Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 19:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 disky vs. pneumatiky 
Autor Zpráva
Příspěvek disky vs. pneumatiky
Zdravim, potřebovala bych vědět pár věcí. Mam feldu kombíka na ráfcích 4,5Jx13 ET38 s pneu. 165/70 R13 79T (to má asi většina felícií :D ), no a já dostala od kamaráda pneu. BARUM 175/65 R13 80T (sou to funglofky), sem si vjedoma, že legálně jdou jen na ráfky 5,5Jx13 ET36. Je teda jasný, že pokud chci na těhletěch pneumatikách s klidem jezdit, tak si budu muset tyhle ráfky 5,5Jx13 ET36 koupit. No a protože víc jak 1000,- se mi za disk dávat nechce, tak sem se začala zaobývat myšlenkou, co si tak pořídit disky, kterejma se sériově osazovaly felicie pick-up, van plus a snad i felicie fun (tedy mám na mysli plechové disky 5,5Jx13 ET36). To by snad mělo jít legálně vpohodě né?

A teď druhá otázka. Jakym způsobem se to zapisuje do technického průkazu. (v bodě 7 tech. průkazu mám pouze zapsány pneu. 165/70 R13 79T a disky 4,5Jx13 ET38, no a v poznámkách taky nic nemam. S timhle bych teda hlavně potřebovala poradit, jak mám postupovat???

Dík moc za odpovědi.....
S pozdravem TrYnYtY

15.5.06, 20:41
Pspvek Reklama

Příspěvek 
chces neco slyset - vubec tohle neres a rafky si nech ty co mas - cajti tohle resit nebudou a na technicky na 99% taky ne

15.5.06, 20:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek 
Roman píše:
chces neco slyset - vubec tohle neres a rafky si nech ty co mas - cajti tohle resit nebudou a na technicky na 99% taky ne

Tak tohle bude ale až ta opravdu ale opravdu poslední možnost :D ........chci další nápady a rady..............jinak dík 8)

15.5.06, 21:04

Příspěvek 
Na puntu máme místo 165/65R13 nasazený 165/70R13 a na technický mívali kecy (ale vždy to prošlo...)

16.5.06, 17:07
Profil ICQ

Příspěvek 
na 4,5ky mužeš obut klidně i širši,rafky bys kupovala zbytečně,muže se ale stat,že se to nebude libit policajtum a na stk možna taky ne,už je uplně jedno na jakech to máš ráfcích je zajima jen rozměr pneu kterej maš v technyčaku

16.5.06, 19:40
Příspěvek 
Pokud to chces opravdu legalne zajdi za dovozcem auta ktery mas (skoda) a nech si potrvrdit povoleni ohledne novych rafku (pokud to ovsem vyrobce schvaluje). Pak te poslou na DI, kde ti to za nejaky kolek zapisi do TP.

8.6.06, 10:42

Příspěvek 
utia píše:
Pokud to chces opravdu legalne zajdi za dovozcem auta ktery mas (skoda) a nech si potrvrdit povoleni ohledne novych rafku (pokud to ovsem vyrobce schvaluje). Pak te poslou na DI, kde ti to za nejaky kolek zapisi do TP.

Presne tak, aj si jednou koupil na me favo lite hlinikace 5.5/13 na nem pneu 185/70 R13 a na technicke me za to prachsproste vyhodil. V technicaku je psan ze je povolen tento rozmer a typ kola, ale jen jako doplnek. S tim sem ale neuspel, takze sem musel zajit opet k jinemu, on se podival do PC a zistil ze opravdu na Fa muzou byt tyto disky i tento rozmer pneu, tak mi dal lejstro cca 80kč, pak sem na MeU na dopravku zasel a za 10Kč kolek mi to tam napsal i s razitkem. a mam klid. Takze zalezi jaky to je servis. Ale toho na technicke musely ty kola bit do oci. Muisto plechovych lite a pneu o 3cm vetsi a o 2cm sirsi

10.6.06, 11:58
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]