|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Novel Whoop
|
Teče chladící kapalina
Zdravím, už dlouho se mi na autě nic nepodělalo (asi tak týden), takže tu je další novinka - felda se počůrává Teče mi z ní chladící kapalina a to tak, že docela hodně. Divný na tom je, že jak kdy. Aneb jednou dojedu a za chvíli mám pod autem louži, a jindy zase ne, tak mi to nejde do hlavy. Každopádně asi za 3 dny, co jsem to zpozoroval mi stihlo vytéct skoro půl litru chladící kapaliny. Něco teče okolo chladiče, ale to mě až tolik nevzrušuje (utahoval jsem to já a po mě i mechanik a stejně cabrá), protože to je zanedbatelný, horší je, že to teče odněkud odjinud, což už nejsem schopný idenfitikovat. Prosím tedy o radu, co by mohla být ta netěsnící věc..
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
16.3.13, 16:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Teče chladící kapalina
ta druha fotka je prevodovka a z tama ti muze tect maximalne olej
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
16.3.13, 16:46 |
|
|
Novel Whoop
|
No přiznám se, že jsem tu látku nijak zvlášť nezkoumal, ale když jsem se naposledy díval, tak mi přišlo, že má barvu jak fridex + hladina v expanzce o 3 čísla dole, tak sem to bral jako danou věc - že je to chladící kapalina. Není třeba možný, že by to teklo někde nahoře a přes převodovku to jen stýkalo dolů? Protože jinak mě dochází nápady, kudy by to mohlo téct..Mimoto jsou to zhruba 3 měsíce, kdy jsem právě kvůli unikající chladící kapalině byl v servise.. servisák říkal, že nejvíc byla od fridexu zadělaná jakási krátká hadička u vodní pumpy.. tu bych měl kdyžtak hledat kde? Je k ní rozumnej přístup?
|
16.3.13, 17:02 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak jo, odpovím si sám Kapalina je skutečně ta chladící, nikoliv olej; teče to odsud: Teď už to jen správně lokalizovat a nějakým záhadným způsobem se k tomu dostat a utáhnout pásku..
|
16.3.13, 17:25 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
sem premyslel co to je a on to je smesovac na LPG, je to mozne a dostat jedine od motoru jinac pristup fakt neni
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
16.3.13, 17:37 |
|
|
Novel Whoop
|
Díky za odpověď Už se mi to taky povedlo poznat. A jakmile jsem tam sáhnul, tak bylo jasno.. zespoda mokro, zvrchu nic. Tak jsem rozhejbal a utálnul šroubek na pásce a jdu někam vyjet a zkusit, jestli to ještě poteče..
|
16.3.13, 17:42 |
|
|
gokralik
|
Ono kolikrát utáhnout pásku nestačí. Hadice je v tom místě už natolik deformovaná, že dotáhnutí může situaci ještě zhoršit. Radši trochu kapaliny odpusť, hadici sdělej a ten zdeformovaný konec uřež.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.3.13, 11:13 |
|
|
Novel Whoop
|
No zatím to vypadá, že to stačilo.. Budu to pozorovat a kdyby to teklo, tak to tak udělám. Díky za radu
|
17.3.13, 11:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|