Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 19:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Anomálie BRZD 
Autor Zpráva

Příspěvek Anomálie BRZD
Zdravím všechny, tatík má na autě zajímavej problém a nedokážu si to vysvětlit. Koukal jsem, že tady tomu docela rozumíte, uměl by mi někdo poradit? Táta má Škodu Felicia 1.3 LXi a oběvila se na něm zajímavá porucha brzd. Při sešlápnutí brzdného pedálu a opětovném puštění se pedál nevrací do původní polohy a zůstává zachycen, tím pádem auto neustále brzdí. Co je ovšem zajímavější, že se to stává pouze pokud je určitou dobu v provozu (zastudena se porucha neoběvuje) a pouze při současném sešlápnutí spojkového pedálu. Při uvolnění spojky se i brzdový pedál opět vrací úplně normálně. Vyměnil jsem brzdný válec pod pedálem (neznám přesný název), ale porucha stále přetrvává. Nevím si radi a nedokážu ani najít příčinu. Poptával jsem se i v servisu a tam si taky nevěděli rady. :(

2.7.07, 23:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Anomálie BRZD
Majla píše:
Zdravím všechny, tatík má na autě zajímavej problém a nedokážu si to vysvětlit. Koukal jsem, že tady tomu docela rozumíte, uměl by mi někdo poradit? Táta má Škodu Felicia 1.3 LXi a oběvila se na něm zajímavá porucha brzd. Při sešlápnutí brzdného pedálu a opětovném puštění se pedál nevrací do původní polohy a zůstává zachycen, tím pádem auto neustále brzdí. Co je ovšem zajímavější, že se to stává pouze pokud je určitou dobu v provozu (zastudena se porucha neoběvuje) a pouze při současném sešlápnutí spojkového pedálu. Při uvolnění spojky se i brzdový pedál opět vrací úplně normálně. Vyměnil jsem brzdný válec pod pedálem (neznám přesný název), ale porucha stále přetrvává. Nevím si radi a nedokážu ani najít příčinu. Poptával jsem se i v servisu a tam si taky nevěděli rady. :(

Nejspis bude nejaky problem v konzole pedalu kdyz rikas ze zaroven pri seslaple spojce to nedela. Zkus kouknout a uvidis

2.7.07, 23:52

Promiň, ale já tomu moc nerozumím, co myslíš tou konzolí pedálu?

PS: Při sešláplé spojce to dělá, při nesešláplé (na neutrál) to nedělá

3.7.07, 00:23

Příspěvek 
já bych to spíš viděl na posilovač...ale radši to zkontroluj i s tou konzolou pedálů, to ti nic neudělá, že... :D

3.7.07, 00:37
Voditelj brodice

Majla píše:
Promiň, ale já tomu moc nerozumím, co myslíš tou konzolí pedálu?

PS: Při sešláplé spojce to dělá, při nesešláplé (na neutrál) to nedělá

podla mna ti nieco trci zo spojkoveho lanka v motorovom priestore a pri stlacnej spojke to vadi brzde aby sa vratila. v kazdom pripade to vidim aj ja na konzolu s pedalmi

zober si baterku, posun sedadlo uplne dozadu a vlez si s baterkou k pedalom, konzola je cely ten bazmek na com su uchytene pedaly. posviet si, skus rokou pohybat spojkou a pozriet ci sa tam nedeje nejaky podozrivy pohyb, resp. ci sa tam nenachadza nejaky cudzorody predmet.

pokial nebudes uspesny, popros niekoho aby ti stlacal brzdu a spojku, otvor si kapotu a nalavo (v smere jazdy) mas bubon na ktorom je nadzrka (brzdovy bubon) a kusok od neho ti ide lanko (spojkove lanko)
tam opat sleduj nejaky podozrivy pohyb

3.7.07, 00:39

Přesně tohle mě taky napadlo. Tohle všechno jsem prolezl, kolem pedálů nic nebylo (žádný podezřelý předmět) a i v motorovém prostoru jsem to sledoval, ale ani zde jsem nenašel žádný problém. Tatík šlapal na pedáli jak divej, ale všechno vypadalo dobře. Především je zajímavé, že to dělá až při zahřátí motoru, nemůže poklesnout tlak v posilovači, když se sešlápne spojka a je zahřátel olej v motoru? Vůbec nevím jak to funguje, tak se prosím nezlobte, jestli je to hlopý dotaz.

A kdyby byl problém s posilovačem, je dobrý nápad abych do něj lezl sám? Byl jsem varován, ať na to ani nesahám, že je v tom silná pružina a že by byla schopná mě i zabít.

3.7.07, 07:26

Příspěvek 
Tak pokud jsi na te konzole nic nenasel tak to vidim asi na ten posilovac. Vypada to jako 2 talire proti sobe a vevnitr je membrana a pruzina o ktere asi mluvili. Posilovac se rozdelat neda tak jedine ho zkusit vymenit nebo si ho nekde pujcit

3.7.07, 10:17
Voditelj brodice

Příspěvek 
ale s tou spojkou je to prinajmensom zaujimave.... ved to nema nic spolocne s brzdovym posilnovacom, este tak na 120cine ano lebo je hydraulicka ale felda ma lanko. akty X :D

3.7.07, 11:57

Příspěvek 
No právě, já tomu taky nerozumím. A proto jsem doufal, že mi to tady někdo dokáže vysvětlit. :(

3.7.07, 18:04

Příspěvek 
Majla píše:
No právě, já tomu taky nerozumím. A proto jsem doufal, že mi to tady někdo dokáže vysvětlit. :(

nevysvetlitelne vysvetlit nejde...ale ten posilovac a spojka me nejde dohromady :?

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

3.7.07, 21:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Já si to vysvětluju tak, že když se zmáčkne spojka, tak jde do posilovače menši tak z motoru. Spojka a brzdy jsou propojený akorát přez motor, z kterýho jde tlaková hadice do posilovače. Ale jestli tomu nevěříte, tak se můžete klidně přijet přesvědčit na vlastní oči. Teď je však otázka, kde je ta závada, pokles tlaku může být naprosto normální záležitost, ale taky nemusí.

3.7.07, 21:21

Příspěvek 
Majla píše:
Já si to vysvětluju tak, že když se zmáčkne spojka, tak jde do posilovače menši tak z motoru. Spojka a brzdy jsou propojený akorát přez motor, z kterýho jde tlaková hadice do posilovače. Ale jestli tomu nevěříte, tak se můžete klidně přijet přesvědčit na vlastní oči. Teď je však otázka, kde je ta závada, pokles tlaku může být naprosto normální záležitost, ale taky nemusí.

pokud by to bylo jak píšeš tak skus odpojit podtlakovou hadici od motoru nebo posilovače a uvidíš jestli to pomůže.

na konci článku je řez posilovačem
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=312

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450

3.7.07, 21:56

Příspěvek 
Díky za tip, určitě to zkusím. A taky za odkaz, je to docela dobrej článek.

3.7.07, 23:19

Příspěvek 
Majla píše:
Díky za tip, určitě to zkusím. A taky za odkaz, je to docela dobrej článek.

tá hadica s sania do posilovača je podtlaková, posilovač zvyšuje účinnosť tlaku pri zošliapnutí podtlakom, na tej hadici aj spätný ventil. ak to nebude nejako ohnutá, alebo mechanicky poškodená pedálová konzola tak to bude v tom posilovači, čo je dosť čudné, pretože struna ktorá vracia brzdový pedál hore je dosť silná...

tu na obrázku je to dobre vidieť...
Obrázek

otázka? máš tam tu strunu? ak nie potom by sa ten pedál vracal hore iba účinkom struny v HBV čo asi nie je dostatočné...

4.7.07, 08:24

Příspěvek 
Okouknu to a dám vědět. Teď se až do pondělka nejspíš nedostanu na net, tak pak povyprávím, co a jak.

4.7.07, 12:31
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další