Autor |
Zpráva |
gokralik
|
Jen tak mimochodem. V práci jezdím se 6 auty. 2 z toho jsou benzíny a potvrzuju - čím menší otáčky, tím menší spotřeba (dle PP). Jak do kopce, tak po rovince.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.12.12, 12:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Felda MPI jaké otáčky
Ano, ale pokud jezdíš jen po městě a každých 100m je rondel nebo křižovatka, navíc světelná, kde ti neustále svítí jen červená díky z...m programům, tak prostě s nejnižší spotřebou nikdo počítat nemůže. Takhle trápit motor je hnus. Stejně jako zase vidím ty staré dědky a babky, jak to drží na spojce a točí tomu třeba hrubo přes 4000ot./min. To se mi chce brečet. Jak se tady bavíte a někdo trápí fávo nebo felinu do kopce na 1500ot./min. k tomu není co dodat.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.1.13, 13:53 |
|
|
gokralik
|
Co to meleš? Ve většině měst funguje zelená vlna. Mimochodem, po městě jezdím za 4, když vyjedu dám samozřejmě za pět. Když pak projíždím obcí, tak tam nechám tu pětku. Za městem tomu přišlápnu a v pohodě to vyleze zas na 90 km/h (a to dokonce i ve Formanu s dlouhou převodovkou). Nevidím v tom žádný problém. Fanouše máme skoro celý život, jezdil tak můj děda, tatík a jezdím tak i já (respektive já to asi nejvíc točím a to se ručička jen výjimečně podívá za 3 tisíce otáček). Motor má necelých 170 tisíc a šlape jako hodinky. Rozvody jsem měnil spíše pro pocit. Motor nežere olej, vodu, startuje vždycky na drc, těsnění pod hlavou je ještě původní. Není problém ho na dálnici vydráždit na tachometrových 150 km/h. Tak ať mi nikdo neříká, že tohle chování má pro motor devastační následky. Jo a mimochodem, od roku 1995 to auto jezdí téměř výhradně na LPG.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.1.13, 14:18 |
|
|
varok
|
Však já psal o podtáčení na 1500ot./min. Si to pořádně přečti. A ta zelená vlna je i v havířově? Kdysy mi o tom tatík vykládal. Když si jel přesně 40, tak se ti všechny semafory držely na zelené. Jezdím každý den do a z práce a zelená vlna tam buď už není, nebo mi špatně ukazuje tachometr. Zkoušel jsem přesně 40km/h, více i trošku méně a nefunguje to. Když jedu třeba od Renety přesně 40km/h a u Elánu musím zastavit, pár sekund čekat a pak se teprve rozsvítí zelená. A není to jenom tam.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
5.1.13, 16:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
To bys musel jet ne od Renety, ale po hlavní...
|
6.1.13, 09:08 |
|
|
|