Na tempomat jede na plynový pedál ne
Autor |
Zpráva |
Dupisek
|
Na tempomat jede na plynový pedál ne
Zdravím všechny. Před týdnem jsem koupil Octavii kombi 1.6 SR (z Německa) a po pár dnech se projevilo několik závad. Jedna z nich je, že auto na plynový pedál občas jede, občas jakoby to nemá výkon, ale když v té chvíli, kdy to na pedál nejede, zapnu tempomat a začnu přidávat tempomatem, auto táhne celkem slušně. Dnes se mi dokonce stalo, že auto při rozjezdu začalo škubat, ale pak už to jelo. Když přidávám pedálem plyn na volnoběh pozvolna, stane se že to najednou nereaguje a pak to třeba z 1500 otáček skočí na 2500 - 3000 otáček. Je možný, že je problém v tom pedálu, nebo je to něčím jiným?
|
4.6.13, 19:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Milan Koukal
|
Re: Na tempomat jede na plynový pedál ne
Nevím to jistě ale myslím si že u octávky je už potenciometr takže to možné je, že už to má za sebou a kor když to funguje na ten tempomat.
_________________ Škoda 105GL r.v. 1981( nabouráno jedním magorem chystá se náhrada) Škoda 136GL r.v.1989 Oranžák, po částečné rekonstrukci Škoda forman PLUS r.v.1994 135B Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001 Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008
|
4.6.13, 19:46 |
|
|
p.s.
|
taky bych to viděl na ten potenciometr pedálu plynu
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
4.6.13, 19:51 |
|
|
Lamač
|
Hej,a potom ako je podľa teba ovládaný elektronický plyn?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
4.6.13, 20:11 |
|
|
michalkatka
|
normálne, v režime "tempomat" neberie dáta od potenciometru pedálu, ale rovno ovláda klapku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.6.13, 20:15 |
|
|
Dupisek
|
Ok, díky za názor. Já si to myslel, ale chtěl jsem raději názor ještě někoho nezaujatého, protože po těch závadách co se najednou objevily, jsem trochu rozladěnej. Jestli to půjde, zkusím ho vyměnit. Ještě takový hloupý dotaz, mohl by mi někdo říct, co znamená to SR? Co to je MPi jsem vygooglil, ale co to je SR jsem nenašel.
|
4.6.13, 20:20 |
|
|
Lamač
|
Moja otázka patrila pre P.S..
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
4.6.13, 20:39 |
|
|
michalkatka
|
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.6.13, 20:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vag adresa O1 kontrola akčních členů start a dál je tam i pedál jezdit s vagem s sledovat jen pedál v bloku měřených hodnot co hlásí v době problému
|
5.6.13, 12:04 |
|
|
Dupisek
|
slovacek.milos - Omlouvám se, ale tomuhle moc nerozumím. Nic jsem nikde nezjišťoval a po pravdě, nevím co je to ten "vag"? To je něco s diagnostiky? Na diagnostice jsem nebyl, mám to zatím jen týden a zatím to není problém, který by mě hodně pálil, protože se to stává jen občas, případně to řeším zapnutím tempomatu. Řešil jsem výměnu napínací kladky a drážkovýho řemene, protože to píská. Ložisko na kladce bylo kaput a podle vyraženého čísla na napínáku to byl ještě originál z výroby. Zřejmě kvůli tomu odešli ložiska na alternátoru, protože to píská dál, takže scháním alternátor. Chtěl jsem si ho opravit, ale bál jsem se rozpojit dráty co jsou vzadu, takže jsem ho nerozebral. Volnoběžku nemá, je tam obyčejná řemenice a když jsem to nastartoval bez řemenu, tak to nepískalo, takže předpokládám, že vodní pumpa to není. A metodou vylučovací jsem došel na ten alternátor.
|
5.6.13, 14:26 |
|
|
Dupisek
|
Tak pedál jsem vyměnil, ale je to pořád stejné. Na volnoběh když přidávám, tak ručička otáčkoměru se zvedá, ale pak se zastaví na 1800 otáčkách a pak najednou skočí na 2900 otáček. No právě jsem ale zjistil, že vzduchový filtr, který měl být vyměněný zřejmě asi nevyměnili. Nevím sice jak moc může být filtr ošklivej po třech týdnech ježdění, ale myslím si, že na to ani nešáhli. Z nějakýho důvodu přitahuju mechaniky, kteří si myslí, že mám asi spousty peněz a že teda si tu práci nechají zaplatit a nakonec ji neudělají. Nejhorší je, že jim člověk ani hubu nemůže rozbít. :-/ No holt jak se říká, poruč a udělej si sám, ale jsou věci, který asi sám nedám. Neznáte někdo v Plzni nějakýho šikovnýho a hlavně charakterního mechanika? Chtěl bych si totiž vyměnit ještě svíčky, a u motoru, který mám já se kvůli tomu musí sundat sání, protože jedna svíčka je schovaná právě pod tím sáním. Se zase páni ve škodovce zamysleli......
Za každou radu, nebo tip budu rád. Prý se při výměně svíček u tohohle motoru ještě běžně poláme spousta jiných věcí, tak nevím jestli do toho jít a udělat si to sám, protože už jaksi nemám důvěru v žádnýho mechanika. A jediný mechanik, kterému věřím mi to odmítl udělat právě kvůli té náročnosti a špatnými zkušenostmi, že pak lidi reklamovali věci, za který servis nemohl. Takže to přestali dělat.
|
28.6.13, 20:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
máš to chlape v životě těžké sám tempomatu nerozumíš a ti kdo tomu rozumí jsou na rozbití huby a jen tě chtějí okrást, k tomu filtru ti řeknu pokud ti někdo naůčtuje vzduchový filtr a ty zjistíš že je černý jak bota tak nemusíš nikomu rozbíjet hubu stačí vzít fakturu a udělat reklamaci v servisu bečet na internetu nepomůže že výměna svíček skončí demontáží hlavy a bude stát třeba 12.OOO kč je jedna z možností, já osobně mám odvahu cokoliv zkurvit a zákazníků tvého typu mám dost vyměnovat pedál jen tak to je asi další hloupý krok, pokud je v pořádku zjistíš třeba supervagem, prověříš zda je v pořádku spojkový a brzdový spinač, akční členy, pamět závat, no a dojdeš k závěru že je všechno v pořádku akorát si spolu ty členy nerozumí uděláš základní nastavení se zapnutým tempomatem a problém je vyřešen
|
30.6.13, 10:56 |
|
|
Dupisek
|
Fakturu jsem nedostal a bylo mi hloupí si o ni říct, protože to byl známej mého kolegy z práce, který mi ho doporučil a pár lidí mi na něj dalo dobré reference. Nečekal jsem tedy, že mi udělá něco takovýho. Být běžný uživatel, ani bych to nezjistil a pak bych se divil, že mi nejede auto. To toho chci opravdu tolik, když si myslím, že přijedu do servisu, zaplatím za opravu a odjedu s vědomím, že je auto opravené? Tím myslím jak autorizovaný servis, tak neautorizovaný.
Ohledně VAGu, nemám ho a ani nevím kdo ho má a hlavně nevím kdo ho má a udělá svou práci dobře za kterou já pak zaplatím. Ty jsi Miloši zřejmě odborník přes auta a já to beru. Já jsem zase odborník přes obráběcí stroje a chápu Tě v tom, že nemáš rád, když se někdo montuje do něčeho, čemu nerozumí. Ale když prostě nemám na to, abych objížděl servisy a platil jako blbej a doufal, že zrovna v tomhle, nebo v tomhle servisu mi to auto dají dopořádku, tak mi prostě nezbývá nic jiného, než obcházet fóra a doufat, že mi někdo poradí. Možná že jsem tuctovej nespokojenej zákazník, ale je to prostě jen o tom, že očekávám obyčejnou věc. Přijedu, zaplatím za opravu a odjedu s vědomím, že auto je v pořádku a já zaplatil opravdu za něco, co bylo uděláno. Když budu bydlet někde blízko Tebe, svěřím Ti své auto a ani na něj nehrábnu, když tomu nerozumím, ale když o nikom podobném Tobě nevím, nezbývá mi nic jiného, než obcházet fóra a vystačit si sám. Dej mi kontakt na někoho dobrého tady v Plzni a okolí a já už na auto ani nehrábnu.
Když mě v práci zavolají na opravu stroje, já na něm něco udělám a pak řeknu, že je to spravené a stroj nebude dělat to co má, tak jak to asi dopadne. Zaměstnavatel si postěžuje a po druhém, nebo třetím incidentu mě vyrazí. Asi jsem si neměl stěžovat, ale prostě to ze mě vypadlo, protože už je toho moc a mě dochází peníze z toho jak pořád platím za servis a následně zjistím, že to není udělaný. Moje chyba, že jsem si myslel, že bych mohl na fóru najít nějaké rady, nebo tipy tak jako tomu bylo na Renault fóru se kterým jsem si před nákupem škodovky vystačil. Samozřejmě moje chyba, že jsem si myslel, že Škodovka je lepší než Renault. Tady jsem dostal pouze jednu radu, že to mám dát na VAG, ale kde ho mám vzít už mi nikdo neporadil. Pak jsem za debila, že jsem si dovolil si postěžovat, takže se omlouvám, že jsem vůbec otravoval.
Přeji všem hezký den
|
30.6.13, 12:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
i tak stím filtrem jsi za tím borcem mohl zajet že si mu ho platil a není vyměněný, upřimě ti řeknu že se mi to stalo že v zápalu práce jsem na něco zapoměl a pak to naúčtoval, naprosto přesvědčený, stal se mi i případ dobrý zákazník, letitý s feldou 1,6 naúčtoval sem mu 4 litry oleje což bylo o 55 korun víc, od té doby mě nezdraví a dívá se jinam, prostě mi vypadlo při účtování že do feld se leje 4 l a do 1,6 3,5, nalil jsem dobře a naúčtoval blbě i tak to chodí co nadělám najít si v plzni někoho kdo dělá diagnostiku není zas takový problém stačí vyhledavač, já si nevěděl třeba nedávno rady s korzou byla na diagnostice 12 dnů zaplatil jsem tisícovku bez diagnostiky se prostě s tempomatem nikam nepohneš.
|
30.6.13, 13:47 |
|
|
Dupisek
|
Tak samozřejmě, splést se může každý, ale ono to nezůstalo jen u filtru. Prostě co bylo vidět hned od pohledu, to bylo uděláno, co vidět nebylo, to uděláno nebylo. Bylo to vyloženě, že co si nemůžu zkontrolovat hned na místě, tak to prostě nebylo udělané. Bohužel na tenhle typ mechaniků narážím už od chvíle co jsem koupil Renaulta a proto už jsem z toho znechucenej.
Máš pravdu, v Plzni je nespočet těch, kteří mi udělají diagnostiku, ale na nikoho z nich nemám reference a proto už nikomu nevěřím a jsem naštvanej, že nemohu najít nikoho na koho bych se mohl spolehnout, že po něm nebudu muset nic kontrolovat.
Nicméně já nemám problémy s tempomatem, na tempomat to auto jede výborně, ale na plynový pedál mi to blbne. Když přidávám na volnoběh plyn, tak otáčkoměr leze nahoru a pak se zastaví na 1800 otáčkách a pak najednou skočí rovnou na 2900 otáček. Pak mi to samozřejmě blbne někdy při jízdě když přeřadím a pouštím spojku, tak se mi najednou zvýší otáčky a motor samozřejmě škubne a není to tím, že bych pustil spojku rychle. No dneska jsem potkal jednoho známýho, který má stejný motor a prý byl u jednoho člověka v Touškově, který mu vyměnil svíčky aniž by sundaval sání a překontroloval to diagnostikou za kterou chtěl 300,- Prý u toho celou dobu mohl být a viděl co ten mechanik všechno dělá. To na mě působí dobře, takže jsem si vzal kontakt a zajedu k němu. Tak snad už najdu někoho, kdo bude aspoň trošku solidní.
|
30.6.13, 18:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|