|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Stěrače škoda felicia pomoc
Autor |
Zpráva |
z.zapal
|
Stěrače škoda felicia pomoc
Ahoj prosím vás o radu. Už delší dobu zápasím s nefunkčními stěrači a ostřikovači na mé felicii. Stěrače jsem vyřešil dočasně napřímo přes spínač předních mlhovek, ale chtěl bych to opravit atak jsem oddekloval volant , odpojil konektor k přepínači stěračů a se zapnutým klíčkem hledám kontakt. Je mi divně že jsem nenašel nikde ani Tuk ani na jednom z 9ti pinů ke kostře. Poraďte mi prosím jak měřit případně kde dál hledat. Pojistka OK
Díky Zdeněk
Ps: nedávno odešel alternánor
|
30.12.12, 13:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Stěrače škoda felicia pomoc
ses si jistej ze je pojistka v poradku ?
vymenil si ji za funkcni nebo ses jen podival jestli neni prepalena ?
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
30.12.12, 13:16 |
|
|
z.zapal
|
Vyměnil za funkční několikrát
|
30.12.12, 13:39 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
tak projit pojjstkovku a kontrola vsech konektoru
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
30.12.12, 13:57 |
|
|
mironov.p
|
Podivej se na relé 3 patice zleva. Ve schématu je označeno WW. Nejlépe se u někoho kdo má felicii stav a zkus je přehodit kus za kus. Většina felicií to má stejné až na pár příplatkových verzí. Jinak pokud by si oddekloval celou palubovku, tak zjistíš že ti na tu patici od páčky stěračů jde napětí stále po přetočení klíčku do pohotovostní polohy. To máš první předpoklad splněn. Potom ti jde drát koncového stavu motorku stěrače (ten je myslim černý) a jde na motorek a zároveň přes patici na toto relé. Zde se ti při sepnutí musí objevit napětí. A je zde tak dlouho, dokud se stěrače nedotočí, jenže toho ty asi nedocílíš, když se ti netočí hm.
No a potom taky bývá problém s těmi koncáky v motorku stěračů. To by si musel vyndat motorek stěračů a oddeklovat tam co je ta patice. Když by si tento dekl oddělal, tak je tam pár kontaktů, musíš se podívat jestli nejsou opálené.
No a poslední a to je ta nejhorší verze se kterou sem se setkal, to je pokud se ti první dotyk toho dojezdu u motorku stěračů ohnul a přes ten se ti pod celou palubovkou spálel ten černý drátek dojezdu stěračů. Jen pro zajímavost právě od tohoto drátku jsem již viděl vyhořelou felicii. Je to smutné když právě tento kryt na kterém je ta patice stačilo udělat plastový a to auto nemuselo vyhořet.
Nemohl sem se ti přímo podívat na schéma stěračů, nemám totiž po ruce knížku a na internetu jsem nic pořádně čitelného nenašel.
Hodně zdaru.
|
3.1.13, 18:04 |
|
|
mironov.p
|
No ještě četl sem to o tom alternátoru. Jak ti odešel? přebíjelo to? Pokud to přebíjelo tak je fuč asi jen právě to relé WW. Pokud sem se totiž do něj díval tak tam neni žádná přepěťová ochrana.
|
3.1.13, 18:09 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|