Autor |
Zpráva |
varok
|
Čerpací stanice LPG
Nevím jestli to mohu napsat sem, ale zkusím to. Před chvílí ukazovali ve zprávách na nově, že zase benzínky ojebávají zákazníky a ČOIka trestá. Mwzi uvedenými byla i Tomegas. Od nich někdy beru LPG, tedy plyn do fáčka. Ta v televizi byla sice myslím někde v Ústí nad Labem, jednalo se o benzín. Zajímalo by mě, jestli jde nějak ojebávat i plyn propan-butan jako palivo LPG? Když jsem tam viděl ten název Tomegas, tak to ve mě už nebudí moc důvěru.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.5.13, 18:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Re: Čerpací stanice LPG
myslím, že do plynu přímo na čerpačce už těžko něco doleješ...otázka kvality je podle mě hlavnš v jeho výtoči, nevím přewně jak tam mají udělaný odtahy vratky (odsávání plynu z hadice atd), jestli se to netočí v nádrži a nekondenzuje voda třeba...zatím plyn beru kdekoliv a výkon i spotřeba je stabilní...jestli to jde někde ojebat tak podle mě jedině na straně výrobce/dodavatele - poměry mezi propanem a butanem, přidání levnější frakce, atd...aditiva se do toho snad ani žádný nedávaj
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.5.13, 20:00 |
|
|
darklord
|
Ojebu to maximalne na merani, nic ine moc nemozu uz od podstaty.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
3.5.13, 20:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord lpg se nedá ojebat už od podstaty jo?
jaké je složení LPG zimní a letní ?
|
3.5.13, 23:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
varok píše: Nevím jestli to mohu napsat sem, ale zkusím to. Před chvílí ukazovali ve zprávách na nově, že zase benzínky ojebávají zákazníky a ČOIka trestá. Mwzi uvedenými byla i Tomegas. Od nich někdy beru LPG, tedy plyn do fáčka. Ta v televizi byla sice myslím někde v Ústí nad Labem, jednalo se o benzín. Zajímalo by mě, jestli jde nějak ojebávat i plyn propan-butan jako palivo LPG? Když jsem tam viděl ten název Tomegas, tak to ve mě už nebudí moc důvěru. si měř spotřebu, já jezděil na jeden plyn, natakoval ve strážnici a jel s vozíkem před kraslicema mi došel plyn a dojel jsem na benál, v kaslicích jsem naložil auto natankoval plyn BP který je podle mě nejlepší dojel do strážnice s autem a ujel jsem ještě 1OO km
|
3.5.13, 23:08 |
|
|
darklord
|
Milosu a neni to do Kraslic tak trochen do kopca?
|
4.5.13, 05:32 |
|
|
gokralik
|
No náhodou, já kdysi natankoval plyn (tuším, že to bylo v Kopřivnici). Tehdy bylo LPG nějak kolem 14 kč, tam za 11,20 co si pamatuju. Pak jsem procukal cestu dom a co nejdříve dotankoval něčím normálním.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
4.5.13, 13:05 |
|
|
varok
|
Mě nejde tak o cenu. Tady v okolí je cena stejně skoro všude stejná. Mě se jedná o kvalitu. Ty aditiva jsem nemyslel, nevím jestli se to LPG vůbec dávají. Něco jak jste psali, tak jsem si toho taky všimnul. Teď přes zimu mi to dost špatně táhlo do kopců apod. Teď jsem natankoval, LPG slevnilo o 60 haléřů a jede to lépe. Někdy tankuji v havířově pod Bludovičákem. Teď je to Tomegas, někdy beru v Petřvaldě u Penny, značku nevím. Teď jsem tam taky bral.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.5.13, 13:30 |
|
|
varok
|
Nejhorší plyn co jsem kdy kde bral byl na rondelu u koupaliště v havířově. To byl humus. Sice tam mají nejlevněji, ale motor pořád chcípal, škubal atd.
|
4.5.13, 13:32 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
LPG tankuju stabilně na jedné čerpací stanici a z ničeho nic se mi zvýšila spotřeba cca o 1l/100km a když jsem to říkal tomu kdo to LPG čepuje tak že to samé říkalo už pár lidí.
nevím co je na tom pravdy ale on říkal že LPG se nějak "filtruje" tak žeprý je možné že to není "přefiltrované" tolikrát, kolikrát by to mělo být ...
|
5.5.13, 07:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord píše: Milosu a neni to do Kraslic tak trochen do kopca? třeba do kopca ale s prázdným vozíkem a dom jsem měl na vozku vždy formana nebo fáčko
|
5.5.13, 08:47 |
|
|
darklord
|
Tak vidis, este si musel brzdit
|
5.5.13, 08:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hardb píše: LPG tankuju stabilně na jedné čerpací stanici a z ničeho nic se mi zvýšila spotřeba cca o 1l/100km a když jsem to říkal tomu kdo to LPG čepuje tak že to samé říkalo už pár lidí.
nevím co je na tom pravdy ale on říkal že LPG se nějak "filtruje" tak žeprý je možné že to není "přefiltrované" tolikrát, kolikrát by to mělo být ... máš tam svůj filtr ten by se ti pořád zasíral tam de o to že složení LPG je propan a butan, letní se míchá 6O butanu a 4O propanu pokud to někdo ojebe a dává tu nejhorší spodinu butanu tak to prostě nejede a žere
|
5.5.13, 08:51 |
|
|
varok
|
A nebo jedině, že jak psal Miloš, že letní směs je asi 60% butanu a 40% propanu, v zimě myslím naopak je více propanu, tak to možná i v letní směsi ojebávají a dávají více propanu.
|
5.5.13, 14:33 |
|
|
gokralik
|
Kéž by tam dávali více propanu. Ty směsi jsou naopak.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.5.13, 18:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|