Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: autoopravář
varok píše: Nemá cenu tady něco psát. Já jsem se s tím už několikrát setkal, bohužel. Někomu tady nebudu rozmlouvat nějaké jeho vysvětlování, že to dělá tak a tak. Za prvé jsem psal, že výměna kuláků na autě, kde to už někdo měnil, kde už nejsou nýty na odvrtávání. S tím že nejde povolit šroub svírající tu objímku na těhlici kde je kulák jsem se bohužel už taky setkal. S tím že nejde povolit šroub kola ještě ne. To už jsou ale extrémy a o tomhle jsem se vůbec nebavil. de o pokec ne? třeba tu objímku to máme nacvičeho že trámkem zvednu koberec dám plech švajc spálím matku se šroubem a de v poho povolit, že nejde matka na kole to mám taky kulatinu na tyči přiložím sřoubu namlátím nebo autogen, extrém neextrém hlavně se stím nestrat
|
9.5.13, 11:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
ja to nemyslel nejak zle, jen priklad ze tech 1500 muze byt v podstate moc i malo a lidi nechcou delat stary krapy, prave proto, ze se s tim serou dlouho a ten cas jim pak lidi nezaplati a roznasi vsude jak je servis strasne natah dneska sem zalomil svicku v motoru dam fotky pozdeji
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
9.5.13, 18:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vcelku dobrá prdel na pohled neřešitelný problém, mám firmu co ti přijede do dílny a udělá, já měl nějkýho forda svíčka mi zůstala v ruce ani jsem nezabral uhnitá, vzal jsem svajc a vyhřál ji několikrát do červena nakonec jsem na tu hrůzu navařil hromádku matku a vytočil ji ven ale silou nešlo nic
|
9.5.13, 20:26 |
|
|
darklord
|
To by ma zaujimalo mildo ako by si tahal sviecku z nejakeho motoru kde je utopena 20 cisel v hlave
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.5.13, 21:13 |
|
|
Jiri
|
Uploaded with ImageShack.usStalo se to na New Beatlu, motor 2.0 prvni svicka od remenice, sundal sem sani, trochu pomlatil a asi na potreti sem do toho namlatil hvezdicku a pak to povolilo, mel sem z toho vetsi strach, ale jak sem sundaval sani tak sem jeste ulomil merku oleje, sem o nu jen zavadil a praskla, zkrehla byla, ale tu svicku sem takhle nikdy ulomenou nevidel....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
9.5.13, 21:19 |
|
|
darklord
|
To sa odtrhlo alebo je sviecka lisovana z dvoch kusov?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
9.5.13, 22:26 |
|
|
Jiri
|
Ja bych rekl ze se to odlomilo, ale svicku si asi necham na podrobnejsi zkoumani, taky sem na to koukal jak husa do flasky, na tom motoru je problem i tak dostat se k prostrednim svickam, ta ulomena byla krajni, ale bezkloubku to stejne nejde, tak sem sani sundal a pak uz bylo mista dost, ale chytit to necim za venek by taky neslo, nastesti zabrala ta hvezdicka, svicky byly meneny v roce 2010
|
9.5.13, 23:08 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
darklord píše: To by ma zaujimalo mildo ako by si tahal sviecku z nejakeho motoru kde je utopena 20 cisel v hlave máš těžko ztěch dvaci čísel sděláš ventildekl a už si blízko, vypálíš ji švajce a vytočíš vytahovákem, pokud nejde nic podívám se kolik stojí oprava hlavy těsnění dám do opravy, nebo zavolám firmu z trnavy 3OOO to spraví vyjedou takřka okamžitě
|
10.5.13, 14:46 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Asi vím co má na mysli. Taky jsem se s tím setkal ve více servisech, tak už se snažím si skoro všechno opravit sám, nebo se to učit. Ono totiž v poslední době jsou servisy i u nás, kde vidí favorita nebo starší vůz a už se jim do toho nechce. Blbé pindy jako že to máme dát do šrotu a tak. Nakonec kývnou, že to opraví, ale ta cena? Cena je potom i několikrát vyšší než by bylo zdrávo. Příklad: když vám třeba vymění kuláky, které už byly někdy měněné a tudíž už nejsou nýtované a nemusí te tedy odvrtávat, tak si vezmou třeba 1500,- kč? I kdyby dali kvalitní čepy, cena za kus třeba 400,- kč a 700,- kč si vemou za práci? 700 za práci, z toho 400-500 geometrie - to se ti zdá hodně?...hoši - světlo, hever, kompresor, vercajk, čas.... ja uz tyhle keci nejak přecházim....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.5.13, 19:14 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ondro, to jsou jen viditelny naklady, mozna v nich chybi topeni, neco na umyti apod, ale co taky DPH, dan z prijmu, socialni, zdravotni, co s ze toho musi odvest, aby to dostal mechanik do vyplaty... podivejte se nekdy na vyplatni pasku, kolilk je tam odvodu z vasi hrube a kolik jeste navic plati zamestnavatel... takze 700 za cepy je moc... dejme tomu, ze to je za hodinu udelany, serizeny, rekl bych v pohode cas prumerne ma pracovni mesic neco malo pod 170 hodin kdyby delnik v servise delal za 20 hrubyho v pripade, ze to je svobodnej kluk bez ulev na danich diky detem apod, tak to je asi 117 korun za hodinu, hrubyho jednoduchym vypoctem http://www.vypocet.cz/cista-mzda se zjisti, ze z 20 hrubyho je v tomto pripade 15 850 čistýho , to je na hodinu uz o dost min nezh stovka, zhruba 93 korun jenze aby si ten delnik mohl tech necelych 16 tisic odnyst domu, musi jeste neco vysolit zamestnavatel -dalsich 6800, tj dalscih 40 na hodinu, chceme li. kdyz to sectu, uz jsem na 157 korunach za hodinu jen pro mzdu delnika a to jeste kdyby delal za tu almuznu, kterou jsem mu prisoudil, coz spis delat nebude dal se musi zaplatit personal kancelarsky, prejimaci technik, nejaky ucetni, administrativni pracovnici, kteri s vami papirujou zakazku apod, kdyby stacily 400 jen na mzdy lidem na hodinu, tak bych se moc divil pak jsou naklady, teplo, voda, elektrina, naradi, nejaky drobny pomocny material jako jsou ruzna maziva, hadry apod., najem za budovu, nebo splaceni jejiho porizeni ci rekonstrukce, eventulne setreni na novou rekonstrukci, dal pojisteni budovy, tech lidi, vaseho auta, kdyby ho zkurvili a najeky vydelek, protoze kazdy kdo obchoduje to dela proto, aby vydelal a jeste dph 21%, to je ze sedmi stovek skoro 150 korun, jen tak pro zajimavost jestli ma nekdeo 700 za hodinu, tak to rozhodne neni zlodej
|
13.5.13, 20:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nečetl jsem to celé, ale souhlas s Vítem. Někdy mě vytáčí to české sockovství, pomlouvání jak je něco drahé, přitom je to zasraně levné nebo cena odpovídá rozumnému minimu... Až se někdy, pokud se tak stane, naučíme dávat přednost kvalitě a nebudeme posraní blahy ze slov SLEVA a ZADARMO, bude nám všem mnohem lépe.
|
13.5.13, 21:19 |
|
|
varok
|
To jsem psal jako příklad, který není myšlen podle skutečnosti, ale jen pro představu. Fatal: musíš to taky brát z druhé strany. Každý nemá ani těch 16 tisíc čistého jak psal Vít. Proto někteří lidé využívají slev, od toho jsou, ne? Nepíšu, že by měli lidé nakupovat ve slevách úplně všechno, ale já osobně kupuji ve slevách věci, které jsou obvykle dražší. Potom jsem to bral jako cenu jen za tu práci, samozřejmě bez geometrie, ta by se platila zvlášť. Když někdo napíše, že musí započítat benzín nebo naftu za jízdu pro šroubky, které nekoupil zároveň s kuláky, kotouč do flexy, solvinu na umytí ruk, vazelínu na namazání, třeba povolovač zarezlých šroubů apod., tak to se na mě nezlobte, ale tohle nepobírám.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.5.13, 20:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Myslis, ze ty jmenovany veci opravar krade nebo ze rostou na strome?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
14.5.13, 21:26 |
|
|
Jiri
|
jde asi o to ze zakaznik nebude mit ve fakture napsano, pouziti solviny, kotouc do flexy, jizda tam a tam, pro to a to, proste tohle vse si musi kazdy propocitat a dle toho si stanovit sazbu na hodinu, kdyz bude nekdo trouba a bude jezdit pro kazdej sroubek zvlast 100km tak se pak nesmi divit ze nic nevydela
|
14.5.13, 21:48 |
|
|
varok
|
Jiří: děkuji, alespoň někdo to už pochopil.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.5.13, 03:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|