|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
varok
|
Pískající altík
Chtěl bych se prosím zeptat. Dnes jsem si všiml, že mi hrozně píská altík. Dělá mi problémy už delší dobu, asi měsíc, zatím není počasí a peníze na opravu. Co to může znamenat, když altík hrozně píská při běhu motoru? Špatné ložiska, nebo něco po elektrické stránce? Asi před dvěmi lety jsem dělal malou repasi stylu, dotáhnutí všech matiček a šroubků, výměna ložisek, celkové vyčištění a výměna regulátoru s uhlíky. Teď mi asi měsíc zlobí altík v tom, že když ráno, když jedu do práce nastartuji, tak mi svítí kontrolka dobíjení. Svítí na volnoběh pořád. Když přidám otáčky na zhruba 2000 a výše, tak začne pomalu zhasínat. Až zhasne úplně, tak už se během jízdy nerozsvítí. Odpoledne to už nedělá, až zase ráno. Zatím to nedělá každý den, jen třeba každý 3 den. Co to může být? Střelená některá dioda v usměrňovači? A co to pískání?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.1.13, 19:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
JeeRKa
|
Re: Pískající altík
Nechci urazit blbým dotazem, nicméně tahle informace mi tady chybí .. ..řemen máš správně napnutý?
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
10.1.13, 19:31 |
|
|
CrazyMan
|
mě píská vodní pumpa
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
10.1.13, 20:33 |
|
|
MartinK72
|
Pískat může řemen, ložiska, dokonce i uhlíky jsem už u alternátoru slyšel hvízdat.
To s tou kontrolkou je celkem jasné. Pokud to opravdu není prokluzujícím řemenem, je to často způsobeno uklepaným budícím rezistorem 82R/2W v přístrojovém štítu. Asi má špatný kontakt a občas se ti altík nabuzuje jen přes kontrolku, což znamená že se nabudí až po zvýšení otáček. Zjistit to můžeš jednoduše - mezi kablík od kontrolky a svorku D+ na altíku píchni ampérmetr a zapni zapalování. Pokud bude proud jen kolem 100mA, jde proud pouze přes kontrolku.
|
10.1.13, 20:37 |
|
|
varok
|
Takže mi asi stejně nezbyde nic jiného než rozborka. Ten odpor klidně do budíků mrknu, jestli tam není studeňák nebo není uklepaný od plošného spoje. Dělá mi to právě teď asi měsíc a nepravidelně. Naštěstí se u fáčka docela dobře sundávají budíky a né takový opruz jako u feliny. Teď je navíc pořád škaredé počasí, tak možná i nějaká oxidace. Řemen mám napnutý možná až moc, píská to na stopro altík. Když jsem po menších problémech dokuckal domů z práce, tak jsem nechal chvíli běžet motor na volnoběh a šlo slyšet pískání. Otevřel jsem kapotu a hle, altík ječí jak nevím co. Možná bude i na vině to, že jsem stále ještě neopravil hnus. To je zasraný celý motor od oleje, někde mi valí u altíku, pořád jsem nezjistil kde a i řemen je docela od oleje. Zkusím ten řemen vyměnit a jestli to bude dělat pořád, tak altík ven, rozebrat a GO. To pískání prý mohou dělat i už moc sjeté ty měděné kroužky, po kterých jezdí uhlíky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.1.13, 21:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
místo rozborky si napni řemen a dobij baterku
|
12.1.13, 09:18 |
|
|
Martin91
|
A jakej máš řemen ? plochej nebo klinový ?
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
12.1.13, 12:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
plochý a piští mu
|
12.1.13, 14:50 |
|
|
varok
|
Řemen mám napnutý možná až moc. Je tam ale už odhadem 3 roky a byla to nějaká levná čína, tak možná už je po něm. Jaká značka řemenů je prosím kvalitní? Akumulátor nabitý je, tak to neřeším a dobíjí to dobře. Dnes jsem opravoval závadu, kterou řeším v jiném tématu. Po nastartování to dobíjelo asi 14,15V, to je pěkné. Taky tam ale něco chrastilo, takže asi doopravdy ložiska v čudu. A ty jsou prosím jaké kvalitní? Koupit zvlášť a né v obchodě s autodíly, ale někde kde prodávají ložiska? Nebo v autodílech, ale jakou značku?
|
12.1.13, 16:12 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
skf
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.1.13, 17:09 |
|
|
varok
|
SKF ložiska mívají u nás v Auto Kelly, nevím jestli mají zrovna i na altík, zkusím mrknout. Jestli se to bude zhoršovat, tak to budu muset brzy kuchnout.
|
12.1.13, 17:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|