Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 22:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 autoopravář 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek Re: autoopravář
Přesně tak, vidíte vše moc jednoduše, vše stojí těžké prachy, k provozování servisu potřebujete kupu věcí, kupu kvalitních věcí a na ty prostě musíte někde vydělat.
K výměně věcí okolo, každý se tváří a má vás na blbce, ale je třeba si také uvědomit, že mechanik buď se může mrd... hodinu se starým dílem, nebo prostě koupit díl nový, třeba na 150Kč a za dvě minuty jít od toho pryč.
Varoku a u vás v autodílech běžně prodávají spojovací materiál?U nás teda ne, pokud není v sadě, tak mi nezbývá, než jet do železářství a tam potřebná věci dokoupit, což třeba když je potřeba pevnostní šrouby, tak je také nemají všude

6.5.13, 22:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

se dej do kelly tam je i spojovací materiál, závoz v 1O a v 14,OO hodin, dříve jsem jezdil jak ocas od čerta k dáblu shíněl kraviny, deska si v klidu rozdělám podle fotky najdu objednám, nespotřebovaný materiál vrátím, nemusím nic skladovat, pojezdil jsem 15 až dvacet tisíc a času :roll: :roll: , za minulý rok jsem najel 32OO km a celkem za šest let asi 22,OOO km
pokud to rozjedeš ve větším veškeré zařízení dostaneš za odběr zboží, svůj čas trávím vyděláváním ne jezděním po obchodech :oops:

7.5.13, 05:00

darklord píše:
varok píše:
Potom je další otázka jak už bylo taky psáno, že někdy servisy vymění polovinu věcí které nejsou potřeba měnit, teď nemyslím co jsi psal, že se rozsype při opravě a patří to k tomu.

Cece mal by si si niekedy precitat dielenske prirucky a netvrdit blbosti. Verim tomu ze su servisy kde ta chcu natiahnut to je jasne. Ale tiez uz vidim zakaznika ako sa nadrapuje ze mu pri vymene spojky vymenili aj zotrvak, gufero na klukovke, tesnenia na vyfuku a ja neviem este co, ked je to tak pisane v oficialnom postupe na ktory sa vztahuje zaruka. A nakoniec je vymena spojky za 30 tisic... A keby to tak v servise nespravili tak by tam ten blbec bol po pol roku zase ze mu nova spojka klze, ked mu na nu chcije olej z motora, z prevodovky a diky rozmrdlanemu zotrvaku sa ohla lamela. Ono sa tie 'nepotrebne' opravy nerobia vzdy len na to aby sa servis napakoval.

ve slušném servisu si dohodneš rámec opravy a cenu za opravu, pokud je třeba řešit něco navíc, nebo to bude dražší, servisák se ozve.

Šemik píše:
Pokud vhodné šrouby nejsou je nutno pro ně dojet - stovka za šrouby je nedůležitá, počítejme však palivo, amortizaci služebního auta a zejména čas mechanika. I kdyby tím strávil půl hodiny, tři stovky to polkne bez problému.

už vidím někoho, jak jede jenom pro pár šroubků do železářství a pak si to napočítá k opravě ...

Šemik píše:
Nebo to odflexovat? Kotouček, čas a amortizace brusky.

ani takové věci se fakt neřěší ... :roll:

7.5.13, 06:19
Dřevák na focení, neumí ostřit

Šemik píše:
Ještě k příkladu Varoka, dva čepy těhlic za 1500CZK u Favoritu? Zcela přijatelná suma z mého pohledu.

2x čep á 400CZK - 800CZK.

Většinou se dává i nový spojovací materiál. Pokud vhodné šrouby nejsou (a být nemusí, soukromé Fabory nikdo držet nebude) je nutno pro ně dojet - stovka za šrouby je nedůležitá, počítejme však palivo, amortizaci služebního auta a zejména čas mechanika. I kdyby tím strávil půl hodiny, tři stovky to polkne bez problému. Jsme na 1100CZK.

Vlastní práce - Za hodinu to nebude, počítejme tak dvě.

trošku ti to poopravim čep trw stojí kolem 150,- šrouby ti dodaji autodíly stejně jako čepy :wink:
když vemu z ceníku autokelly tak čep 2x218,- + prachovky (originál se rozpadaji) 2x11,- a šrouby 6x16 tj nějakých 550kč
když bys dal delphi čepy tak ty maji šrouby v sadě a stojí cca 260,-

7.5.13, 07:49
Profil ICQ
Hliník navždy.

Jarda/felda: Ty myslis, ze si servis neda marzi na dily?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

7.5.13, 14:31

beru běžný maloobchodní ceny :wink:

7.5.13, 14:51
Profil ICQ

Vidím že to tady nikdo nepochopil. Co jsem psal o vedlejších dílech, myslel jsem samozřejmě díly, které z opravou nesouvisí. Když mi budou měnit třeba palivové a brzdové trubky a polámou se takové ty příchytné plastíky, tak to samozřejmě připlatím, protože to patří k opravě. Já jsem myslel třeba tu výměnu kulových čepů u feldy. Servis vymění manžety na poloosách, třeba řeknou že si všimli, že jsou potrhané. Nebo řeknou, že vyměnili při jednom i silentbloky ramen, které jsou třeba dobré.

Spojovací materiál je něco jiného. U nás skoro ve všech autodílech mají běžně šroubky, matky, podložky apod. co patří k montáži různých dílů. Na ty kuláky mají dokonce takové malé sáčky na zacvaknutí, které obsahují sadu šroubků, matiček a podložek pro montáž kuláků. Stojí to pár korun.

Když potřebuji nějaký šroubek nebo něco k montáži a nemají to v autodílech, tak se stavím po cestě při nákupu ND, ne?

Nikdo tady nepsal o práci servisů za pakatel. Ale je rozdíl servisu zaplatit za normální práci, ND a nebo zaplatit za značkové díly, za práci několikanásobek než je zdrávo.

Navíc si myslím, že kdyby servisy neokrádali zákazníky a měli normální slušné ceny, tak by tam jezdilo více lidí a vydělali by tak i tak. Ještě jsem neviděl, že by jezdili servisáci ze značkového servisu třeba ve Favoritu, Felicii apod.

7.5.13, 19:07
Hliník navždy.

Uz vidim, jak nekdo na felde nebo favu v servisu z hecu meni silentblok, aby vydelal. Na tom se fakt napakuje :-) A pises, treba jsou dobre... no ale taky treba ne. Tak bud servisu veris nebo neveris. Ja nevim co furt resite.

7.5.13, 20:47

No, tak zapalatili by ste mi cas od 1:00 odpoledne do 18:20, teda kolik to je....teda skoro pet a pul hodiny za vymenu vsech ctyr pruzin na porsche :D , nebo rano, asi dve hodiny cisty cas, vymena prednich ramen, plus jedna manzeta na poloose a k tomu dve nove manzety na spodni kulaky, ty zustaly, musely se presroubovat na nova ramena..na A3...jak tu nekdo uvadel dve hodiny na vymenu kulaku na facku, to bych se asi tady kde sem dlouho neudrzel, auto zvednu, sundam kola pet minut, povolim zajistovaci srouby, dalsich pet minut, vezmu vidlicku vyrazim kulaky, dalsich pet minut, odvrtam oba cepy, rekneme deset minut, nasroubuju novy kulaky, deset minut, na razim je do tehlic, zajistim, taky treba deset minut, vratim kola, sundam auto z heveru, pet minut...tak celkem 50minut, tak rekneme ze hodinu, protoze jeste muzu tech deste minut pripsat za rozhybani koncu na geometrii, takze mam hodinu prace, plus si nauctuju serizeni geometrie,

a nebo druha varianta zvednu auta, zjistim ze nejdou povolit kola, tak jej zase spustim, a ulomim sroub v kole, tak povolikm aspon ostatni, zvednu sundam kola, povolim zajistovaci srouby a zalamu to taky, sroub nejde vyrazit, tak musim vzit nejakej vzduchovaj majl, maltim dotoho a nez to dostanu ven uz mam pul hodiny a to sem jeste nedostal ven ten zalomenej sroub kola, pak teda vymaltit ven stary cepy, odvrat, dat nove, vse ocistit, nove srouby mam mit servis skladem, aspon ty bezne, ja bych si teda rozhodne neuctoval cestu nekam, pro dva srouby, nebo nejaky vrtaky,. kotouce do flexy a tak, to proste patri k opravam, vse utahnu, musim dal rozebrat kotouc a brzdy abych se dostal k zalomenemu sroubu, ten asi opatrne nahrat, proste dostat sroub ven, dat pak novej nebo jinej, takze misto hodiny jsou klidne tri.....pak v pripade 200kc na hodinu a ceny treba 800Kc za cepy se vsim materialem a servisni prirazkou na dilech, je cena 1400Kc.....no a ktery servis ma sazbu 200kc na hodinu, zakaznikovy dam na stul vse co sem zalamal, stary cepy, reknu co sem opravil a proc, bud si dily vezme nebo mi rekne ze je mam vyhodit, a je vyreseno, tak bych to resil ja

7.5.13, 21:14
Profil ICQ
Mistr mechanik

Matthes píše:
Uz vidim, jak nekdo na felde nebo favu v servisu z hecu meni silentblok, aby vydelal. Na tom se fakt napakuje :-) A pises, treba jsou dobre... no ale taky treba ne. Tak bud servisu veris nebo neveris. Ja nevim co furt resite.

tak řeší se jak to kdo dělá

podojit krávu je jednoduché namasíruješ ji vemeno ona ti v mozku pustí hormon který ji spustí mléko do struků a dojíš

dojit zákazníka to je kus od kusu nebo i výsledek dlouholeté práce, máš zákazníky oblečené v najtu, kešeni nabitou a když ti zaplití 12O korun za defekt řekne ti zloděj :oops:

8.5.13, 15:16

Nemá cenu tady něco psát. Já jsem se s tím už několikrát setkal, bohužel. Někomu tady nebudu rozmlouvat nějaké jeho vysvětlování, že to dělá tak a tak. Za prvé jsem psal, že výměna kuláků na autě, kde to už někdo měnil, kde už nejsou nýty na odvrtávání. S tím že nejde povolit šroub svírající tu objímku na těhlici kde je kulák jsem se bohužel už taky setkal.
S tím že nejde povolit šroub kola ještě ne. To už jsou ale extrémy a o tomhle jsem se vůbec nebavil.

8.5.13, 17:20
Hliník navždy.

Povolit kolo je kolikrat extrem. Treba u dedy sem mel docela problem. Kola tam byla pres rok a pul... jezdi se celorocne na zimnich...

8.5.13, 17:31

což o to povolit ale spíš odlepit jestli to sou hliníkáče může bejt neřešitelnej problém

8.5.13, 19:51
Profil ICQ

Keby hlinikace. Prehadzoval som kolegovi zimaky za letne na fungel novej kiji, minuly rok vysla z fabriky. Ani za boha to neslo dolu, nakoniec sme museli na povolenych matkach jzadit po dvore aby som to sundal. A nehovoriac o tom ze to ma podvozok po jednej zime v stave ako ja, ale mam o 20 rokov starsie auto..

8.5.13, 20:47
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

u nás jeden mechoš taky popojíždeěl po dvoře s povolenýma matkama a nic tak to vzal po silnici v esíčku mu uletělo kolo a našil to přímo do stromu, auto zrušil

auto se prodalo a musel splácet asi dvacku :oops:

9.5.13, 11:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další