Autor |
Zpráva |
lukas.pce
|
Sklepnuti vicebodovych svicek
Koupil jsem omylem misto DR15YC (jednobodovky) DR15TC (tribodovky), jdou ty tribodovky nejako sklepnout? Chci to vyzkouset kvuli lpg (uz je nevratim, jsou v motoru) a nechce se mi zbytecne davat dve kila za skoro stejny svicky.
Zkousel jsem to na origo dvoubodovkach co jsem tam mel puvodne origo (NGK BKR6EKUB) a nesli sklepnout..
Jinak jde o superba 2.8 amx, mam problem v nizkejch otackach ve stredni zatezi, nejede to na lpg jak ma a podezrivam ze za to muzou svicky respektive odtrh... Lehce mi to pocukava ale hlavne mi lambda porad nesmyslne hlasi ze je chuda smes, pritom je spis bohata jako ****. Na benzin vsechno v pohode a jede to jako vino..
_________________ Škoda Favorit 136 -> Škoda Superb 2.8 V6
|
28.4.13, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Re: Sklepnuti vicebodovych svicek
ja som na fave jazdil trojbody, a nebol problem ich sklepnut, len treba opatrne aby boli vsetky elektrody tak nejak rovnako
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.4.13, 19:59 |
|
|
MartinK72
|
Tyto svíčky se NENASTAVUJÍ! A pro tyto motory jsou nevhodné!
|
28.4.13, 22:00 |
|
|
darklord
|
A tu o karkulke? Jazdil som len sklepnute trojbodove a nikdy nebol problem na fave s karbecom. Na bmw jazdim predpisane dvoj ci trojbody a tiez bez problemu. Kamos na dvoch LPG bavorakoch jazdil trojbody, vzdy sa sklepli aby to slo a po dobu ich zivotnosti to bolo bez zavahania.
|
28.4.13, 22:08 |
|
|
lukas.pce
|
Nevim no, origo svicky do supa jsou NGK BKR6EKUB (dvoubodovky) a ty maj novy odtrh 1.1mm.. Pritom ale v DP (dilensky prirucce) je napsanej odtrh 0.5 mm (+- 0.1) A ty svicky co jsem z toho vytahnul meli ten odtrh skoro 2mm, ale sklepnout nesli.. (malo materialu mi pripadalo)
Nechtelo se mi tam davat za dve kila origo (6 svicek se prodrazi) s tim ze na LPGcku mi dobre jeli ve facku ty jednobobodovky, jenze jsme to nejak spletl a koupil tribodovky..
_________________ Škoda Favorit 136 -> Škoda Superb 2.8 V6
|
29.4.13, 09:17 |
|
|
MartinK72
|
darklord píše: A tu o karkulke? Jazdil som len sklepnute trojbodove a nikdy nebol problem na fave s karbecom. Na bmw jazdim predpisane dvoj ci trojbody a tiez bez problemu. Kamos na dvoch LPG bavorakoch jazdil trojbody, vzdy sa sklepli aby to slo a po dobu ich zivotnosti to bolo bez zavahania. To není pohádka, to je holá skutečnost. Tříbodové svíčky mají většinou tuhé elektrody, takže při "sklepávání" hrozí jejich ulomení. A i kdyby - musely by se seřídit tak, aby měly všechny stejnou elektrodovou vzdálenost od středové elektrody a to je doma prakticky neproveditelné. Používat je v karbecových motorech a v BMM fáčkách/feldách je nevhodné, potřebují vyšší energii jiskry.
|
30.4.13, 00:42 |
|
|
darklord
|
Takze mne to vlastne nefungovalo, nejazdilo. Tak ked to ty povies...
|
30.4.13, 00:48 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
K ty lambde.... kdyz palivo nespalis, tak je tam kysliku asitak 18%, co bys chtel aby ukazovala?
Edit: Oprava, 19.5%.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
30.4.13, 05:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
MartinK72 píše: Používat je v karbecových motorech a v BMM fáčkách/feldách je nevhodné, potřebují vyšší energii jiskry. Nezaměňuješ náhodou BMM zapalování s kontaktním zapalováním?
|
30.4.13, 06:08 |
|
|
MartinK72
|
to fatal A na to jsi přišel jakým myšlenkovým pochodem?
|
30.4.13, 09:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Když hážeš karbecové motory a BMM do jednoho pytle...
|
30.4.13, 09:26 |
|
|
MartinK72
|
Nehážu, ale energie jiskry není ani u BMM tak vysoká, aby spolehlivě obsloužila tříelektrody. To že to v těch motorech horkotěžko funguje nic neznamená, pravdou je že tříelektrodové svíčky jsou určeny až pro znatelně výkonější zapalovací soustavy bez rozdělovače, tedy se statickým zapalováním.
|
30.4.13, 09:55 |
|
|
john simple
|
ted si nejsem jistý, ale v autodílech mi ty 3 bodové do staršího favorita nedoporučovala, ted nevím, jestli kvůli lpg, nebo jen kvůli karbecu.
|
30.4.13, 09:57 |
|
|
MartinK72
|
Nejde o karbec ale o zapalování. Bezkontakt favorita má ještě mírně nižší energii jiskry než Monomotronic. Pro plynového Favorita jednobody a 0,6mm.
|
30.4.13, 10:13 |
|
|
škodovka
karosář
|
Nevim jestli je ten problem az tak palcivy, protoze u 105 jsem na trojbodech jezdil vic jak rok a nemuzu si stezovat...
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
30.4.13, 10:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|