Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 15:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 škoda favorit jenom točí 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: škoda favorit jenom točí
a ešte takto nie je problem s tym že je zima a hned ho prepneš do plynu ale nesmie len tak stať kym si ty ometieš sneh s každeho kuska auta... ak naštartuješ a prejdeš asi 200m na benzine potom pridaš a uberieš prepne ti do plynu a dlaje pokračuješ v jazde nevadi lebo okruh vody sa zrychli vdaka otačkam a tym padom letna voda ktoru už maš pri valci vodna pupa pretalči do splynovača a to ohreje plyn a niekdy stači rozdiel par stupnov.
a tiež zavisi aky maš typ splynovača (to my netuklo) ale jednu vec musiš mať nikde pri vtrekovani mylsim ten automaticky prepinač, ktory "stopne" benzin do vstreku. Može sa stať že sa zaskne. Potvrdili my to aj servicasi od LPG.

13.1.13, 14:37
Příspěvek Reklama

Tak Haluška_ML měl pravdu. Po obědě jsem byl omést sníh z auta. Zkusil jsem to nastartovat a zase nic. Třikrát jsem to točil asi po třech sekundách a nic. Zkoušel jsem to i se sešlápnutým pedálem, i když by se to nemělo. Mělo to jakoby snahu naskočit, ale jen to plivalo do výfuku s pravidelným odstupem. Bez pedálu to ani neblaflo. S kámošem jsem zkoumali co s tím a na nic vážnějšího jsme nepřišli. Doma jsem měl starší ale dobré svíčky a ještě jeden kabel mezi VN modulem a rozdělovačem. Tak jsem šel opět ven. Vyndal jsem ven svíčky a byly úplně mokré, a zdálo se mi i jemně mastné od oleje. Tak jsem vyměnil svíčky i ten kabel z domu, co je mezi VN modulem a rozdělovačem a chytlo to. Nechal jsem to chvíli běžet. Potom jsem to zase 3x zkoušel natočit a pokaždé na drb.
Všiml jsem si, že jsem to nechal přepnuté na benzín a když jsem jemně přidával plynu do vyšších otáček, tak od nějakých 2000ot./min. to začlo jemně střílet do výfuku. Točil jsem to jen do asi 3500ot./min.
Nevíte tedy prosím někdo, co s tím může být? Nerad bych s tím dvakrát startoval normálně a poté někde zbytečně zůstal vyset. Nesetkal se s tím někdo?
Co tedy může být špatné, VN modul, snímač otáček, nebo něco se vstřikováním?

Haluska_ML: žádného přepínání jsem si u motoru nevšiml. Splynovač nevím co je. Reduktor mám BRC a pak tam už mám jenom el. ventil benzínu. Na topení mám přišroubovanou ŘJ pro LPG. Uvnitř mám malinkou krabičku s LED diodami a mikrospínačem na přepínání.

13.1.13, 17:49

Z té ŘJ pro LPG vede jen plno drátú tenkých a dva hrubé, kde jsou i pouzdra s pojistkami. Tenké dráty jsou napojené u Lambda sony, někde u VN modulu, u vstřikovací jednotky a na el. ventil benzínu a ten el. ventil na reduktoru. Na více si už nevzpomínám. Jo a ještě tam je konektor na diagnostiku pro LPG.

13.1.13, 17:54

tak nevím,ale fáčko už normálně chytá..ale mám připeklej jeden píst,tak bez tak ho čeká výměna motoru i převodovky... jinak motor i převodovka ze 136 LS rok 89-90 by měli být prakticky stejné né ? :)

13.1.13, 19:02

Nevím do kdy se 136ky vyráběli, myslím do 91 roku. Ty by měly být všechny stejné. Jiné jsou až motory 136x nebo 136B. I když samotný motor je asi stejný, liší se jen sání, nevím jestli i hlava apod.

13.1.13, 19:45

este otazka? vieš si manualne prepnuť benzin/plyn?
dalšia vec ked si točil citil si nespaleny benzin?
sviečky boli mokre ale mali tu spravnu vypalenu tehlovu farbu?
a jasne ked je voda v sani tak ked pridš tak ma tendenciu strilať alebo nestabilne otačky... a nahodou sanie si nezhodil?

13.1.13, 21:42

Filtr jsem neotvíral, neměl jsem po ruce golovku. Na LPG to prý nějak má jít přepnout, ale nevím. Párkrát jsem to zkoušel během startování zmáčknout a začla svítit zelená kontrolka, jako že je to přepnuté na LPG, tak nevím. Jinak když mi to tam montovali, tak říkali, že se musí startovat na benzín a až potom na LPG.
Zítra zkusím sundat víko filtrboxu a podívám se.

13.1.13, 21:58

štartovať ano... ale väčšina prepinačou pri otmto tipe by mala fugovať tak že ked pretočiš klučikom zasvieti ti kotrolka benzinu naštartuješ a ked pridaš tak začne blikať kontrolka LPG a ked uberieš tak benzinova zhasne a LPG ostane svieti.. ale malo by sa to dať prenuť tak aby ostlo iba na benzine. Musiš to tam mať inak by to bola riadna blbosť lebo ked ti dojde plyn tak potom čo? vypneš a naštartuješ a budeš jazdiť pod 2000 otačky?
skus zajtra nechať to na benzine a pojazdiť, zohriať motor a hlavne aby si vypalil všetku vodu a vlkosť zo sania...
a odpovede na prdošle otazky?

13.1.13, 22:06

Asi jsme se špatně pochopili. Když normálně startuji, a mám přepnuto na benzín, tak mi svítí červená LED dioda. Po nastartování to můžu točit kolik chci. Když to mám přepnuté na LPG, tak po zapnutí klíčku svítí červená a bliká zelená. Po nastartování červená zůstane svítit a začne svítit zelená. Červená je prý původně minimum indikátoru, ale v tom LPG servisu mi to udělali nějak, aby to signalizovalo benzín. Po zvýšení otáček nad asi 2500/min. a když začnou padat po povolení plyn. pedálu se to samo přepne na LPG. Pak už to jede jen na LPG a můžu to opět točit jak chci. Když mi dojde plyn, tak to ručně přepnu na benzín. Ten můžu opět točit do jakých otáček chci, tedy do omezovače.
Včera jsem tedy vyměnil zase kabel mezi VN modulem a rozdělovačem a svíčky. Chytlo to 3x po sobě. Dnes ráno když jsem jel do práce, odpoledne z práce a ještě dvakrát to chytlo v pohodě. Tak to nechci zakřiknout, ale zatím drží. Tak že by svíčky? Používám Brisk 15ky. Vždy jsem s nimi byl velice spokojen, ale ty co jsem koupil naposledy jsou nějaké špatné. Motor i při prudší akceleraci dost škubal, teď to zatím nedělá. Dal jsem tam starší, co jsem měl doma, ale měl jsem jen 14ky.
Kamarád nedávno dával do Lancie taky Brisk a prý byly na ho**o, taky mu to prý hrozně škubalo, tak mu známý sehnal jiné. Značku nevím.

14.1.13, 23:00

špatne sme sa pochopili... presne to som mal na mylsi čo si opisal prepinanie benzin/plyn. Tak sito to mne fuguje na formane BMM.
a no sviečky su dosť podstatne npr. moj brat si vynachvalil brisk platinum staršne vela vydržali a bezproblemov... teda pokial sme nehavarovali a to mal na nich spravene cez 50 000km a vyrobca uvadza až do 90 000km. brisk silver len do 30 000.
sviečky su doležite ale ked maš vodu alebo blbne splynovač tak ti to je prd platne aj keby boli cele z diamatu. Ešte prednedavnom som sa nato pytal aj ja tuna na fore (na sviečky)... niečo my tu poradili vysvetlili čo som im vdačny ale ozaj vela teorie som sa dozvedel až prednedavnom od jedneho stareho pana ktory cely život nastavoval a riešil karburatorove motory. Vysvetlil my že už od davna sa vyrabali sviečky podla objemy a samozrejme inych parametrov ale tak podstatne je že aj rozdiel 50cm v objeme može robyť bordel poial nie je nato určene sviečka v skratke nemožeš od sviečky ktore je určena pre 1,4 alebo 1,2 motory davať do 1,3 pokial nie su nato určene lebo može to robyť bordel ale neznamena že to nepojde.
kup si nove brisky siverky 15ky (nie je to až take drahe) a skus vymeniť pojazdiť a potom vymeniť naspäť stare silverky a pojazdiť ak bude citelny rozdiel tak sviečky su naprd ale ak nie tak problem nebol v nich :)

15.1.13, 01:36

Citace:
už od davna sa vyrabali sviečky podla objemy

To je samozřejmě blbost, svíčky se vyrábí podle tepelné hodnoty, pak podle materiálu elektrod, provedení jistřiště a stupně odrušení. Třeba u našeho výrobce Brisk se dá toto všecko dekódovat z označení svíčky.
Je samozřejmě možné, že pokud převrtáš motor na jiný objem, změní se i jeho nároky na tepelnou hodnotu svíčky, stejně tak se ale můžou změnit pokud upravíš tvar spalovací komory nebo kompresní poměr...

15.1.13, 17:54

Já mám favorita BMM předělaného firmopu Motor-Excel na objem 1340. Nevím jaké svíčky by byly pro tento motor nejlepší, jezdil jsem od koupi na Brisk 15. Když jsem fávo koupil, motor už předělaný byl, ale byly tam svíčky Brisk 17, což se mi zdá jako ta největší blbost, ne? Tyhle by měly být na nižší kompresní poměr, tedy na 135ku motor, jestli jsem to pochopil. Na 136ku motor by měli podle stránek Brisk.cz být 15ky. Když mám upravený motor tak nevím. Zkoušel jsem i 14ky, ale nevím, jestli to mohu mít. Po nějaké době jsem si nechal namontovat LPG. Chlápek v LPG servisu mi říkal, že se mám vykašlat na nějaké speciální svíčky pro LPG a tříbodové, že mám dát klasické. Předtím jsem měl právě tříbodové. Silverky jsem nikdy nedával a jezdil jsem v pohodě. Až teď jsem měnil koncem léta svíčky, ale spíše preventivně a dal jsem opět Brisk 15 jednobodové. Hned po výměně to trošku škubalo při rozjezdech. Až teď minulý týden ve čtvrtek mi to poprvé kleklo. Vyměnil jsem nejdříve jen kabely, fungovalo to, ale na druhý den to samé. Nešlo to ani zaboha nastartovat. Dal jsem starší svíčky Brisk 14 a hned napoprvé to chytlo. Naskočil motor v neděli odpoledne, v pondělí ráno a odpoledne. Dnes ráno a odpoledne taky. Tak nevím, jestli to bylo opravdu svíčkami?

Chtěl bych poprosit. Nepozorujete někdo, kdo používá svíčky Brisk, že by zlobil motor, nebo nešel vůbec nastartovat? Děkuji.

Pořád mám ale hrozně bohatou směs, nevím čím to je. Mám to ale už delší dobu a tohle tomu ještě pomohlo. Výfuk mám úplně černý a svíčky taky bývají trošku černé. Lambda už dvakrát měněná, čidlo teploty chl. kapaliny taky. Čím to je nevím. Na fáčku momentálně nemám katalizátor, tak cítím, že je to samý benzín a když stojím na místě a jemně přidávám plyn, tak od asi 2000ot./min. to střílí jemně do výfuku.

15.1.13, 20:39

Mám DR15YS už skoro 20 000km a nemám problém.
Tepelnou hodnotu svíčky ti musí říct úpravce, jinak se to dá experimentálně poznat, ale není to rychlé ani jednoduché. Zatím jsem to dělal jenom na dvoutaktech (a jednoválcích). Jakou máš vzdálenost elektrod? S tou směsí, sání a výfuk nemá problém s těsností?

15.1.13, 20:51

To nevím, budu to řešit až se oteplí. Všechno to rozhodím a všechno raději preventivně přetěsním. Dám nové těsnění na hlavě, mezi sacím a výfukovým potrubím a výfuk.
Ptát se úpravce na podrobnosti je dost složité. Kdysy jsem se s ním trošku dorozumíval přes mail a přímo i telefonem, ale zastihnout Čepka je velký um. Navíc se mi zdá, že tahle firma se k nějakým bližším informacím moc nemá. Asi se řídí pravidlem: Buď si k nám dej motor upravit, nebo neotravuj. Za ty prachy si to může dovolit nějaký prachatý pražák, já určitě nee. kdyby ta firma byla blíže, tak ještě bych zauvažoval a zajel tam, ale do prahy? :shock:

15.1.13, 21:39

No to neviem,ja som zavolal raz,dohodol telefonicku debatu na presný čas a deň.Vysvetlil som mu čo chcem a jak si predstavujem,poradil čo hej a čo nie,odporučil vhodný setup..Za 15 minút som to mal všetko vyriešené.

15.1.13, 22:58
Profil Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 93 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další