Felicia 1.3 - zvláštní zvuk při plné akceleraci
Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Felicia 1.3 - zvláštní zvuk při plné akceleraci
Ještě mě napadlo, nemáš sundanou tu plechovou hadici k výfuku? Já ji mám sundanou, protože mi uhnil ten plech a taky mi to docela dost duní při silnější akceleraci.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.1.13, 17:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
chemer
Moderátor
|
To nevím, ale kouknu se na to. Díky.
|
7.1.13, 17:43 |
|
|
michalkatka
|
MartinK72 píše: Trochu? Rozdíl je to obrovský, u feld bez rezonátoru (všechny 40kW BMM) se při akceleraci ozývá velice dobře slyšitelné dunění, s rezonátorem (všechny 50kW BMM) není tento zvuk prakticky slyšet. áno máš pravdu, 40kW Feldy majú iba ten nátrubok, ako mal 40kW Favorit... ale tá protihluková pena na kapote urobí aj tak najviac...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.1.13, 20:20 |
|
|
MartinK72
|
varok píše: Ještě mě napadlo, nemáš sundanou tu plechovou hadici k výfuku? Já ji mám sundanou, protože mi uhnil ten plech a taky mi to docela dost duní při silnější akceleraci. Takhle ti to ale saje vzduch z motorového prostoru, hlavně v létě je lepší odpojit (a ucpat) tu hadičku od klapky teplého/studeného vzduchu, takže klapka zůstane sklopená (otevřeno pro studený vzduch). On tenhle bošácký princip stejně moc dobře nefunguje, za čas se ten termoventil v tělese airboxu ucpe a po nastartování se ta klapka zvedne a motor potom stále saje horký vzduch od výfuku. U karbu to bylo udělané lépe, navíc tam šlo místo toho voskového termostatu našroubovat šroub a tím se klapka dala nastavit aby buď míchala teplý a studený vzduch, nebo aby zůstala sklopená pro trvale studený, což bylo třeba pro LPG výborné řešení.
|
7.1.13, 23:25 |
|
|
varok
|
Aha, děkuji za radu. Jen jsem chtěl ještě tedy poprosit. Nyní tam tu hadici od filterboxu k výfuku nemám a mám to otevřené. Na zimu to je asi lepší, když tam ta hadice je, ale když je v létě lepší jezdit na studený vzduch, kvůli LPG, tak mohu odpojit celkově tu regulaci od podtlaku a klapku zablokovat, aby byla stále otevřená jen pro studený vzduch a to kolínko zašpuntovat?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.1.13, 16:44 |
|
|
MartinK72
|
Jak jsem napsal. Když tu hadičku od podtlakového ovladače regulační klapky odpojíš a ucpeš (jinak by ti nasávala nečištěný vzduch do sání), zůstane ta klapka sklopená dolů a tím pádem je trvale otevřená pro nasávání studeného vzduchu. Teplé sání je touto klapkou zavřeno, takže ten otvor zespodu ucpávat nemusíš.
|
8.1.13, 22:17 |
|
|
varok
|
Takže po odpojení té tenké hadičky se ta klapka automaticky uzavře pro teplý vzduch a je průchozí jen pro studený? To by šlo.
|
9.1.13, 15:32 |
|
|
MartinK72
|
Pružina v podtlakovém ovladači tlačí tu klapku dolu. Nahoru jí tahá podtlak ze sání, regulovaný přisáváním vzduchu do termoventilu v tělese airboxu.
|
10.1.13, 17:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|