Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 19:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Diagnostická zásuvka a immo felicia 1.3 MPi 
Autor Zpráva

Příspěvek Diagnostická zásuvka a immo felicia 1.3 MPi
Mam takovej dotaz před rokem mě začal zlobit imobilizér tak jsem ho nechal vyřadit v řj a tim pádem jsem nepotřeboval tu jednotku co je přidělaná u volantové tyče tak jsem ji i se snímacím kroužkem co je u spínačky vyhodil. Ted jsem si koupil diagnostický kabel a nedaří se mi načíst řj. motoru pouze jednotku ABS. Tak jsem zajel do dvou servisu a ani v jednom se mi taky nepřipojili čimž jsem vyloučil chybu na mém kabelu. Podle rad na netu jsem zkoušel odpojit baterku na hodinu prozkoušet konektor na řj. ale pořád nit tak už jenom zkusit připojit tu jednotku imobilizeru. Myslíte že to tím může být?? Zde jsem se dočetl že je to taky možnost http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 3b82512b6a Děkuji

8.3.13, 17:56
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Diagnostická zásuvka a immo felicia 1.3 MPi
myslím že chyba je v tom čo si od tiaľ vyhodil, neviem si predstaviť ako sy vyradil IMO, u MPi je to takmer nemožné, stačí kľúč, prípadne iba čip s kľúča izolačkou prilepiť ku krúžku čo je na spínačke a celé to schovať pod palubku... jednotka IMO je za kastlíkom... pokiaľ si pamätám so OBD2 zásuvky to ide do IMO a pokračuje do RJ motora, ako je to pri ABS netuším

8.3.13, 19:55
Mistr mechanik

mě by zajímalo pokud ti někdo vyřadil imo na adrese O1 kolik tě to stálo peněz :?:

8.3.13, 19:57
Mistr mechanik

michalkatka píše:
myslím že chyba je v tom čo si od tiaľ vyhodil, neviem si predstaviť ako sy vyradil IMO, u MPi je to takmer nemožné, stačí kľúč, prípadne iba čip s kľúča izolačkou prilepiť ku krúžku čo je na spínačke a celé to schovať pod palubku... jednotka IMO je za kastlíkom... pokiaľ si pamätám so OBD2 zásuvky to ide do IMO a pokračuje do RJ motora, ako je to pri ABS netuším

abs tam má samostatnou komunikační linku, a dyž odpojíš adresu 25, tak se s adresou O1 spojíš,
to už jsem skoušel na řj motoru nemá vliv řj ima

8.3.13, 20:09

No s tim odpojenim immo je to asi takhle, jednotka immo mi vyoxidovala a prestala fungovat takze jsem startoval treba na 20krat nebo taky az se vytloukla baterka a vzdy to jenom chytlo a chciplo. Tak jsem odvezl panovi chladkovi do lukavice u usti nad orlici(muzu dat i tel.) rj. motoru a on vevnitr vytvoril neco jaky bypass to znamena ze sama sobe rekne ze je vse ok a nepotrebuje ani jednotku immo ani klic s cipem. A ja osobne si myslim ze to ze se nemuzu pripojit k rj. Motoru je tim ze tam tu jednotku immo nemam protoze fakt uz nevim cim by to mohlo byt. Jinak to odkodovani stalo
1000kc.

8.3.13, 21:23

Tak problém vyřešen a asi te miloši nepotěším ale řj imma ma vliv na komunikaci mezi zásuvkou a řj. jednotkou jelikož okamžitě po připojení se rozjela komunikace a hnedmi to vyčetlo 9chyb většina z nich problémy se snimači jako lambda, teplota vody,MAP(17978,00518,00519,00525,00537,00522,00525,00523). Ale myslím že to bude jenom tím že jsem je měl předtím odpojené a nedělal jsem zakladní nastavení. Ale budu mit ještě jeden dotaz. Mam kabel kkl a nejde mi udělat zakladní nastavení přez vag_com 409.1 ani test akčních členů, píše mi to že musím mít originální kabel. Tak jsem to aspon zresetoval programem Motordiag Autocomsoft SIMOS Manager. man zkusit jinej vag třeba 304.0 nebo je opravdu chyba v kabelu?? Auto jede mnohem lépe, drří volnoběh a nemá chut chcípat v nízkejch otáčkách jako dříve.

10.3.13, 07:39

Nahod si tam ten stary vagcom, felde je to jedno aka je to verzia. A s tym 304 ti to pojde bez problemu si myslim.

10.3.13, 08:02
Profil Zobrazit autorovy stránky

Už se o to pokoušim ale problem je v tom že když postím program tak se mi nespustí. Ve správci uloh jenom naskočí a hnedka spadne :-(. Mam win7.

10.3.13, 08:13
Mistr mechanik

[quote="josef.ledr"]Tak problém vyřešen a asi te miloši nepotěším ale řj imma ma vliv na komunikaci mezi zásuvkou a řj.

já tě moc nechápu adresa 25 ti vyoxidovala a auto chytlo zdechlo, jeden pán ti udělal nějaký bypas, řídící jednotka ima je zalitá a bude ti fachčit i ponořená ve vodě, jak by vyoxidovala je mi velkou záhadou,

imo z adresy O1se dá odstranit jen upravou v řj, amatér bere litr profi až čtyři tisíce, něco obejt ppřeletovat prostě nejde,

nyní máš problém spojit se s adresou O1 a musíš připojit tu zoxidovanou adresu 25 a teprve ti O1 odpoví, zvvláštní je to že kl linka z OBD je přímo napojena na adresu O1, nevede přes řj immo :wink:

11.3.13, 07:29

Prosim te jako elektrikář bych to mohl vedet ale opravdu jsem nikde nevidel schema ve kterym by bylo immo a zasuvka a to mam doma dve knizky k felde a promerovat se mi to nechce. Ale sedivej kabel jde od zasuvky a od imma jde taky sedivej do rj motoru. Ale muze to byt jenom schoda. A ano jednotka imma je KO ale pokud neni pripojena tak opravdu diagnostika nekomunikuje. A nevim jestli to neni jinak treba u jednobodu jelikoz rj imma z jednobodu mam doma a s tou mi to taky nekomunikuje. Proste nejaka spojitost tam bude.

11.3.13, 22:36

Pokud není připojena krabka ima nejde diagnostikovat motor, k line jde přes imo.Jedině přepojit kabel.

12.3.13, 08:28

Zdravim.
Tak ako je to teda s diagnostikou?
Ide diagnostikovat RJ motora bez imma alebo nie?
Mam jednu RJ Felicia 1.6 v dielni napajanu z 12V zdroja, ale nedari sa mi spojit s nou.
K-Line ostava stale v High stave(12V).
Bude chyba v chybajucom imme?
Dakujem.

25.4.15, 05:40
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]