|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Auto s neplatnou STK, neplatenou poistkou a mŕtvym majteľom
Autor |
Zpráva |
vapno92
|
Auto s neplatnou STK, neplatenou poistkou a mŕtvym majteľom
Zdravím páni, potreboval by som poradiť. Jedná sa o Wartburg 353, ročník 1985 v TOP stave. Akurát: Majteľ je mŕtvy a nikto nevie, čo je s dedičským konaním. To by nebol asi až taký problém. Auto však nemá už 2 roky STK a už 3 roky nikto neplatil PZP. TP je ešte stará "knižka" ale ŠPZky sú už v tvare LV-123AA. Otázka znie, čo všetko by bolo nutné vyriešiť, keby som to auto chcel previezť na seba? Keď by majteľ (dedič) šiel do poisťovne po 3 rokoch, že si chce založiť novú poistku, nepošlú ho do prdele? (Kartička od PZP sa vyžaduje pri odhlasovaní auta do iného okresu). Aby mohol dedič manipulovať s autom, musí byť v TP napísaný on?
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
4.2.13, 21:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cuker
|
Re: Auto s neplatnou STK, neplatenou poistkou a mŕtvym majte
najjednoduchšie je,opýtať sa priamo na okresnom úrade,odbor dopravy (maš plus,že to má EVČ)
|
4.2.13, 21:48 |
|
|
shrekzv
|
vzaduju poistku aj ked odhlasujes? im moze byt jedno ci mas ci nie vtedy, hlavne aby si mal pzp ked prihlasijes, inak mrkni v aute biela karta allianzacka napriklad plati kym ti neskonci poistka a STK EK musi byt, to by nebol problem spravit kedze mas technicky, mas auto....
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
5.2.13, 06:58 |
|
|
ventYl
|
tam je zakladny problem, ze nie je skoncene dedicske konanie. kym to nebude skoncene, v technicaku je stary majitel a tuto panko nebude mat ziaden papier na to, aby sa s nim policajti vobec rozpravali. cisto teoreticky je mozne, ze pri prevode z titulu dedicstva sa tieto haluze nebudu vyzadovat, ale osobne by som poistku, stk a ek zriesil pred prevodom. ak by sa aj obchodeny urad uzniesol, ze niekomu napari pokutu za nematie stk a ek, moze ju naparit len majitelovi a ten je po smrti. predpokladam, ze mrtvemu to nenaparia a nemyslim si, ze by to bola tarcha na aute, takze po skonceni dedicskeho a prepisani auta moze urad fukat sam sebe praskovy cukor do zadku. (co inac velmi krasne ukazuje retardovanost celeho nariadenia. nikto nic nespravil, ziaden zaujem nebol ohrozeny, ale vygeneroval sa priestupok, pokuta a tu nakoniec nie je komu naparit). toto si ale treba overit, selsky rozum hovori obvykle nieco uplne ine, ako zakony v tejto bananovej republike.
ale odpovede strucne: poistit auto moze ktokolvek, nemusi to nutne byt majitel. auto mozes poistit aj ty. do prdele ta neposlu. do TP ta zapisu pri prevode vlastnictva z titulu dedicstva. budes mat na to papier z dedicskeho konania, ze si sa stal vlastnikom a pak to pojdes na urad prehlasit. malo by to byt bezplatne. jo a nesuhlasim s tym, co napisal cuker. na policajnej stanici sa netreba pytat. oni kludne poradia prvu vec, ktora moze byt totalna volovina, kludne radia totalnu volovinu napriec celou republikou a ked sa po chyteni pri robeni tej totalnej voloviny odvolas na to, ze ti to povedali na urade, poslu ta do prdele s tym, ze ich to nezaujima, porusil si zakon. skoro by som povedal, ze je to banda bezmozgych retardov, ale to je tiez trestne, takze to nepoviem.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
5.2.13, 08:08 |
|
|
cuker
|
ja som napísal okresný úrad, odbor dopravy nie polícia
|
5.2.13, 16:15 |
|
|
vapno92
|
Terajší majitelia jazdili po smrti papierového majiteľa údajne normálne a nebol s tým problém. Ako to je? Môžem s autom jazdiť, pokiaľ je jeho majiteľ mŕtvy? Ak zakladám PZP na auto, musím byť jeho majiteľ podľa TP? Alebo keby sa spravilo nejaké dodatočné dedičské konanie, tak či tak mi to všetko spravia zadarmo?
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
5.2.13, 19:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
pokud máš všechny papíry tak si zajdi na pojištovnu a auto si pojisti, pojistník je vlastník a může to být kdokoliv, zajed si na stk vybav známky a jezdi vesele tvař se rozkošně p.s.nezapoměn hodně tankovat
|
6.2.13, 07:49 |
|
|
ventYl
|
no a odbor dopravy zasa s registraciou majitelov auta nema nic spolocne, to sa riesi na policii. na odbore dopravy riesia len technicku stranku veci. vydavanie papierov pri dovoze a schvalovanie zmien na autach. v momente ked auto uz papiere ma, ich v zasade ani tak moc nezaujima. vapno92: necitas. po skonceni dedicskeho konania je nejaka lehota do ktorej musis auto prepisat, ale prakticky sa na to da dlabat. PZP na auto (a to som ti uz pisal) vies zalozit aj ak nie si majitel auta (poistnik moze byt niekto iny ako drzitel / majitel auta, nemusi byt ani zapisany v papieroch). kym dedicske konanie skoncene nie je, nie je na koho auto prepisat a v podstate asi neexistuje dovod, preco by sa nesmelo prevadzkovat. dokonca to skrz nase super sudy moze byt celkom kludne nutne, ak s autom pocas trvania dedicskeho konania treba 1-2x zbehnut na STK/EK, aby mrtvy nedostal pokutu dedicske konania neviem, ale myslim ze nieco ako dodatocne dedicske konanie neexistuje, musi sa obnovit predosle dedicske, ak sa najde nejaka dalsia pozostalost. podla toho, co hovoril znamy. na aute sa prakticky da jazdit v pohode, az na jeden zadrhel. ak ti niekde za nieco zoberu papiere, nazad ich vratia iba majitelovi (co je napisany v papieroch), alebo niekomu, kto ma notarsky overene splnomocnenie na ich vyzdvihnutie. to bude s mrtvym dost problem spisat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
6.2.13, 08:48 |
|
|
vapno92
|
Ja by som bol najradšej, keby sa už konečne zistilo, že kto je vlastne dedičom auta a zapísalo by sa to. Do tej doby budem jazdiť "na mŕtveho". Ono by sa tak teoreticky dalo jazdiť navždy, ale skôr či neskôr bude treba staré TP vymeniť za nové.
|
6.2.13, 12:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|