16:58 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
najpravdepodobnejšie sú tie kotúče, ale môžu to robiť aj vadné ložiská...
|
| 10.5.06, 10:00 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
Registrován: 10.1.06, 20:49 Příspěvky: 1246 Bydliště: Písek, v Plzni bylo krásně
|
Tak už vím, co to bylo. Zkroucený kotouče, úplně vysypaný ložiska (byly tam asi 4 kuličky...), navíc v háji svisláky. Vzadu ke všemu taky ložiska, prasátka, simerink u převodovky... Takže se dělá v podstatě generálka podvozku, což je sice na jednu stranu dobrá věc, ale za dost velký prachy - protože jsem to zadal mechanikovi. Ale hlavně ten předek už byl dost o hubu, tak lepší, než se někde rozsekat...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
| 14.5.06, 13:11 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
hans píše: Tak už vím, co to bylo. Zkroucený kotouče, úplně vysypaný ložiska (byly tam asi 4 kuličky...), navíc v háji svisláky. Vzadu ke všemu taky ložiska, prasátka, simerink u převodovky... Takže se dělá v podstatě generálka podvozku, což je sice na jednu stranu dobrá věc, ale za dost velký prachy - protože jsem to zadal mechanikovi. Ale hlavně ten předek už byl dost o hubu, tak lepší, než se někde rozsekat...
aspoň že si zázvadu našiel.
inak jedna zadná náprava pre rozteč 4x100 sa mi váľa doma.
ak by niekto niečo potreboval...

|
| 14.5.06, 13:26 |
|
 |
|
hans
von GLEXR
|
Jesi to je náprava na 130, je to docela škoda, páč teď na ní potřebuju spoustu věcí, ale budou nový, už sou objednaný. Nakonec na Slovensko bych pro asi nejel.. Mam totiž mimo jiné vyosený levý kolo - myslel sem silentblok nebo to ložisko, ale dostalo to někde ránu z boku, je hnutej celej závěs. Nemělo by to ale snad udělat nic, jenom se bude blbě sjíždět pneumatika.
Škoda 742 Forever Team
|
| 14.5.06, 13:36 |
|
 |
|
michalkatka
|
hans píše: Jesi to je náprava na 130, je to docela škoda, páč teď na ní potřebuju spoustu věcí, ale budou nový, už sou objednaný. Nakonec na Slovensko bych pro asi nejel.. Mam totiž mimo jiné vyosený levý kolo - myslel sem silentblok nebo to ložisko, ale dostalo to někde ránu z boku, je hnutej celej závěs. Nemělo by to ale snad udělat nic, jenom se bude blbě sjíždět pneumatika.
tá náprava je z Favorita, asi mi ušlo o akom aute sa bavíme...
|
| 14.5.06, 16:03 |
|
 |
|
Kikan
|
Dneska dopoledne jsem konečně vyměnil kotouče a destičky. Po složení jsem to odskoušel a nikde nic nekope a neklepe. Staré kotouče i desky vypadají jak kdyby měli najeté MAX 10 000 Km.
|
| 25.5.06, 13:19 |
|
 |
|
formalin
|
 vybrovanie pri brzdeni
Caute mam s120 a ked pribrzdim najlepsie ked idem dole kopcom a mam v neutrali tak mi vybruju brzdy auto sa tak jemne chveje mam v predu mene dosticky aj kotuce v zadu menene to co je v bubnoch a brzdi. Koli tomu som menil obe gulove capy a daco co je v domceku riadenia nejaka silikonova vlozka.POmohla ale iba do takej miery ze vtedy ked som pribrzdil tak jemnejsie tak to zacalo vybrovat a teraz musim trosku tuhsie a zacne vybraovat. Dalsia vec ked dam koleso dole predne a tocim kotucom tak sa v istej pasazi dotyka dosticiek je to normalne? Ale dotyka sa iba do takej miery ze to v pohode rukou otocim.Dalsia vec je ze ked pribrzdujem tak obcas sa stane ze vydaju taky zvuk ako ked autobusy brzdia ked idu na zastavku. je to taky pulzujuci nie skripavy ale ako ked sa ide s morkrou handrou po skle take nieco . A este najcastejsie sa mi stava ak idem ku semaforom a tam len jemne dobrzdujem a idem ai uz tak iba 20km/h jemne mam stalceny pedal stale v rovnakej vyske tak auto dobrzduje takym kolisavym sposobom. Ide a potom pribrzi a odznova.... Ale asfalt je uplne rovny. NIevite co to moze byt? diki formalin:mrgreen:
_________________ vsetko co robim sa mi nikdy na prvy krat nepodari furt to musi mat nejaku zavadu :[ mam s120
|
| 12.6.06, 12:28 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
 Re: vybrovanie pri brzdeni
formalin píše: Caute mam s120 a ked pribrzdim najlepsie ked idem dole kopcom a mam v neutrali tak mi vybruju brzdy auto sa tak jemne chveje mam v predu mene dosticky aj kotuce v zadu menene to co je v bubnoch a brzdi. Koli tomu som menil obe gulove capy a daco co je v domceku riadenia nejaka silikonova vlozka.POmohla ale iba do takej miery ze vtedy ked som pribrzdil tak jemnejsie tak to zacalo vybrovat a teraz musim trosku tuhsie a zacne vybraovat. Dalsia vec ked dam koleso dole predne a tocim kotucom tak sa v istej pasazi dotyka dosticiek je to normalne? Ale dotyka sa iba do takej miery ze to v pohode rukou otocim.Dalsia vec je ze ked pribrzdujem tak obcas sa stane ze vydaju taky zvuk ako ked autobusy brzdia ked idu na zastavku. je to taky pulzujuci nie skripavy ale ako ked sa ide s morkrou handrou po skle take nieco . A este najcastejsie sa mi stava ak idem ku semaforom a tam len jemne dobrzdujem a idem ai uz tak iba 20km/h jemne mam stalceny pedal stale v rovnakej vyske tak auto dobrzduje takym kolisavym sposobom. Ide a potom pribrzi a odznova.... Ale asfalt je uplne rovny. NIevite co to moze byt? diki formalin:mrgreen:
"kolísavé" brzdenie = najpravdepodobnejšie oválne bubny. To vibrovanie pri brzdení môže spôsobiť aj pridretý valček v prednej brzde - tlačí iba jeden valček = iba z jednej strany kotúča (veľmi nebezprečné)
Divné zvuky pri brzdení - ak máš nové kotúče aj doštičky, možno máš nekvalitné obloženia, alebo si ešte musia nové kotúče "sadnúť"...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 12.6.06, 18:44 |
|
 |
|
formalin
|
 brzdy
no ale moje kotuce a dosticky uz maju takmer 10 000 najazdene. to moze aj po takej dobe?A skusal som aj rychle brzdenie zhruba isielsom 50 40 a dupol na brzdu a smyk bol vsade rovnako dlhy a auto nevybocilo zo smeru.
_________________ vsetko co robim sa mi nikdy na prvy krat nepodari furt to musi mat nejaku zavadu :[ mam s120
|
| 12.6.06, 22:01 |
|
 |
|
Návštěvník
|
 Re: brzdy
formalin píše: no ale moje kotuce a dosticky uz maju takmer 10 000 najazdene. to moze aj po takej dobe?A skusal som aj rychle brzdenie zhruba isielsom 50 40 a dupol na brzdu a smyk bol vsade rovnako dlhy a auto nevybocilo zo smeru.
pri šmyku stáča kôli nerovnomerne nahusteným pneumatikám, ak chceš skúšať brzdy, rozbehni sa pusti volant a pri brzdení nesmie auto vybočovať, ani volantom hádzať zo strany na stranu pri akejkoľvek intenzite brzdenia. a najlepšie to skúšať na odľahlom mieste na veľkej ploche a s citom.
|
| 12.6.06, 22:08 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |