|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Lucky
|
topeni felicie->favorit
Ahoj, potreboval bych poradit.
Do meho formana (1994, prime vstrikovani) jsem nainstaloval topeni (vcetne ovladaciho panelu) z felicie. Dokonce sedeli i konektory, ktere jsem jen zacvakl. Nanestesti mi vetrani funguje jen na stupen cislo 2. Nevite nekdo, cim to muze byt? Puvodne mne napadl predradny odpor, ale podle diskusi by v tom pripade fungoval jen stupen ctyri.
Navic se mi zda, ze dnes vetrani neslo vubec (ale topeni ano).
Diky,
L
|
28.1.13, 15:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: topeni felicie->favorit
Nevím jak jste to zapojoval, mám taky fávo r.v. 94, ale krátké a konektory sedí jen některé a musí se to trošku předělat. Hlavně kostra od elektromotorku se musí udělat nová. Někdo to tady psal, že felina to má zapojené myslím jen na podsvětlení toho panýlku s kolečky a kostru má nějak zvlášť. Já mám kostru motorku zatím vytáhnutou zvlášť a nataženou k - akumulátoru.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.1.13, 15:57 |
|
|
Lucky
|
ok, zkusim se na to jeste podivat, ale rekl bych, ze kdyby to nebylo ukostrene, tak to nebude fungovat vubec. Konektory byly uplne stejne jako ve felicii, predpokladal jsem tedy, ze zapojeni je shodne. Muzete mi tedy poradit co s tim?
Diky,
L
|
29.1.13, 16:13 |
|
|
varok
|
Ano, to máte pravdu, fáčka 94 už mají stejné konektory jako felicie, ale zapojení je jiné. Ty vntitřní konektory by měli být stejné. Už si přesně nepamatuji, ale vím, že dráty z motorku topení jsou zelený a hnědý, alespoň já to tak mám. Zelený je plus a hnědý kostra. Plus, tedy zelený drát nechte jak je, ale ten hnědý odpojte a zkuste ho provizorně připojit na - pol akumulátoru. Potom to vyzkoušejte a napište, jestli je to lepší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.1.13, 16:29 |
|
|
hurtucik
|
NO ja som mal zly kontakt, ktory je vonku pri kureni hned vedla baterky sa napaja konektor a tie kontakty som mal zaoxidovane staci vycisit ..mozno to pomzoe a ked nie tak vo vnútri su odpori tie mozu byt v prdeli.
|
7.2.13, 23:05 |
|
|
varok
|
Kdyby měl odpory KO, tak by mu to stopro jelo na 4. rychlost, protože ta je v podstatě na přímo bez odporů. Podle mě mu to jede i na 1. rychlost, ale ventilátor není při této rychlosti skoro slyšet a jestli má špatnou kostru, tak na vyšší rychlosti má motorek ventilátoru vyšší odběr a kostra mu z toho tenkého drátku buď uhořela, nebo nestíhá kostřit při větších proudech.
|
8.2.13, 15:45 |
|
|
Lucky
|
tak jsem se k tomu konecne dostal. Mate pravdu, je tam zeleny a hnedy drat. Hnedy je kostra. Az sem je to v poradku. Bohuzel, odpovidajici draty jdouci primo z motorku jsou propojene. Predpokladam, ze doslo k propaleni motorku. Ted se jdu podivat, zda je to problem vinuti, ci jen nejakeho bordelu/oxidace, apod.
Zatim diky,
L
|
9.2.13, 09:42 |
|
|
varok
|
Nechápu, ale to je divné. To by musel jít elektromotorek do zkratu, nebo by musel být zkrat někde po cestě. Zkuste k motorku připojit nové dráty a motorek vyzkoušejte vytáhnutý z auta. Jestli pojede normálně potichu, tak je v pohodě. Pokud se nerozjede vůbec, nebo bude mít malé otáčky a bude skřípat nebo jinak mít divný zvuk, tak je potřeba oprava, popř. výměna.
|
9.2.13, 17:43 |
|
|
Lucky
|
Omlouvám se, info o zkratu cest zpět. Motorek venku z auta po připojení na baterku reaguje. Namontoval jsem ho zpět a předělal kostru, zapojení k -baterky.
Dále jsem měřil napětí na kabelech, které vedou k motorku větrání. Divné je, že 12V naměřím jen při stupni 2. Na ostatních stupních je nula. Nevíte čím by to mohlo být? Nějaké spínání někde?
Navíc je zvláštní, že se motorek neroztočí, i když tam těch 12V jde a doma se mi roztočil.
L
|
10.2.13, 10:32 |
|
|
varok
|
Tak to bude nejspíše buď špatný přepínač jednotlivých rychlostí na tom panýlku v interiéru, nebo možná i ta destička s předřadnými odpory. napětí 12V tam tedy je jen na 2 stupni, ale motorek se netočí. Asi tam je málo proudu. Jestli se vám doma normálně točil, to jste zkoušel jak? Čím jste to napájel? Nevím jaký má výkon motorek topení Felicie, ale z Favorita má kolem 120W, což je při 12V kolem 10A. Mám vyzkoušeno, že se rozjede už při nějakých 1,5A a 12V, ale jen samotný motorek bez turbín a určitě nemá jmenovitý výkon při tomto napájení. Takže jedině jít postupně. Zkusit připojit hned na vstupu přepínače. Spojit nějakým kusem drátu. Jestli už máte kostru přímo na - akumulátoru, tak by měla být dobrá. Někdy bývá spálený konektor, který je zacvaknutý do té destičky s odpory. Umělá hmota se rozteče a plechové konektory nemají kontakt. Už jsem to jednou viděl. Tak zkuste vytáhnout ten černý konektor zboku topení v motorovém prostoru, hned u akumulátoru. Podívejte se. jestli tam nění oxidace nebo něco horšího. Změřte napětí tam.
|
10.2.13, 14:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|