| Autor |
Zpráva |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: laděný výfuk
je pičovina, když si někdo řekne dám laďák pojede to líp. Když něco udělám s koncem (výfuk), musím něco udělat i se začátkem (trysky, difuzor, sání, jiný mapy), jinak to nemá význam vůbec řešit. Ono se to stejně počítá jako celek, jen si vezměte, co obsahuje základní dynojet kit, taky to není jenom koncovka a tradá...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 21.4.13, 14:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6427 Bydliště: Snina a okolie
|
Takže záver je aký?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 21.4.13, 14:06 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Jestli chces delat kraval, delej si, ale nic jinyho necekej. Kdyztak si nekde prostuduj navrhy pro L/A.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 21.4.13, 16:18 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Lamač píše: Takže záver je aký? tak ten ladák už jsem tam navařil zatím se nekoná nic začnu to pomalu kochat od předu oddělám kat střední díl zrobím čtyri diery na výfuk nech to dává kurv.a riadný zvuk http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 0087,d.Yms 
|
| 4.5.13, 14:34 |
|
 |
|
varok
|
No a když už je tady o tom řeč, nevíte kde bych o těch sportovních výfukových soustavách našel něco napsané, Zkoušel jsem hledat, ale nic většího jsem nenašel. Je na netu vůbec něco takového? Docela mě to zajímá. V jedné nejmenované firmě jsem se ptal na sportovní svody 4-2-1 a chtěli by kolem 6000-6500,- kč. Hm, docela pálka.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 4.5.13, 16:22 |
|
 |
|
JannyMi
Registrován: 11.3.12, 08:34 Příspěvky: 1140 Bydliště: Michalovce
|
http://www.speedpro.eu/vyfuk-vyfukove-s ... 3_161.htmlvydel som na jednej stranke drahšie len nespominam na to bolo to pred 3 rokmi
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
| 4.5.13, 17:34 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6427 Bydliště: Snina a okolie
|
On hľadal niečo v výfukových sústavách,nie konkrétne výfuky.
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 4.5.13, 20:28 |
|
 |
|
JannyMi
Registrován: 11.3.12, 08:34 Příspěvky: 1140 Bydliště: Michalovce
|
Proste vyfukove svody 4 2 1 to je draha zalezitost tu stranku co som predtym mal to je lacnesie mal som svody za 5000 kč ale teraz vsetko islo hore škoda že nemožem najst tustranku ponukali rezonatori za cca 10 až 15 €
_________________ PEUGEOT PARTNER 1.9D DW8
|
| 5.5.13, 02:17 |
|
 |
|
Haluska_ML
Registrován: 13.11.12, 12:54 Příspěvky: 205 Bydliště: Ďačov 152, 08271 Lipany
|
s mojej ulice 2 bratia - kamarati profi zvaruju nerez a vyhotovili už zopar koncoviek na motorky dokonca aj na traktory. este pred par rokmi ked brat mal yamahu 600xt tak si od nich nechal vyrobyť koncovku... brutalny dunivy krasny zvuk, to bola priam nadhera, proste užasny zvuk.... ja som už dlho premyšlal nadtym aby my niečo podobne pozvarali na auto... lenže stale neviem ako to spraviť aby to malo pekný zvuk a aby to bolo efektívne... teda aby to pokial sa dá možno aj nejaký koňovi záprah pridalo na vykone. nechem žiadny rikot, ani zvuk deraveho vyfuku ale proste taky jemne športovy nadych aby ten zvuk lahodil ušiam.
_________________ doveziem aj preveziem čokovelk a kohokovek. mimo odpor - všetko sa učim
|
| 5.5.13, 21:32 |
|
 |
|
Rustyy
|
Zdravím, jak už bylo napsáno není laděný výfuk jako laděný výfuk. Asi před rokem jsem dělal generálku motoru s úpravou na sportovní účely. (mmch. kdybych věděl, že do toho nasypu 50k asi bych to nedělal, ikdyž jsem teď velmi spokojen). Každopádně jsem po dokončení úprav byl docela zklamaný a řešil jsem čím to může být. Na autě jsem měl namontovaný "laděný " výfuk od nejmenované značky, kde se chvástali výkony a procenty.....po delší době se mnou jel kamarád který se shodou okolností živí úpravami motorů pro vrchaře atd. Bavil jsem se s ním o tom problému s výkonem, který měl být razantně vyšší. Padl nápad že se projede, a hned po rozjezdu mi řekl problém s výfukem....prostě sh*t. Začal na mě s nějakými poměry a zákonitostmi, ze kterých jsem pochopil oč jde. Domluvili jsme se na srazu u něho na dílně, že by mi nějaký výfuk vyrobil. Na dílně měřil všechno možné: kolik vzduchu nasává, kolik vzduchu vyfukuje při určitých otáčkách.Abych to zkrátil....vytvořil mi nový výfuk (laděný bez uvozovek). Je to úplně něco jiného, jak výkonem, tak bohužel i cenou....stálo mě to 11k oproti 2k za univerzál. Zkušenost zní: na hluk to nejede a pokud chcete zlepšit výkon motoru výfukem, sáhnete si hluboko do kapsy.
R.
_________________ Felinka 1,3 MPi r.v.1996 GLXi 72kW S požehnáním Mr.Cimbu
|
| 25.5.13, 18:05 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
už delší dobou uvažuji nad lepšími svody, začal jsem zatím jen tím že jsem za svody dal 1. díl výfuku z karburátorové verze a místo střědového tlumiče jsem dal katalizátor, bylo to poznat ...
ale pořád vymýšlím blbosti a tak uvažuji nad tím že bych posvařoval svody 4-2-1 co jsem se díval na netu tak je to žeprý věda udělat správné svody tak aby byli ok. ale když se dívám na svody určené pro felicie/ favority ak tam vidím 4 stejně dlouhé trubky které se spojují a nakonec z toho vyleze jen 1 trubka, prostě né žádné extra upravené ohyby tak aby bylo co nejlepší proudění otázka jestli je to jen tak nebo zkutečně by to v domácích podmínkách nešlo udělat podobně (prostě to "jen" okopírovat) je tu dost obrázku na kterých je vidět dost detailu které by této domácí práci ulehčily
jasně že nevidím dovnitř jak jsou ty svody napojené na sebe ale na druhou stranu by to mohlo být pořád lepší než originální litinové
vaše názory a pohled na věc ?
|
| 31.5.13, 13:45 |
|
 |
|
Rustyy
|
svody se urcite udelat daji, ale je to veda....vsechny vetve musi byt stejne dlouhe +/- 5mm...je to docela prace to udělat přesně a naohybat, ale udelat se to da....moje svody jsou tomu příkladem....nejhorsi je to ohybani....svařit už to je lahudka...
na spojeni trubek jsem udelal tzv. kalhotky....nekde bych sehnal i vykres....mam taky svody 4-2-1....takze udelas dvoje kalhotky na trubky, a pak jedny silnějsí kalhotky kerejma spojis ty dve....chce to trpelivost a fakt to delat peclive a presne....ja nad tim stravil dva vikendy....
ale kdyz se chce tak to jde.o)
_________________ Felinka 1,3 MPi r.v.1996 GLXi 72kW S požehnáním Mr.Cimbu
|
| 31.5.13, 14:26 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
to jsem rád  že to udělat jde kdyby si ten výkres našel byl bych ti vděčný 
|
| 31.5.13, 17:38 |
|
 |
|
Bezpřezdívky
Registrován: 25.12.11, 23:45 Příspěvky: 61 Bydliště: Praha-východ
|
Tak se mi na Formanu taky vysypal zadní díl, je v něm vyrezlá docela velká díra (poslední tlumič, směrem k motoru) takže asi skoro, jako bych sundal ten zadní díl. Což o to, auto začalo dělat moc hezký zvuk (a to myslím vážně  ) Na volnoběh bublá, okolo 2000 hezky duní, ale vše jde jen do hloubky, žádný rezonující rachot. A není to ani extrémně hlasité. Co to dělá: Výkon: nemůžu říct jistě, na autě se měnily pneumatiky, takže podmínky nejsou stejné, navíc jsem nabral plnou nádrž na noname benzince u Prahy, takže nemám stejné podmínky pro porovnání před/po. Subjektivně jede auto stejně, jen se mi zdá, jakoby netáhlo jako dřív od 2000-3000, ale někde výš, ale to je jen takovej pocit. Co spíš vnímám, je, že auto míň brzdí motorem (je to vůbec možný?). Dřív to opravdu hodně zpomalovalo, občas i škublo, teď je to jako jízda s těžším autem, neškube, odpor jízdy menší. Spotřeba: no, tu těžko zjišťuji i normálně, nefunguje počítadlo kilometrů a tak měřím jen známý jasný trasy, kde se to dostává pořád do normálu. Když se na to nešlape, tak to je ok, jak se po něm chce sportování, papá Co jsem ale chtěl říct: Budu měnit ten zadní díl a přemýšlel jsem, co tam dát. Kukal jsem na ty aftermarket, originál (snad, měli by mít v Škoda Malešice) a pak jsem zabrousil i do sféry "laděných", který jsou ale o dost dražší, navíc se mi nelíbí ten "tuzing" vzhled. Jestli jste teď někdo četli Svět motorů, kde srovnávali výfuky (3 díl) na Fabii II 1.4 63kw, vyšlo tam, že prostě nejlepší je originál. A to i výkonem, poměrně výrazně. Fabii tam naměřili (dle výrobce 63kw) od 66kw/126Nm s nejhorším aftermarket výfukem, naopak Tyll dopadl jako 3., hned po Škoda Economy(1700,-?) a Škoda originálu(>4000,- ! ). Originál dával 70kw/131Nm. A to je celkem rozdíl. Zvláštní bylo, že všechny výfuky měly v tlumiči 2 přepážky. Jen škodováckej originál měl jen jednu a trubka od směru motoru bla děrovaná už v 1. komoře, takže plyn ucházel už rovnou do druhé trubky, směrem ven, zbytek šel za přepážku a dírkami k odsávání vem. Všechny ostatní ústily až za 2. přepážkou, odkud šly dírkami do trubky směrem ven. Takže z toho vyplývá že noname výfuky prostě vyrobí jako univerzální výfuk, kdežto ten originál asi počítá více s charakteristikou motoru. Zvláštní ale je, že originál dává jakoby méně protitlaku, vede plyny rychleji a s menším množstvím překážek ven. Takže pokud se vysype poslední díl výfuku tak by teoreticky výkon klesat/spotřeba stoupat nemělo. A pokud bych na svým autě měnil, tak bych bral originál, doufám, že http://www.nejlevnejsiautodilyskoda.cz/ ... l?katID=86 je opravdu ten škodováckej. Myslíte, že to zvládnu namontovat doma? Spoj je sice hodně zarezlej ale povolit by šel, jak je to s nasazením do těch spon, co jej drží pod autem?
_________________ Forman 94 BMM LXi s "křídlem"
|
| 2.6.13, 15:06 |
|
 |
|
Haluska_ML
Registrován: 13.11.12, 12:54 Příspěvky: 205 Bydliště: Ďačov 152, 08271 Lipany
|
hardb píše: to jsem rád  že to udělat jde kdyby si ten výkres našel byl bych ti vděčný  urobiť to ide ale ked sa už pustiš do niečoho takeho tak by som odporučal nerez... ale pravy nerez vyšej kvality a lešteni do konusu.. ( ako hlaven zbrani) samozrejme ten konus musi byť otočeni smerom von... ako som už hore spominal znamy zvaraju nerez a oni sami vyrabali vyfuky si na motorky štvorkolku, traktori... mal som aj ja na motorke yamaha 600xt posledny diel robeny u nich... objednali trubky nerezove dostatočne hrube a v robote kym boli rovne tak ich vybrusili do konusa ako som spominal a potom ich ohýnali, rezali, vrtali, zvarali podla potreby a potom samotny tlmič obalily obyčajnym nerezovym plechom a krasne obvarili a stranu ktora bola vydno naleštili... vyzeralo to fakt brutalne ako s obchodu origo ladeny vyfuk... o zvuku ani nevravim lebo to sa neda opisať to bola proste nadhera... a čo sa tyka vykonu neviem nikdy to nemerali ale každy doteraz povedal že idu im tie mašiny lepšie... okrem tých trubiek všetko ostante mali v praci takže vyšlo ich to levne... no pochybujem že niekto to ma len tak doma... takže verim tomu že taketo niečo by bolo drahe ale verim že aj velmi učine... a zas doma pozvarane lešenraske trubky alebo niečo podobne tak to je nič moc... jednak že to hrdzaveje a druha vec podstatne je to vnutro a to potrebuje byť nejak upravene... a u obyčajenho odlievaneho trubkoveho železa to bude pracne dosiahnuť ten efekt.... ja som to hcel už davnejši skusiť a aj nerezovy material by sa nejaky našiel ale potom čo my to oni objasnili čo za babračku ide tak ma to prešlo. Lebo ako je už spomenute chce to tam milimetrovu presnosť... ale ak maš vybavenie, čas, peniaze skludom začni niečo majstrovať.... alebo keby si zohnal nejaky prehnity origo ladeny vyfuk a rozrezať ho a podla toho sa odpichnuť...
_________________ doveziem aj preveziem čokovelk a kohokovek. mimo odpor - všetko sa učim
|
| 2.6.13, 15:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |