Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
principiálne je to dobre, tá prvá varinta - akurát neviem načo si tam dal dve poistky, myslím že on by chcel nejakú schému ako to zapojiť do existujúcej inštalácie...
možno aj s tou kontrolkou...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.7.07, 20:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fux.dggn
|
Takže si můžem vybrat jedno nebo druhý?...... Jestli jo, tak u mě výtězí to drhý, jen mi prosim ještě poraď, jakou tu pojistku tam?..... Já to hádám na 15A.
|
5.7.07, 20:40 |
|
|
Martin
|
V podstatě by v tom prvním stačila také jedna pojistka. Pojistku lze použít již stávající co je v autě - u 120 je to poj. 2 a u novějších je již nejspíš samostatná pojistka na ventilátor. Pokud bys chtěl třeba do 120 dát ještě samostatnou pojistku, tak použij 15A.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
5.7.07, 20:45 |
|
|
michalkatka
|
fux.dggn píše: Takže si můžem vybrat jedno nebo druhý?...... Jestli jo, tak u mě výtězí to drhý, jen mi prosim ještě poraď, jakou tu pojistku tam?..... Já to hádám na 15A.
ak sa rozhodneš pre tú druhú variantu, žiadnu poistku tam dávať nemusíš, jadnoducho paralelne s čidla potiahni dva vodiče do palubky na vypínač (aspoň 10A)... a máš to...
|
5.7.07, 20:46 |
|
|
Martin
|
Přesně tak.
|
5.7.07, 20:49 |
|
|
fux.dggn
|
Martin píše: V podstatě by v tom prvním stačila také jedna pojistka. Pojistku lze použít již stávající co je v autě - u 120 je to poj. 2 a u novějších je již nejspíš samostatná pojistka na ventilátor. Pokud bys chtěl třeba do 120 dát ještě samostatnou pojistku, tak použij 15A.
Mam Feldu, dám tam 15A sólo, sem si vráci čmajznil takový supr pouzdra na nožovky.....
No a jestli to teda de i tim druhym způsobem, tak to du zapojit hned .....sem tu za pět minut
|
5.7.07, 20:49 |
|
|
michalkatka
|
mne sa pozdáva skôr druhá varianta, ale upravil by som si to podľa seba cez to relé a s konrolkou priamo s ventilátora...
|
5.7.07, 20:51 |
|
|
Martin
|
Jak psal michalkatka, tak nemusíš dávat novou pojistku, felda už ji nejspíš má. Stačí natáhnou dva dráty od termospínače.
|
5.7.07, 20:51 |
|
|
michalkatka
|
fux.dggn píše: Martin píše: V podstatě by v tom prvním stačila také jedna pojistka. Pojistku lze použít již stávající co je v autě - u 120 je to poj. 2 a u novějších je již nejspíš samostatná pojistka na ventilátor. Pokud bys chtěl třeba do 120 dát ještě samostatnou pojistku, tak použij 15A. Mam Feldu, dám tam 15A sólo, sem si vráci čmajznil takový supr pouzdra na nožovky..... No a jestli to teda de i tim druhym způsobem, tak to du zapojit hned .....sem tu za pět minut
dobre, ale od kiaľ zobereš tých 12V (plus)???
tá druhá varianta je vlastne existujúce zapojenie v aute (aj s poistkou) akurát je tam pridané manuálne spínanie (spínač)...
|
5.7.07, 20:53 |
|
|
fux.dggn
|
michalkatka píše: fux.dggn píše: Martin píše: V podstatě by v tom prvním stačila také jedna pojistka. Pojistku lze použít již stávající co je v autě - u 120 je to poj. 2 a u novějších je již nejspíš samostatná pojistka na ventilátor. Pokud bys chtěl třeba do 120 dát ještě samostatnou pojistku, tak použij 15A. Mam Feldu, dám tam 15A sólo, sem si vráci čmajznil takový supr pouzdra na nožovky..... No a jestli to teda de i tim druhym způsobem, tak to du zapojit hned .....sem tu za pět minut dobre, ale od kiaľ zobereš tých 12V (plus)??? tá druhá varianta je vlastne existujúce zapojenie v aute (aj s poistkou) akurát je tam pridané manuálne spínanie (spínač)...
Už mlčim
|
5.7.07, 20:57 |
|
|
OndraM
|
Martin píše: Jak psal michalkatka, tak nemusíš dávat novou pojistku, felda už ji nejspíš má. Stačí natáhnou dva dráty od termospínače.
Snad pro mě poslední otázka, kde najdu ten termospínač, jak vypadá??? Jinak zapojení je mi jasný jako pěst na oko.
|
5.7.07, 21:00 |
|
|
Martin
|
Měl by být našroubovaný v chladiči. K napojení se hodí tyto konektory:
http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=
|
5.7.07, 21:02 |
|
|
michalkatka
|
fux.dggn píše: Už mlčim
tak ako ti poradiť???
myslím že schéma to môže pomôcť iba orientačne nakoľko to v aute je zapojené na automatiku...
ale však sme ti už napísali presný postup ako to zapojiť...
najprv sa rozhodni pre variantu a potom ti poradíme...
a poistky potrebovať nebudeš
|
5.7.07, 21:03 |
|
|
michalkatka
|
OndraM píše: Snad pro mě poslední otázka, kde najdu ten termospínač, jak vypadá??? Jinak zapojení je mi jasný jako pěst na oko.
je to jediné elektrické zariadenie na chladiči, idú s neho dva drôty...
dúfam že vieš kde je chladič?
|
5.7.07, 21:05 |
|
|
fux.dggn
|
michalkatka píše: fux.dggn píše: Už mlčim tak ako ti poradiť??? myslím že schéma to môže pomôcť iba orientačne nakoľko to v aute je zapojené na automatiku... ale však sme ti už napísali presný postup ako to zapojiť... najprv sa rozhodni pre variantu a potom ti poradíme... a poistky potrebovať nebudeš
Kámo v pohodě, já už sem to všecko pochopil. Holt se mnou je to někdy těžký, jak řiká maminka
|
5.7.07, 21:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|