Bouchání vzadu u favorita
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Bouchání vzadu u favorita
Včera se mi objevil další problém. Při cestě z práce mi začalo vzadu na levé straně něco bouchat. Jsou to hrozné rány. na rampu u garáží nešlo vyjet, byl tam led. Trošku to ale šlo, tak jsem to zběžně prohledal. Byl volný zadní díl výfuku, pořád se mi povoluje na tom spoji 2. a 3. dílu výfuku. Myslel jsem, že mi ten zadní díl bouchá do nárazníku. Dnes jsem si to ale v práci dotáhnul. Při cestě z práce to ale bouchalo dále. Bouchá to při přejezdu nerovností a při prudším naklánění auta. Přijel jsem domů a podíval jsem se na hrnec, jestli není urvaná ta guma tlumiče, ale není. Zkoušel jsem zakymácet autem ze strany na stranu a na levé zadní straně u kola to má takový tlumený buchot. Co by to prosím mohlo být? Nevíte prosím někdo? Tlumič KO? Přední jsem nedávno měnil, ale zadní tam jsou už tak 5 let minimálně. Začlo to včera z ničeho nic. Může takhle naráz začít bouchat tlumič? A nebo něco s nápravou? Tam ale není co by tak začlo bouchat. Uchycení zadní nápravy se zdá dobré.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 22.1.13, 16:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CrazyMan
|
 Re: Bouchání vzadu u favorita
prasklá pružina, uloupnutý tlumič
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 22.1.13, 17:45 |
|
 |
|
varok
|
Prasklá pružina chápu co je. Už jsem viděl, ale u někoho jiného. Ale ten uloupnutý tlumič je prosím co? Když je prasklá pružina, vydrželo by to pár dní jezdit? Potřebuji dojezdit do konce týdne a potom se na to o víkendu vrhnu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 22.1.13, 18:44 |
|
 |
|
varok
|
Tlumiče tam už jsou hodně dlouho, kolem 5 let, možná i více. Jsou to Atesa, ty nejsou s výdrží na tom dobře, ale prý to je náhrada originálů, tak nevím. V předu jsem to nechtic měnil minulý rok, tak jsem dal Sachs. Nevím které jsou lepší, ale mě se osobně více zamlouvají sachs. Jsou trošičku tvrdší. Snad to do víkendu vydrží, pak to kuchnu a uvidím co tam je pokakané.
|
| 22.1.13, 19:02 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
ja bych si vzal hever, sundal kolo, okoukl to s baterkou jak ze stran od kola, tak ze strany od vyfuku a kdyz tam nebud videt nic urvaneho, tak by to ten tyden mohlo vydrzet, jinak bych do toho nelezl... tahle kontrola je mozna na deset minut a zjistis nejvic
|
| 22.1.13, 19:22 |
|
 |
|
varok
|
Na 10 minut to určitě není. Je to celé zasraté od sněhu a těch sra...k. Než to umyju, tak to je nejméně 5 minut. Proto jsem to chtěl nechat až na víkend. Dopoledne bych to umyl a podíval se v klidu v garáži.
|
| 22.1.13, 19:45 |
|
 |
|
CrazyMan
|
uloupnutý myslím tím že dole jak to je uchycené tak tam to může bejt urvané... takovej ten kroužek se silentblokem v nápravě zůstane a zbytek je na tom položený a jak to přejede přes ďuru tak to bouchne
|
| 22.1.13, 20:09 |
|
 |
|
varok
|
Aha, už vím co myslíš. Na spodku tlumiče je ten silentblok. V nápravě je takové okýnko s úchyty po stranách. Tlumičem a těmi úchyty prochází šroub, který to drží a ty myslíš, že je urvaný ten silent? Mohu kouknout. Sice jsem se díval už včera, ale každá rada dobrá. Děkuji všem za rady a zítra to tedy zkusím zkouknout.
|
| 22.1.13, 20:13 |
|
 |
|
CrazyMan
|
už jsem viděl jak ten svar co to spojuje ten tlumič s tím pičincem plechovým co je na silentblok prostě ureznul
|
| 22.1.13, 20:15 |
|
 |
|
varok
|
Včera po šichtě jsem se zběžně díval a je to tam už dost porezlé, ale vše se zdálo na první pohled OK. Ten spodní díl tlumiče ve kterém je silent ale uhnitý není. Díval jsem se i na tu slabinu favoritů, jak někdy uhnijí úchyty zadní nápravy v podlaze, ale nevím jestli to bývá i u těch novějších typů nebo jen u těch starých. Prasklé tam nic není. Když jsem s tím dnes odpoledne kymácel, prostě jen tak ze strany na stranu, tak to někde u kola bouchalo. Místo někde u tlumiče. Možná už jsou obervané ty horní gumy. Nebo jestli už neuhnila ta horní miska na pružinu. Na první pohled to není asi vidět, protože to už je schované trošku v tom hrnci.
|
| 22.1.13, 20:36 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6427 Bydliště: Snina a okolie
|
Nebúcha ti len výfuck do nápravy?Hlavne ak je vyťahané to gumové zavesenie výfucku.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 23.1.13, 15:43 |
|
 |
|
varok
|
Aha to me nenapadlo. Děkuji za typ. Dnes to zkusím zajet ke garáži ověřit. Myslel jsem, že to dělá výfuk, ale že klepe o nárazník. Ty gumy jsou vytahané, jsou tam od léta. Ke kvalitě čínských sraček se už raději nebudu vyjadřovat. Pro jistotu ale zkontroluji ještě i ty tlumiče a všechno ostatní.
|
| 23.1.13, 15:50 |
|
 |
|
varok
|
Před chvílí jsem dokončil částečnou opravu. Vyměnil jsem tedy horní uložení levého zadního tlumiče, tedy jen tu velkou gumu. Ta malá vypadá OK. Misky a vše je v pořádku, jen ta miska pružiny je dost rezlá, ale rozbitá není. Klepe to ale pořád. Zdá se mi, že už to neklepe tak moc jako při jízdě z práce, ale klepe. Nápravy jsem na rampě trošku znovu překontroloval, jestli není urvaný nějaký úchyt, není. Už nebyl čas, ale koupil jsem i nové ty 8ky na výfuk. Tak jedině zkusím zítra. Jestli to bude klepat i tak, tak už fakt nevím. Co by mohlo prosím vzadu ještě kromě výfuku klepat? Nebo že by byl ten tlumič KO, Já to takhle nepoznám.
|
| 23.1.13, 19:07 |
|
 |
|
varok
|
Zeptám se ještě trošku jinak. Kdyby byl špatný tlumič, může to bouchat při nerovnostech a vyklání auta ze strany na stranu? Jak poznám že je tlumič po smrti? Když jsem to měl sundané, tak jsem zkoušel a pístnice šla zatlačit. Sice dost ztuha, ale šla. Pístnice se má zatlačit a hned se vrátit, nebo má jakoby zůstat stlačená a pomalinku se vracet?
|
| 23.1.13, 20:12 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6427 Bydliště: Snina a okolie
|
Piestnicu možno rukou pomaly zatlačiť dole.Ale hore sa ti nevráti,nemá ti ju čo dvihnúť.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 24.1.13, 00:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |