Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: autoopravář
CROWACK píše: Tohle dělaj mechoši, ty prostitutky. Vezmou ze skladu origo rameno, koupí v kelly největší sračky, na auto ti daj ty sračky a origo prodaj kámošům.... by mě zajímalo jak to technicky udělat v servisu dostaneš práci a máš na to určitý čas, půl hodiny, dáš auto na zvedák, pak jdeš do skladu vyfasuješ rameno, rameno si dáš někde do šatníku pak jedeš do kelly vrátíš se za hodinu a namontuješ tam rameno starline jo? mistr se tě zeptá cos na tom dělal dvě hodiny? sral jsem na záchodě a kam jsi jel autem zapoměl jsem si koupit papír to bys udělal tak dvakrát a pak bys jel na pracák pak bych chtěl mít ty kamárády kteří chtějí ty origo ramena a dobře zaplatí
Naposledy upravil slovacek.milos dne 6.5.13, 17:22, celkově upraveno 1
|
6.5.13, 17:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
CROWACK píše: Tohle dělaj mechoši, ty prostitutky. Vezmou ze skladu origo rameno, koupí v kelly největší sračky, na auto ti daj ty sračky a origo prodaj kámošům.... máš servisy kde stojíš v řadě a mistr na tebe čumí z okna pokud se zastavíš mistr vyjde a zeptá se co máš za problém, znám servis kde se ztratila vstřikovací trubka a mechoči stáli v trenkách na filcovačce, nikdo ani nepípl
|
6.5.13, 17:17 |
|
|
Šemik
|
Ještě k příkladu Varoka, dva čepy těhlic za 1500CZK u Favoritu? Zcela přijatelná suma z mého pohledu. 2x čep á 400CZK - 800CZK. Většinou se dává i nový spojovací materiál. Pokud vhodné šrouby nejsou (a být nemusí, soukromé Fabory nikdo držet nebude) je nutno pro ně dojet - stovka za šrouby je nedůležitá, počítejme však palivo, amortizaci služebního auta a zejména čas mechanika. I kdyby tím strávil půl hodiny, tři stovky to polkne bez problému. Jsme na 1100CZK. Vlastní práce - Za hodinu to nebude, počítejme tak dvě. Co taková amortizace nářadí? Všechno má svou životnost, ať už hever nebo klíče. Častokrát tyhle šrouby nejdou pořádně povolit, uvolňovací spraye které za něco stojí jsou bohužel dost drahé. Nebo to odflexovat? Kotouček, čas a amortizace brusky. Při práci je třeba svítit, něco stojí vytápění dílny příp. nájem a mechanik si taky chce po práci umýt ruce v teplé vodě a mýdlu.. Za 1500CZK je to zadarmo, to na tom přímo servis v podstatě vůbec nic nevydělá. A už je to zase ona známá písnička, že zákazník nechce platit - vzhledem k ceně auta se oprava skutečně nevyplatí, ale co čekal? Zadarmo opravdu nikdo pracovat nebude, natož aby na to doplácel. ... a jestli je bylo za 1500 včetně DPH tak bych rád věděl který servis to je. Budu tam s nadšením jezdit, to se mi snad vyplatí i z Prahy
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.5.13, 17:18 |
|
|
CROWACK
|
Milošu, tohle se normálně děje, vím i kdo a kde, funguje to tak, že někdo něco "potřebuje"...tak ty ramena koupí, strčí mu je, kde je mechoš přechovává, to nevím, ale jak se naskytne příležitost, přijde a donese, origo škoda... a zdar...
Nic se neztratí a tak nikdo nikoho nefilcuje...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
6.5.13, 17:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dobře tak to podle tebě najak de, namontuješ starline rameno se za zimu vymele a borec ho přijde reklamovat, má fakturu origo ramene a na autě je namontováno rameno starline, technik který řídí reklamaci je dejme tomu totální blbec a neumí číst, nechá rameno přemontovat veme remano starline a pošle ho do škodovky na reklamaci, tam to veme zas nějaký jantar a řekne no jo posralo se to podívá se na rameno neumí číst a uzná reklamaci barany barany duc duc
|
6.5.13, 17:32 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
To se do skodovky posilaj i takovyhle blbosti? Chapu, ze tam posilaj motory a prevodovky, ale pouhy rameno na posouzeni zavady? Zajimavy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
6.5.13, 17:39 |
|
|
varok
|
Šemík: no to je právě to, co se tady řeší. Já to psal jako příklad, nepsal jsem, že to musí být podle skutečné události. Tazatel se ptal, jestli někdo nezná nějaký levný poctivý servis. U tebe v praze to určitě není. To mi chceš jako říct, že výměna dvou pos...ých kuláků je 1500,- kč málo? Kdyby jsi nebyl z prahy, tak si o tobě něco budu myslet, takhle se jen usměju. Pleteš páté přes deváté. Jak už bylo psáno, tak znám taky servisy, kde vám dají do faktury, že použily značkové díly, přitom tam dají ty největší sračky na trhu. Je taky rozdíl, jestli jede člověk do značkového servisu třeba Škoda, nebo do neznačkového. Podle mě je slušný servis ten, který dá přede mnou auto na sloupový zvedák, mechanici to překontrolují a řeknou, co všechno bude potřeba vyměnit a opravit. Potom se zeptají, jestli chci značkové dražší díly, nebo levnější variantu, která však vydrží méně. Nemotej tady nějaké šroubky na kuláky. To si děláš legraci? Tak snad když ti přivezou nebo jdeš koupit nové kuláky, tak automaticky vemeš i nové šroubky, ne? To by napadlo i mě blbce a to nemusím dělat v servisu. Potom je další otázka jak už bylo taky psáno, že někdy servisy vymění polovinu věcí které nejsou potřeba měnit, teď nemyslím co jsi psal, že se rozsype při opravě a patří to k tomu. Mám na mysli třeba, když ti v servisu mění například přední blatník. To máš blatník, teď beru už blatník v laku. Šroubky na přišroubování, nějaký tmel na zatěsnění spár a toď vš. Když mi servis naúčtuje nějaké peníze za výměnu nějakého bočního blinkru který ulomil, potom třeba zástěrku a plno dalších ptákovin.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
6.5.13, 18:52 |
|
|
vocasek123
|
Šemík:Ty si můžeš jiný auto dovololit ale co maj dělat ty co na jiné nebo nové auto nemaj a musej jezdit stim co je?Každej nemá tolik peněz že když se mu na tom něco vysere tak jde a koupí jiný.a každej provozovatel nebere 500kč na hodinu.Jsou tací co berou 50kč na hodinu čistýhoa ty si prostě nemůžou jiný auto dovolit.
|
6.5.13, 18:55 |
|
|
vocasek123
|
Varok ví o čem mluvím a plně souhlasím s jeho příspěvkem.
|
6.5.13, 19:00 |
|
|
CrazyMan
|
ale servisu je úúúúplně jedno že ty bereš 50 na hodinu.... kdybyste měli servis vy tak do tří měsíců byste přišli na buben...
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
6.5.13, 19:50 |
|
|
Šemik
|
Se šroubky to myslím zcela vážně. Kolikrát správný spojovák chybí a musí se pro něj zajet. Ty bys pro něj jel zadarmo? Já si nové auto rovněž nepořizuji a jezdím taky věčně s kdovíjakejma šlupkama. Ať už ale zákazník patří do libovolné finanční vrstvy, nic to neměni na výší ceny opravy - díly a práce mají svou stálou cenu. varok píše: To máš blatník, teď beru už blatník v laku. Šroubky na přišroubování, nějaký tmel na zatěsnění spár a toď vš. Když mi servis naúčtuje nějaké peníze za výměnu nějakého bočního blinkru který ulomil, potom třeba zástěrku a plno dalších ptákovin. To je právě ono - staré plasty prasknou a nikdo to nechce platit A nenechte se mýlit - tady v Praze existuje dostatek kvalitních autoservisů které pracují za rozumné ceny. Avšak rozumné není synonymum k likvidační... Proboha vždyť jde o kupecké počty - mám nějaké náklady a k tomu potřebuju mít zisk abych měl co jíst. Kdo z Vás by pracoval za děkuju, případně ještě doplácel?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
6.5.13, 20:00 |
|
|
darklord
|
varok píše: Potom je další otázka jak už bylo taky psáno, že někdy servisy vymění polovinu věcí které nejsou potřeba měnit, teď nemyslím co jsi psal, že se rozsype při opravě a patří to k tomu. Cece mal by si si niekedy precitat dielenske prirucky a netvrdit blbosti. Verim tomu ze su servisy kde ta chcu natiahnut to je jasne. Ale tiez uz vidim zakaznika ako sa nadrapuje ze mu pri vymene spojky vymenili aj zotrvak, gufero na klukovke, tesnenia na vyfuku a ja neviem este co, ked je to tak pisane v oficialnom postupe na ktory sa vztahuje zaruka. A nakoniec je vymena spojky za 30 tisic... A keby to tak v servise nespravili tak by tam ten blbec bol po pol roku zase ze mu nova spojka klze, ked mu na nu chcije olej z motora, z prevodovky a diky rozmrdlanemu zotrvaku sa ohla lamela. Ono sa tie 'nepotrebne' opravy nerobia vzdy len na to aby sa servis napakoval.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
6.5.13, 20:06 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
vocasek123 píše: Šemík:Ty si můžeš jiný auto dovololit ale co maj dělat ty co na jiné nebo nové auto nemaj a musej jezdit stim co je? Naucit se to opravovat sam, to je jednoduchy. Popripade koupit salinkartu. Taky jsem dedovi ted menil spojku na modernim zapadnim voze (o kterym se rika, ze doma nejde opravit), aby usetril... Chapu tenhle pocit, ale bud s tim neco delam sam a nebo proste zaplatim. Hledat nejakyho dobrovolnika nema smysl. Pokud mas nejakou feldu tak ti postaci gola za litr a hever za 500 na cokoli...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
6.5.13, 20:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Matthes píše: To se do skodovky posilaj i takovyhle blbosti? Chapu, ze tam posilaj motory a prevodovky, ale pouhy rameno na posouzeni zavady? Zajimavy složité téma pokud ho koupíš ve škodovce to rameno tak ho musíš reklamovat tam, nebo prostě kde koupíš
|
6.5.13, 20:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vocasek123 píše: Šemík:Ty si můžeš jiný auto dovololit ale co maj dělat ty co na jiné nebo nové auto nemaj a musej jezdit stim co je?Každej nemá tolik peněz že když se mu na tom něco vysere tak jde a koupí jiný.a každej provozovatel nebere 500kč na hodinu.Jsou tací co berou 50kč na hodinu čistýhoa ty si prostě nemůžou jiný auto dovolit. pokud nemáš vatu zkus kolo a nehledej problém v tom na co nemáš promin i já byl možná chudák ale uměl jsem hejbnout rukama abych nemusel chodit po dně
|
6.5.13, 20:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|