Autor |
Zpráva |
TGL68
|
Re: Zvláštní start motoru
Někdy když pustím klíček přesně v okamžiku kdy motor chytne, tak zase chcípne, proto ho radši držím ještě tak 0,5s když motor už jakoby jede... Ale podle toho co jsem pochopil tak tady to je opačný případ?
|
21.3.13, 13:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja typuju volnobezku v p**i ono zalezi jakej ma ten starter zvuk kdyz je uz motor nastartovanej
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
21.3.13, 13:03 |
|
|
MartinK72
|
TGL68 píše: Někdy když pustím klíček přesně v okamžiku kdy motor chytne, tak zase chcípne, proto ho radši držím ještě tak 0,5s když motor už jakoby jede... Ale podle toho co jsem pochopil tak tady to je opačný případ? To je něco jiného. Některé motory se těsně po nastartování snaží chcípnout, proto se vyplatí točit je déle. On nemá cit kdy má klíček pustit, drží ho i tehdy kdy se mu již motor točí a hluk pastorku považuje za "znovuroztočení" spouštěče. I když je na pastorku spouštěče volnoběžka, vysunutý pastorek do věnce setrvačníku motor dost brzdí a pořádně se roztočí teprve když klíček pustí a pastorek se zasune zpátky.
|
21.3.13, 16:28 |
|
|
varok
|
No nevím jak u ostatních, ale já když točím motor startérem, tak když motor chytne tak to jakoby škubne. Nebo nevím jak to přesně nazvat, ale prostě jde cítit, že motor chytnul. Jedině u mé bývalé š 105 to bylo jinak a když jsem startoval, tak jsem pustil startér a motor pokračoval v točkách startéru, aniž bych poznal, když přesně chytnul.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.3.13, 18:03 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak se musím opravit ve svém tvrzení, že takle felda startuje vždycky.. Dnes ráno to bylo tak, jak jsem popisoval, ale když jsem vám to chtěl teď natočit, tak byl start naprosto normální. Posuďte sami: http://www.youtube.com/watch?v=XsQpUBUr ... e=youtu.beTímpádem mi ale už vůbec není jasné, proč někdy startuje tak divně a jindy zas v pohodě..
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi 1998 hatch, LPG
|
21.3.13, 18:37 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jo video je normalni, skus to nastartovat vicekrat treba se ten zvuk podari natocit
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
21.3.13, 18:47 |
|
|
fatal
rejpal
|
Asi k tomu budeš muset pustit někoho, kdo se vyzná a Feldu má nebo měl.
|
21.3.13, 18:48 |
|
|
Novel Whoop
|
Ráno jsem to natáčel na mobil, ale kvalita stojí za nic.. můžu to nahrát, ale je to tam slyšet dost špatně.
|
21.3.13, 18:50 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak tady je ranní start: http://www.youtube.com/watch?v=dWPXqg3N ... e=youtu.beKdyž se trochu zaposloucháte, uslyšíte dva "zážehy" skoro hned za sebou. Kdybych stihl pusit klíček při prvním, auto by normálně nastartovalo. Druhý "zážeh" je moment, kdy jsem pustil klíček - ale je slyšet, že auto po tom prvním začlo zase točit.
|
21.3.13, 19:00 |
|
|
Lamač
|
Ešte stále som nepochopil,čo za blbosť riešiš.Nehnevaj sa,ale štartuje to?Štartuje.Ak sa ti niečo nepozdáva pozri na štartér,na veniec,prípadne vymeň baterku.Tvoj problém so štartom mi pripadá ako:Varím polievku,keď zovrie a nevypnem sporák,tak vrie ďalej.Je problém v sporáku,alebo v polievke?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
21.3.13, 19:20 |
|
|
Novel Whoop
|
Tak já si začínám zvykat, že se mi každej týden podělá na autě něco novýho.. Tak když prostě nevím, jestli je to v pořádku, nebo není, tak se zeptám.. Na začátku jsem to psal Radši si budu jistej, že je auto cajk, než abych zbytečně podceňoval možnou závadu.
|
21.3.13, 19:28 |
|
|
TGL68
|
a to startuješ na benál nebo na plyn?
|
22.3.13, 00:23 |
|
|
Novel Whoop
|
Můj systém je nastavenej, že automaaticky startuje na benál a pak se přepne. Ono by to ani jinak nešlo, takle studenej motor by na plyn nechytnul.
|
22.3.13, 07:52 |
|
|
MartinK72
|
Chytnul (pokud není rozjebaný a opotřebovaný), karburátory na plyn startují běžně i v mrazech. Ale u stříkaček je opravdu lepší startovat na benzín.
|
22.3.13, 10:57 |
|
|
Novel Whoop
|
To mám radost.. jak jsem říkal - když v zimě startuju, tak napřed na benál a po chvilce se mi to automaticky přepne na plyn. No a občas, když je fakt zima, tam mi to při přepnutí na plyn zdechne
|
22.3.13, 11:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|