Re: spinac obrysovych svetiel sa vzdy roztavi felicia 1,6
Mám vpředu LED, co svítí dosti silně a někdo občas i tvrdí, že můžu přes den a v podvečer jezdit jen na ně místo denních. V zadu také všude LED a přestalo to topit. Možná také jedno řešení.
Jinak mohu požádat o upřesnění zapojení obrysovek
dle schématu v el_felicie, strana 9. Nechápu tam toto:
Při vypnutém vypínači obrysovek
zde jako 121 je žárovka napájena od klíčku přes vstup 15 a resistor . Ale dle schématu to také napájí kontakt 58, tedy veškeré podsvětlení a i obrysová světla. To je přece nesmysl. Po zapnutí se jen stane, že nejde napájení přes resistor, ale ze svorky 30, tedy přímo naplno a vyzkratuje se ten resistor.
Dle tototo schématu je svorka 15 na spínači napájena přes pojistku F19 15A přímo z klíčku zapalování přes kontakty svorkovnice na pojistkovém tablu černý drát na BF/9 a bílý drát na BE/7.
To nesmyslně stále přítomné napětí napájí ze spínače přes zeleno-šedý drát kontakt pojistkového tabla BC/13 jak relé světlometů, tak i veškeré obrysovky.
Všml jsem si toho, když jsem řešil zapojení obrysovek a zjistil, že nedává smysl. Dle mého tam musí být dioda, nebo dva spínané kontakty 30 a jeden s přepínáním na 15 a žárovku a druhý se spínáním na kontakt 58 izolované od žárovky. Až to budu rozebírat, nemůžu si s tím hrát a zjišťovat co a jak. Auto musí do večera zpět na silnici.
Dále bych poprosil, kde seženu schéma označení vývodů spínačů. Nikde jsme nic nesehnal. Na spínačích samotných nic není.